Antropozófus orvoslás2023-01-03T16:57:26+01:00

Antropozófus orvoslás

antrop

Emberközpontú gyógyítás

Az antropozófus orvoslás egy meghatározott ember- és világképen alapuló, a gyógyításban az egész embert (test-lélek-szellem) figyelembe vevő orvoslást jelent.

Alapjait Rudolf Steiner impulzusa alapján dr. Ita Wegman holland orvosnő teremtette meg az 1920-as években. Az antropozófus orvoslás napjainkban közel 80 országban van otthon: úgy Fokvárosban, mint Helsinkiben, úgy Moszkvában, mint Los Angelesben vagy Hamburgban és Manilában.

Az antropozófus gyógyítás a hagyományos orvoslás mellett, azt kiegészítve működik. A beteg rövid és hosszú távú érdekeit figyelembe véve dönt az orvos arról, hogy az akadémiai orvoslás vagy inkább a kiegészítő medicina diagnosztikus, illetve kezelési módozatait veszi igénybe, esetleg a kettőt együttesen alkalmazza átmenetileg, ha a gyógyulás így kívánja.

A betegségek korai és súlyos stádiumában is alkalmazhatók

Azoknak javasolt különösképpen, akik betegsége a hagyományos orvoslással nem tökéletesen gyógyítható , vagy akik allergiásak a szokásos gyógyszerekre, illetve a mechanikus gyógyszerszedés helyett szívesebben alkalmaznák a szelídebb gyógymódokat: borogatásokat, teákat, masszázsokat, ivókúrákat, fitoterápiát és az antropozófus orvoslás által javasolt, a homeopátiás eljárással megegyező módon készülő gyógyszereket.

Az antropozófus orvos

Az antropozófus orvos orvosi végzettséggel rendelkezik, illetve a svájci antropozófus orvostovábbképzésben részesült. A terápiák egész sorát alkalmazza: konvencionális kezelések, mint gyógytorna, kemoterápia, műtétek éppúgy idetartoznak, mint a speciális antropozófus terápiák:

  • Művészeti terápiák (agyagozás, festés, zene, ének, beszédképzés)
  • Terápiás beszélgetés (pl. biográfiai munka, lelki terápiák)
  • Ritmikus masszázs (Dr. Hauschka testkezelésként is)
  • Külső beavatkozások (fürdők, borogatások, feltétek, bedörzsölések)
  • Antropozófus gyógyszerek
  • Gyógyeuritmia

Antropozófus gyógyszer

Szelíd és hatékony gyógyszerek

Az antropozófus gyógyszerekhez ásványi (pl. pirit), növényi (pl. ligetszépe), fém (pl. arany) és állati (pl. méh) alapanyagokat használnak fel. A gyógyszerek spektrumához a homeopatizáltan potenciált szerek éppúgy hozzátartoznak, mint koncentrált növényi vagy komplexen összeállított szerek. Az előállítást nemzetközi normák szerint minőségileg ellenőrzik.

Minden antropozófus gyógyszer célja, hogy a szervezet gyógyító erőit mobilizálja, erősítse és a szervezet az egyensúlyát saját maga tudja visszaállítani. Minden antropozófus szer mellékhatásoktól mentes, az injekciók is.

Az antropozófus gyógyszerek három formában készülnek:

  • Ampullák injekciózásra
  • Cseppek, porok, golyócskák, tabletták és kapszulák szájon át történő bevételre
  • Spray, zselé, esszencia, olaj, krém, tinktúra, púder külső felhasználásra.

Antropozófus orvoslással foglalkozó szakembereink:

Antropozófus orvosi konzultáció árak

Kapcsolódó cikkek

A homeopátiáról 2. rész

Akut és krónikus megbetegedések Az akut és krónikus betegségek homeopátiás megközelítése teljesen eltérő, ezért néhány szó erejéig mindenképpen érdemes velük foglalkozni. A gyakorlati jelentőségét az adja a kérdésnek, hogy míg akut betegséget bátran kezelhetünk

A homeopátiáról 1. rész

A homeopátia holisztikus szemléletű gyógymód, mely a betegségre mint egyensúlyvesztésre tekint. Nem a betegséget, hanem a beteg embert gyógyítja. Alkalmazása során nem csupán egyetlen tünetre koncentrálunk, hanem próbálunk minél többet megragadni a beteg személyének

Szellemtudomány a gyakorlatban 6.

Emil Molt, a Waldorf -Astoria nevű cigarettagyár igazgatója az alkalmazottai, munkásai számára emberhez méltó munkahelyet igyekezett teremteni. Olyan munkahelyet, ahol biztosított a megélhetés, jó hangulatú a közösség, és az emberek a lelki-szellemi fejlődésükkel is foglalkozhatnak.

Szellemtudomány a gyakorlatban 5.

Háromhónapos csecsemőt hoz az édesanyja a rendelőmbe. A kislány szépsége és fontossága tudatában az egészen pici gyermekek utánozhatatlan bájával, csillogó szemmel mosolyog. Kezecskéi, lábacskái a levegőben úsznak, ujjaival kecsesen jelez, mint valami égi karmester, akire

Szellemtudomány a gyakorlatban 4.

Nürnberg városa összekapcsolódik Európa történelmével. A régmúlt mesterdalnokairól szóló legendáktól kezdve a második világháború híres eseményeiig a város történelme arra utal, hogy itt mindig fontos, érdekes dolgok zajlanak. Ilyen a hely szelleme…. A 21. századi

Szellemtudomány a gyakorlatban 3.

A tudományos megfigyelések szerint néhány betegség elterjedtsége esetében a fiatal nemzedéket vizsgálva ijesztő statisztikai adatokat regisztrálhatunk. A legfeltűnőbb az úgynevezett „atópiás” jelenségek gyors növekedése. Az „atópia” görög szó, azt jelenti, hogy valami nincs a helyén.