Antropozófus orvoslás2017-07-25T12:10:23+01:00

Antropozófus orvoslás

antrop

Emberközpontú gyógyítás

Az antropozófus orvoslás egy meghatározott ember- és világképen alapuló, a gyógyításban az egész embert (test-lélek-szellem) figyelembe vevő orvoslást jelent.

Alapjait Rudolf Steiner impulzusa alapján dr. Ita Wegman holland orvosnő teremtette meg az 1920-as években. Az antropozófus orvoslás napjainkban közel 80 országban van otthon: úgy Fokvárosban, mint Helsinkiben, úgy Moszkvában, mint Los Angelesben vagy Hamburgban és Manilában.

Az antropozófus gyógyítás a hagyományos orvoslás mellett, azt kiegészítve működik. A beteg rövid és hosszú távú érdekeit figyelembe véve dönt az orvos arról, hogy az akadémiai orvoslás vagy inkább a kiegészítő medicina diagnosztikus, illetve kezelési módozatait veszi igénybe, esetleg a kettőt együttesen alkalmazza átmenetileg, ha a gyógyulás így kívánja.

A betegségek korai és súlyos stádiumában is alkalmazhatók

Azoknak javasolt különösképpen, akik betegsége a hagyományos orvoslással nem tökéletesen gyógyítható , vagy akik allergiásak a szokásos gyógyszerekre, illetve a mechanikus gyógyszerszedés helyett szívesebben alkalmaznák a szelídebb gyógymódokat: borogatásokat, teákat, masszázsokat, ivókúrákat, fitoterápiát és az antropozófus orvoslás által javasolt, a homeopátiás eljárással megegyező módon készülő gyógyszereket.

Az antropozófus orvos

Az antropozófus orvos orvosi végzettséggel rendelkezik, illetve a svájci antropozófus orvostovábbképzésben részesült. A terápiák egész sorát alkalmazza: konvencionális kezelések, mint gyógytorna, kemoterápia, műtétek éppúgy idetartoznak, mint a speciális antropozófus terápiák:

  • Művészeti terápiák (agyagozás, festés, zene, ének, beszédképzés)
  • Terápiás beszélgetés (pl. biográfiai munka, lelki terápiák)
  • Ritmikus masszázs (Dr. Hauschka testkezelésként is)
  • Külső beavatkozások (fürdők, borogatások, feltétek, bedörzsölések)
  • Antropozófus gyógyszerek
  • Gyógyeuritmia

Antropozófus gyógyszer

Szelíd és hatékony gyógyszerek

Az antropozófus gyógyszerekhez ásványi (pl. pirit), növényi (pl. ligetszépe), fém (pl. arany) és állati (pl. méh) alapanyagokat használnak fel. A gyógyszerek spektrumához a homeopatizáltan potenciált szerek éppúgy hozzátartoznak, mint koncentrált növényi vagy komplexen összeállított szerek. Az előállítást nemzetközi normák szerint minőségileg ellenőrzik.

Minden antropozófus gyógyszer célja, hogy a szervezet gyógyító erőit mobilizálja, erősítse és a szervezet az egyensúlyát saját maga tudja visszaállítani. Minden antropozófus szer mellékhatásoktól mentes, az injekciók is.

Az antropozófus gyógyszerek három formában készülnek:

  • Ampullák injekciózásra
  • Cseppek, porok, golyócskák, tabletták és kapszulák szájon át történő bevételre
  • Spray, zselé, esszencia, olaj, krém, tinktúra, púder külső felhasználásra.

Kapcsolódó cikkek

dr. Jakab Tibor - antropozófus orvos

dr. Jakab Tibor
Belgyógyász, Antropozófus orvos

A homeopátiáról 2. rész

Akut és krónikus megbetegedések Az akut és krónikus betegségek homeopátiás megközelítése teljesen eltérő, ezért néhány szó erejéig mindenképpen érdemes velük foglalkozni. A gyakorlati jelentőségét az adja a kérdésnek, hogy míg akut betegséget bátran kezelhetünk

A homeopátiáról 1. rész

A homeopátia holisztikus szemléletű gyógymód, mely a betegségre mint egyensúlyvesztésre tekint. Nem a betegséget, hanem a beteg embert gyógyítja. Alkalmazása során nem csupán egyetlen tünetre koncentrálunk, hanem próbálunk minél többet megragadni a beteg személyének

Szellemtudomány a gyakorlatban 6.

Emil Molt, a Waldorf -Astoria nevű cigarettagyár igazgatója az alkalmazottai, munkásai számára emberhez méltó munkahelyet igyekezett teremteni. Olyan munkahelyet, ahol biztosított a megélhetés, jó hangulatú a közösség, és az emberek a lelki-szellemi fejlődésükkel is foglalkozhatnak.

Szellemtudomány a gyakorlatban 5.

Háromhónapos csecsemőt hoz az édesanyja a rendelőmbe. A kislány szépsége és fontossága tudatában az egészen pici gyermekek utánozhatatlan bájával, csillogó szemmel mosolyog. Kezecskéi, lábacskái a levegőben úsznak, ujjaival kecsesen jelez, mint valami égi karmester, akire

Szellemtudomány a gyakorlatban 4.

Nürnberg városa összekapcsolódik Európa történelmével. A régmúlt mesterdalnokairól szóló legendáktól kezdve a második világháború híres eseményeiig a város történelme arra utal, hogy itt mindig fontos, érdekes dolgok zajlanak. Ilyen a hely szelleme…. A 21. századi

Szellemtudomány a gyakorlatban 3.

A tudományos megfigyelések szerint néhány betegség elterjedtsége esetében a fiatal nemzedéket vizsgálva ijesztő statisztikai adatokat regisztrálhatunk. A legfeltűnőbb az úgynevezett „atópiás” jelenségek gyors növekedése. Az „atópia” görög szó, azt jelenti, hogy valami nincs a helyén.

Érdeklődés workshop iránt

Ha valamelyik workshopunk érdekel, ezen az űrlapon keresztül jelezheted felénk. Workshopjainkat az érdeklődők számának megfelelően indítjuk! Köszönjük, ha jelzed ezt nekünk. 

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…

error: A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll!