Kiadványaink

Örömmel és szeretettel ajánljuk minden kedves vendégünk, illetve a holisztikus gyógyászat iránt érdeklődők figyelmébe Napfényes egészségkalauz sorozatunkat!

​​Gyógyközpontunk megalakulásának 10. évfordulója kapcsán döntöttünk úgy, hogy olyan tájékoztató kiadványokat jelentetünk meg, melyekben a nagyobb nyilvánossággal is megoszthatjuk az elmúlt évtized tapasztalatait, illetve bemutathatjuk az általunk kínált és hatékonynak tartott gyógymódok körét. Terveink szerint a sorozat a munkánk során leggyakrabban észlelt egészségügyi zavarokat fogja taglalni.

Napfényes egészségkalauz című sorozatunk célja, hogy átfogó képet nyújtsunk egy-egy népbetegségről, illetve új nézőpontokat tárjunk az érintettek és az érdeklődők elé. Szakembereink a jelenleg ismert alternatív gyógymódok széles választékát kínálják a hozzánk látogatóknak. Gyógyközpontunk egyik különlegessége az a szakmai munka, amelynek keretében a különböző szakterületek tapasztalatait egyesítjük.

Tapasztalataink szerint a betegségek mélyebb üzenetet hordoznak önmagunkkal kapcsolatban. Ha helyes módon közelítünk hozzájuk, felismerhetjük a betegségek mélyebb okait, és ezáltal közelebb kerülhetünk önmagunkhoz is. Kiadványunkkal lehetőséget szeretnénk teremteni arra, hogy a betegségünkkel és a gyógyulással kapcsolatban kérdések fogalmazódjanak meg bennünk. A helyes kérdések helyes és gyógyító válaszokhoz, helyzetünk mélyebb megértéséhez vezetnek, a megértés pedig olyan konkrét, akár sorsformáló döntésekhez, amelyek megnyitják az utat a valódi gyógyulás felé.

A kiadványok megvásárolhatóak a Napfényes Gyógyközpontban vagy online a Napfényes Élet Alapítvány webáruházában.

Rosszindulatú daganatos betegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai
gykp rak temak

Napfényes egészségkalauz 5. – Holisztikus terápiák mindenkinek

A rák korunk talán legrettegettebb betegsége, amit sokan a halálos ítélettel azonosítanak. A kiadvány megszületésén egyedülálló módon dolgoztak együtt orvosok, természetgyógyászok és önismereti szakemberek. A célunk az volt, hogy széleskörű információt nyújtsunk a rosszindulatú daganatos betegségek megelőzéséről, illetve a gyógyulás természetes lehetőségeiről, de ami még fontosabb, reményt adjunk az érintetteknek! 

Ízelítő a témákból:

 • Milyen okokra vezethető vissza a rák kialakulása?
 • Melyek a főbb rizikófaktorok?
 • Mi a helyes életmód jelentősége a megelőzésben és a gyógyításban?
 • Hogyan tudják a természetes gyógymódok kiegészíteni az orvosi kezeléseket, illetve enyhíteni azok kellemetlen mellékhatásait?
 • Milyen témák állnak a betegség lelki hátterében és mi az önismereti munka jelentősége?

A könyv online megvásárolható ezen a linken >>

inzulinrezisztencia konyv napfenyes gyogykozpontCukorbetegség és inzulinrezisztencia

Napfényes egészségkalauz 4. – Holisztikus terápiák mindenkinek

Az 1-es és 2-es típusú cukorbetegség, illetve az inzulinrezisztencia igazi népbetegség: a lakosság közel 10 százalékát érinti.

Tudtad, hogy a 2-es típusú cukorbetegség és az inzulinrezisztencia kialakulásában csupán 20 százalékos szerepet tulajdonítanak a genetikának?

Ezek a betegségek elsősorban az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód következtében alakulnak ki, és éppen ezért tudatos életmódváltással, a háttérben húzódó lelki okok oldásával megelőzhetők, illetve gyógyíthatók is!

Ízelítő a témákból:

 • Érdekel, mit tehetnél azért, hogy megelőzd a szénhidrát-anyagcsere betegségeit?
 • Gyanús tüneteid vannak, és szeretnéd tudni, milyen vizsgálatokra lenne szükség?
 • Diagnosztizálták nálad valamelyik betegséget, és szeretnéd természetes módszerekkel kiegészíteni a kezelést?
 • Érdekel, milyen lelki témák húzódnak meg a cukorbetegség és az inzulinrezisztencia hátterében?

A könyv online megvásárolható ezen a linken >>

a magasvernyomas betegseg borito napfenyes gyogykozpont smv 1280x720 1

Napfényes egészségkalauz 3. – Holisztikus terápiák mindenkinek

magas vérnyomás ma már népbetegségnek számít, és a köztudatban többnyire úgy él, hogy a gyógyszeres kezelés az egyetlen lehetőség a karbantartására. Kiadványunkban olyan természetes gyógymódokat ismertetünk, melyek igen hatékonyak a magasvérnyomás-betegség megelőzésében és kezelésében.

Ízelítő a témákból:

 • Mi a vérnyomásmérés helyes módja?
 • Mekkora jelentősége van a helyes életmódnak a megelőzés és a gyógyulás szempontjából?
 • Milyen gyógynövényeket hívhatunk segítségül?
 • Hogyan függ össze a harag és az agresszió a magas vérnyomás kialakulásával?
 • Mit javasol az antropozófus orvoslás magasvérnyomás-betegség esetén?

A könyv online megvásárolható ezen a linken >>

Allergia kiadványallergia 3d mockup

Napfényes egészségkalauz 2. – Holisztikus terápiák mindenkinek

A Napfényes egészségkalauz sorozat első kötete a pajzsmirigybetegségekre fókuszált, ebben a kiadványban pedig egy még több embert érintő témával, az allergiás megbetegedésekkel foglalkozunk. Az allergia népbetegség, amelynek kellemetlen tüneteitől évről évre egyre többen szenvednek. Egészségkalauzunk elsősorban nem szakemberek, hanem laikusok számára készült, azzal a céllal, hogy teljesebb képet adjon az allergiás betegségekről, valamint azok szelíd gyógymódjairól.

Ízelítő a témákból:

 • Allergiás betegségek
 • Az allergia és az immunrendszer
 • Az allergia és az emésztés
 • A hagyományos orvoslás diagnosztikai lehetőségei
 • Vizuáldiagnosztika
 • Az allergiás betegségek lelki háttere
 • Holisztikus terápiás megközelítések

A könyv online megvásárolható ezen a linken >>

pajzsmirigy betegsegek megelozese es szelid gyogymodjaipajzsmirigy 3d mockup kicsi

Napfényes egészségkalauz 1. – Holisztikus terápiák mindenkinek

Örömmel és szeretettel ajánljuk minden kedves vendégünk, illetve a holisztikus gyógyászat iránt érdeklődők figyelmébe egészségkalauzunkat, amely egyben a Napfényes Gyógyközpont új kiadványsorozatának első kötete!

​​Első kiadványunk témájául a pajzsmirigy-betegségek természetes gyógy­módjainak bemutatását választottuk. Azt tapasztaljuk ugyanis, hogy mára a pajzsmirigy-betegségek népbetegséggé váltak: korosztálytól függet­lenül egyre többen érintettek.

Megközelítésünk a holisztikus gyógyászat szemléletét tükrözi, ami nem csupán a betegségre fókuszál, hanem a teljes embert gyógyítja, figyelembe véve az életmódját, a kapcsolatait, sorskérdéseit. Hisszük, hogy minél több szempontból közelítünk meg egy nehézséget, annál közelebb kerülünk a megoldásához. Bízunk benne, hogy kiadványunkban minden olvasó talál legalább egy olyan gondolatot vagy módszert, ami elindítja őt a gyógyulás útján!

Ízelítő a témákból:

 • A pajzsmirigy betegségei
 • A hagyományos orvoslás diagnosztikai lehetőségei
 • Vizuáldiagnosztika
 • A pajzsmirigy-betegségek lelki háttere
 • Holisztikus terápiás megközelítések