Nehézfém-kivezetés és allergia vizsgálat2023-06-07T15:54:28+02:00

Nehézfém-kivezetés és allergia vizsgálat

nehézfém5 001 e1457080043317

Egy felnőtt átlagban 30-50 mg alumíniumot eszik meg naponta!

Sajnos nemcsak alumíniumot, hanem más fémeket is. Ennek rengeteg szövődménye betegségekhez vezet, amelyektől nap mint nap szenvedünk.  A nehézfémek a modern életmód melléktermékeként bekerültek a növényekbe, állatokba, a vízbe, a levegőbe és így belénk is. Ahogy környezetünk egyre szennyezettebb, úgy egyenes arányban növekszik a szövődményektől szenvedő emberek száma is.

Hogyan mérgezik a szervezetet a fémek?

A fémtúlterheltség számos enzimreakciót gátol a szervezetben, mert kiszorítja a nyomelemeket (szelén, vas, cink, réz, króm, mangán), így szabadgyökök keletkeznek a szervezetben és oda lerakódnak a nehézfémek. Ezek a fémek maguktól nagyrészt nem tudnak kiürülni!

Az egyik leggyakoribb fém, mely terheli a szervezetünket, az az alumínium, mely magasabb koncentrációban toxikus hatást fejt ki: terheli a veséket, mérgező az idegrendszerre, lerakódik a csontokban, különböző emésztési problémákat okoz, valamint megteremti számos kórokozó, így többek között a  Candida gomba elszaporodásának lehetőségét is. Kutatások bizonyították, hogy összefüggés van a fémterheltség  és az Alzheimer-kór között is. Szinte ugyanezt elmondhatnánk a többi nehézfémről is. Például a higany is kiemelten veszélyes, mert lipofil, azaz a zsírban oldódik, és mivel az agy javarészt zsírszövetből áll, ezért különösen az agyban halmozódik fel.

fémek1

Mik a fémterheltség tünetei?

  • Emésztési zavarok
  • Rendszeres fejfájás, migrén
  • Lehangoltság
  • Tanulási nehézségek
  • Candidiázis
  • Allergia
  • Ekcéma, bőrkiütések
  • Asztma
  • Hajhullás
  • Krónikus fáradtság

A Candida hátterében is a fémmérgeződés állhat!

candida

Hogyan függ össze a Candida a fémekkel?

Mert a kórokozók (Candida gomba, paraziták, rossz baktériumok és vírusok) megkötik a szervezetben a fémeket, hogy ne okozzanak kárt.

Több nehézfém a szervezetben → Több kórokozóra van szükség a fémek megkötéséhez

A nehézfémek a belekben, az agyban és más szövetekben tárolódnak. A gombák maguk is a védekezésünk a nehézfémek ellen! Éppen ezért az elgombásodást pusztán gyógyszeres kezeléssel nem lehet orvosolni anélkül, hogy előtte meg ne szabadulna a nehézfémektől szervezetében!

Vizelet nehézfém teszt
aluminium dobozok

Hogyan lehet kimutatni a fémeket a szervezetben?

Az első három teszt csak a rövid időn belüli intenzív érintkezést tudja kimutatni.

1. Vizelet nehézfém-teszt – A Klinikai Fémtoxikológia Amerikai testülete ezt tekinti mérvadónak.

2. Hajszövetanalízis – Ehhez ma az Egyesült Államokba kell kiküldeni hajszövetet elemzésre kb. 40.000 Ft-ért ( Ez nem azonos a nálunk, a Gyógyközpontban megtalálható Hajgyógyászattal! )

3. Vérkép – Csak a nagyon kimagasló értékeket tudja kimutatni, és csak akkor, ha a fémmel való érintkezés rövid időn belül történt, illetve csak akkor, ha a fémek mobilizált állapotban vannak és nincsen lerakódva a sejtekben.

4. Dr. Voll-féle elektroakupunktúrás állapotfelmérés

5. Kineziológiai izomteszt (tesztampullákkal)

Milyen fémek ezek?

Higany /Amalgám / Arany / Ólom / Réz / Alumínium / Kadmium / Vas / Arzén / Ezüst / Titán / Wolfram / Kobalt / Kadmium / Nikkel

Honnan kerülnek a nehézfémek a szervezetünkbe?

1. Csapvíz

2. Fogtömések, fogpótlások (amalgám, titán)

3. Védőoltások

4. Növényvédő szerek: sajtokban, sütőporban, süteményekben, fagyasztott tésztákban, szójaalapú fehérjékben, színezékekben, ízfokozókban

5. Alumíniumdobozos italok

6. Testápolók, kozmetikai szerek

7. TetraPak dobozok

8. Dezodorok, izzadsággátlók

9. Alumínium konyhai edények

10. Barnító krémek, napozókrémek

11. Gyógyszerek, ragasztóanyagok

kineziológia izomteszt

Több vendégünk járt úgy, hogy…

amikor hozzánk eljutott, már rengeteg idő- és energiaráfordítással kiderítette, hogy szervezetében elszaporodott a Candida, és már túl is volt egy hosszú és szigorú diétán. Sajnos, amikor a diétát abbahagyta, a tünetei kiújultak. A Candidát csak ideiglenesen győzte le, mert a nehézfémek nem ürültek ki a szervezetéből és a Candida elterjedésének első számú oka maga a fémlerakódás.

Nem is tudod, milyen jó érzés megtisztulni a mérgektől!

Képzeld el, hogy hosszú évek után úgy töltöd el a tavaszi és nyári időszakot, hogy nem leszel allergiás, nem tüsszögsz vagy hogy évek óta húzódó emésztési panaszaid megszűnnek és újra fellélegzel. Közérzetben éveket fiatalodhatsz és nem kell hónapokon át gyógyszereket szedned hozzá.

felszabadultság

Hogyan történik a nehézfémkivezetés?

Ez a gyógymód a Professzionális Kineziológia és a Touch for Health módszerek segítségével tanítja meg méregteleníteni a szervezetet. Az állapotfelmérést 32, fémeket tartalmazó ampulla segítségével végezzük. A tesztelés hanyatt fekve  vagy állva történik, a mellkasára (csecsemőmirigyre) sorban elhelyezzük és teszteljük, hogy mely ampulláknál jeleznek az izmok. A kineziológiai izomteszteléssel pontos visszajelezést kapunk, hogy mely fémek és hol halmozódtak fel a szervezetben. Átlagosan 10-16 fém okozta terhelés mutatható ki. A kezelés teljesen fájdalommentes.

Mennyi idő?

A teljes kivezetés időtartama – amelyben minden fémet, gombát és allergiát kivezetünk – körülbelül 7 alkalom. A kivezetések 1-4 hetes ritmusban folynak – attól függően, hogy Önnek mi felel meg a legjobban.  Egy kezelés 60 perc.

Minden kivezetés az Ön szervezetének állapotától és terheltségétől függ. Ezért lehet, hogy néhány alkalommal kevesebb is elég, de lehet, hogy néhánnyal több alkalom szükséges.

A teljes kivezetés kb. 2-4 hónap alatt elvégezhető! A panaszok javulása pedig már a kivezetés során is tapasztalható.

Milyen tünetekre számíthatok a méregtelenítés során?

A kivezetés erős méregtelenítést indít be a szervezetben. Az első szakaszban a legintenzívebb, amely 3-10 napig tarthat. Ebben az időszakban a panaszok felerősödhetnek, bőrkiütések, kellemetlen testszag jelenhetnek meg. Ezek mind a tisztulás tünetei. A felszabaduló fémek a véráramba kerülnek, majd onnan vizelet, széklet és izzadás útján ürülnek.

Szükség lehet tisztítókúrára, vitaminbevitelre, nyomelempótlásra, homeopátiás szerre, Bach-virágterápiás cseppekre, teákra, mozgásra. A kezelés része, hogy személyre szabott tervet készítünk, hogy a kiegészítő eszközök közül melyekre van szükség a méregtelenítési folyamathoz.

Fontos, hogy nemcsak a test tisztul ilyenkor, hanem a lélek is!

Minden fémlerakódás, gomba és allergia összefüggésben van valamilyen negatív érzelemmel is! Ezért a kivezetésnél ezektől megszabadulva  jelentős közérzeti javulás történik.

Tartós megoldást jelent?

Hacsak nem olyan környezetben él vagy dolgozik, ahol szervezetébe fémek kerülhetnek, és egyszer végigcsinálta a teljes kivezetési folyamatot, akkor érdemes lehet egy-két évente ellenőrizni a nehézfémterheltségét, így elejét veheti a problémáknak és jelentősen lassíthatja a szervezet természetes öregedését. Ha Ön olyan helyen dolgozik, ahol érintkezhet nehézfémekkel (fogorvos, ötvös, festékipari munkás, kozmetikus, egészségügyi dolgozó stb.), akkor érdemes kicsit sűrűbben, évente egyszer-kétszer méregteleníteni. Ekkor a kivezetések hossza rövidebb lesz. A kivezetés során a szervezetét megtanítja arra, hogy ne raktározza el a fémeket, és feloldja azokat a negatív érzelmeket, melyek erre hajlamosították.

Gyermekek részére is kiválóan hatásos és biztonságos a módszer életkortól függetlenül.

Várandósság alatt tilos bármilyen méregtelenítés, mert a szervezet a magzatba üríti a felhalmozódott méreganyagokat. Viszont nagyon ajánljuk azoknak a leendő anyukáknak, akik a közeljövőben szeretnének gyermeket vállalni!

A nehézfémterheltség sok esetben ideiglenes meddőséget is okozhat!

Dr.Klingart e1459748884132

Mit mondanak a kutatók?

Dr. Dietrich Klinghardt és más kutatók vizsgálatainak egyik tapasztalata szerint a higany pszichés változásokat okozhat, és ez igaz a szervezetben található más fémekre is. Ez azt jelenti, hogy olyan emberek élnek körülöttünk, akiknek nincsen komolyabb betegségre utaló tünetük, csak éppen más emberek volnának, ha nem volna higany az agyukban.

Dr. Yoshiakai Omura szerint azoknál a nőknél, akik nem esnek teherbe, vagy korán elvesztik magzatukat, a hipofízisben lehet lerakódva higany. Várandósoknál a higanygőz könnyen átjut a placentán, a méhlepényen, tehát a magzat számára különös veszélyt jelent. Sőt, az anyatejen keresztül is átmegy a gyermekbe a nehézfém.

Dr. Klinghardt megemlíti, hogy az anya a várandósság és a szoptatás ideje alatt higanytartalékainak mintegy 60 százalékát adja át elsőszülött csecsemőjének. A gyermekek allergiáit – különösképpen a neurodermitiszt – igen gyakran az anya szervezetéből származó nehézfémek okozzák. Felléphet még tanulási zavar és legaszténia (koncentrációs zavar) is.

Kapcsolódó cikkek

Darai Dóra
Darai DóraKineziológia, családállítás

Nehézfémek a szervezetünkben és ezek kivezetése

A"Nehézfémek a szervezetünkben" c. cikk folytatása. Kadmium A kadmium a kalcium helyére épül be a csontokba, ezért mérgezés esetén erős és fájdalmas csontritkulás, sőt csontzsugorodás léphet fel. Az élelmiszeripar sárga festékként használja. Magas kadmiumtartalma lehet a gabonáknak, a máknak, a lenmagnak, a burgonyának, a napraforgómagnak, a halaknak és más húsoknak. A kadmium az állatok veséjében halmozódik fel, ezért különösen veszélyes a

Nehézfémek a szervezetünkben

Nagyobb stressz esetén az immunrendszerünk képes legyengülni,  ezáltal a védekezőképességünk csökken. A gyengébb immunitás miatt fokozottabban képesek ránk hatni a kívülről támadó különféle vírusok, baktériumok, betegségek, gombák, pollenek és a nehézfémek is. Ez utóbbiakat azért hívják nehézfémeknek, mert fajsúlyuk több mint négyszer nagyobb a vízénél. Ide sorolható az amalgám, az ólom, a higany, az arany, az ezüst, a réz, az

Fertőzés-gócok avagy mérgek és gócok a szervezetben

A betegség kialakulása avagy mérgek és gócok a szervezetben A fertőzés góc elméletét a holisztikus gyógyászat alkalmazza, amely tulajdonképpen a modern orvostudomány gócelméletének és a keleti orvoslás bizonyos megfigyelésének az ötvözése. Dr. Josef Jonás orvos-természetgyógyász érdeme, hogy megalkotta ezt az elméletet és gyakorlatban is használhatóvá tette. A fertőzés-góc elméletének és gyakorlatának lényege egy három lépcsős folyamat, amelyben szerepe van egyrészt

Élesztőgombák

Az élesztőgombák közé tartozik a candida. Ezen belül a legtöbb fertőzést a Candida albicans (fehér élesztőgomba) okozza. Egy pár évvel ezelőtti nemzetközi vizsgálat szerint a nők 70%-a, a férfiak 40–50%-a fertőzött candida gombával. Az ember számos gombával él együtt a hétköznapokban. Megtalálhatóak a szervezetünkben, az ételeinkben, a használati tárgyakon stb. Amíg az ember egészséges, addig a gombák nem okoznak

Gombák a testünkben

A gombák nagyon fontos szerepet töltenek be a táplálékláncban, bizonyos elhullott szerves anyagokat újra felhasználnak – valóságos újrahasznosító gyárak. Ha viszont az emberi szervezetbe kerülve elszaporodnak, akkor életellenes működést mutatnak, és akár halálos kimenetelű betegségeket is okozhatnak. Testünkben a gombák folyamatosan jelen vannak, ez a természetes állapot. Fő feladatuk a szervezetünkben ugyanaz, mint a természetben: bizonyos felesleges anyagok újrahasznosítása,

Allergiák

Allergiás reakció akkor jön létre, amikor az immunrendszer túlreagál a kívülről érkező vagy a szervezetben testidegennek felismert anyagokra. Az allergia ma már népbetegség, és a mesterséges anyagok egyre szélesebb körben való terjedése miatt az allergiások száma napról napra nő. A megelőzés és a gyógykezelés tekintetében is érdemes a természetgyógyászati módszerek felé fordulni. Nagyon megbízható természetgyógyászati teszt a kineziológiából ismert