dr. Hargitai Réka – homeopátiás és antropozófus családorvos, életmód-tanácsadó

dr hargitai reka eletmod tanacsado antropozofus orvos

Bemutatkozás

Több mint tíz év családorvosi, homeopátiás és antropózófus orvoslás tapasztalata segíti, hogy holisztikusan szemléljem a beteg embert, és a gyógyulás előmozdítására egymást kiegészítve használjam a különféle orvosi irányzatokat és módszereket. A hozzám forduló páciensek testi tünetei mellett figyelembe veszem a lelki állapotukat, sorsukat is. Várom szeretettel mindazokat, akik úgy érzik, hogy a gyógyulásuk elakadt a nyugati orvoslás nyújtotta lehetőségekkel.

Milyen esetben érdemes hozzám fordulni?

 • Heveny vagy idült fizikai betegség esetében
 • Lelki téren pl. pánikbetegség, szorongás, alvászavarok vagy krízishelyzet esetében a lelki terápia homeopátiás megtámogatása rendkívül jó eredményre vezet.
 • Érdemes kisgyermekeknél megismerni az alkati szert, és otthon tartani belőle, hogy szükség esetén azonnal el lehessen kezdeni az adagolást. Ugyanis születéstől a felnőttkorig a gyermekek alkata állandó marad, és a gyermek bármilyen betegsége esetében megkönnyíti a gyógyulást, ha az alkati szer alkalmazásával kiegészítjük a terápiát.

A leggyakoribb témák, amelyekkel felkeresnek:

 • allergia, szénanátha
 • bőrproblémák (pl. ekcéma, pikkelysömör),
 • magasvérnyomás-betegség,
 • szorongás, pánikbetegség, különféle alvászavarok, fejfájás, migrén, TIC,
 • meddőség, és egyéb nőgyógyászati panaszok
 • különféle emésztési zavarok,
 • mozgásszervi panaszok (reuma, porckopás, derékfájás),
 • visszatérő fertőzések, pl. arcüreggyulladás

Alkalmazott módszerek

 • homeopátia
 • antropozófus orvoslás

A konzultáció menete

 • A panaszok és tünetek megbeszélése
 • A korábbi kivizsgálások eredményeinek áttekintése (Időt nyerünk, ha már az első konzultációra is magával hozza a korábbi vizsgálatok leleteit.)
 • A panaszok alapján fizikális vizsgálat
 • Szükség esetén további kivizsgálási javaslat
 • Terápiás terv felállítása

A konzultáció időtartama

Súlyos vagy már régóta tartó, úgynevezett idült betegségnél az első konzultáció 60 perc. Erre azért van szükség, hogy legyen időnk minden lényeges tünetet és körülményt átbeszélni.

Kontroll vizsgálat és heveny, vagyis nem régóta tartó probléma esetében 30 perc.

Workshopok

Megbékélés a külvilággal – gyógyulás az allergiás betegségekből

Vegán táplálkozás és az egészség

Biográfia

Diplomámat a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szereztem 1994-ben. Már orvosi tanulmányaim megkezdéskor érdekeltek a konvencionális orvoslás keretein túlmutató gyógyító módszerek.

Gyakorló orvosként gyakran megélem, hogy a nyugati orvoslás fantasztikus technikai vívmányai ellenére nem tudja maradéktalanul kielégíteni a gyógyulásra vágyó emberek igényeit. Ez is jelentős szerepet játszott abban, hogy a nyugati orvoslást kiegészítő holisztikus gyógyítás lehetőségét kezdtem keresni.

Különböző természetgyógyászati és kineziológiai képzések és gyakorlat után találtam rá először a klasszikus homeopátiára, majd az antropozófus orvoslásra. Ezek a modern holisztikus szemléletű gyógyító rendszerek fedik le leginkább az ideális gyógyításról alkotott elképzelésemet, melyet a Váradi Tibor előadásai és könyvei által nyújtott szemléletmód elmélyített, és továbbformált.

Hiszem, hogy a test nem gyógyítható a lélek nélkül, és a lélek gyógyításakor sem elhanyagolható a fizikai test, illetve az adott emberről alkotott individuális kép ismerete nélkül a gyógyítás csak illúzió.

Tanulmányok

2008-2012. Klasszikus és klinikai homeopátiás képzés és szakvizsga

2009-2012. Antropozófus orvosi képzés és vizsga

2006-2009. Családorvostan szakvizsga

2008-2011. Foglalkozás-egészségügyi szakvizsga

2006-tól Természetgyógyászat, öngyógyítás, természetes életmód, önismeret (Váradi Tibor)

 1. AFT kineziológia (Dr. Kurt Ebert)
 2. Touch for Health kineziológia
 3. Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Kar

Vélemények

„Rékához 9 éves kislányommal mentünk, aki épp egy nehezebb élethelyzetben volt: szorongott, nehezen aludt el és elutasítottnak érezte magát az iskolában. Réka már az első pillanatban megtalálta vele a hangot és azonnal sikerült elnyerni a kislányom bizalmát. Nagyon jó kérdéseket tett fel neki, mély beszélgetés alakult ki közöttük, minek eredménye az lett, hogy ajánlott egy homeopátiás szert nekünk. A szer használata után nagyon gyorsan megvolt az eredmény: a kislányom kiegyensúlyozott lett, ismét megnyílt, visszatért a bizalma a barátai felé. Azóta is, ha nehezebb időszak köszönt be, Rékához fordulunk, aki empatikusan és figyelemmel kísér minket és támogat.” (B. Andrea)

„A Doktornővel egy allergia workshopon találkoztam, ahol nagyon színpatikus volt, mert azt láttam rajta, hogy nagyon lelkiismeretes és alapos. Valamint végtelen türelemmel és kedvességgel fordul az emberekhez. Kisfiammal látogattunk el hozzá, akinek folyamatos mandulagyulladása volt, folyton köhögött emiatt és nagyon sokat hiányzott, mert egy pici náthát is túlreagált a szervezete. Amikor nála voltunk, akkor is nagyon alaposan végigjárta a lehetőségeket. Türelmes és kedves volt velünk és nagyon rugalmasan reagált a gyerek viselkedésére. Szinte heteken belül szép javulás volt tapasztalható és nagyon jó immunerősítő lehetőségeket is mondott. Ami még nagyon hasznos volt számomra, hogy mint Anyuka, milyen homeopátiás szerekkel tudok a családba egyéb betegségeket kezelni, (pl: torokgyulladás, influenza, nátha, hányás, hasmenés.) Szívből ajánlom Őt!” (F. Katalin)