Biológiai fogászat és szájsebészet

Fogorvosaink

Vezető fogorvos:  Horváthné Dr. Budai Éva – szájsebész, biológiai fogász
Dr. Bartók Rita – konzerváló fogpótlás szakorvos
Dr. Patai Korinna – parodontológus fogszakorvos

Asszisztenseink

Ákoshegyi Andrea
Tóth Erika

  • HAGYOMÁNYOS FOGÁSZATI KEZELÉS+

  • LEGKORSZERŰBB TERMÉSZETGYÓGYÁSZATI ESZKÖZÖK

  • HOLISZTIKUS SZEMLÉLET
  • Fogtömés
  • Fogkőeltávolítás
  • Gyökérkezelés
  • Szájsebészet
  • Fogpótlás
  • Implantáció
fogak szervi kapcsolatai

Szervi állapotfelmérés a fogak állapotából

Dr. Reinhold Voll kutatásai és kísérletei az 1940-es években bebizonyították, hogy a fogak és a szervek szoros kapcsolatban állnak. A szájüreg hasonló a tenyér vagy a talp reflexzónáihoz, így a fogakból is következtetni lehet a szervezetben zajló problémákra még azok korai szakaszában.

Már az ősi kínai orvoslás is vallotta, hogy szervezetünket 14 fő energiapálya hálózza be, és ezekhez kapcsolódnak legfőbb szerveink (szív, máj, epe, vese stb.) és fogazatunk is. Ha az energiapálya alul- vagy túlműködik, akkor az előbb-utóbb az adott fog, illetve szerv megbetegedéséhez vezet. Ezért a fogaink állapota szerveink állapotáról ad visszajelzést.

Fájdalommentes fogászat

Gócok megszüntetése

Egy beteg fog állandó gyulladást okozhat a szervezetben. Ezeknek a gócos gyulladásoknak a gondos eltávolítása nagyon fontos az egészség visszaszerzéséhez. Kezeléseink a homeopátia segítségével támogatják a gyorsabb regenerációt és a csontszövet egészséges újjáépülését. A góckutatásnak manapság kiemelten fontos szerepe van, hiszen nagyon sok tünetről eleinte nem lehet megállapítani, hogy mi okozza. A háttérben pedig nagyon gyakran gócok húzódnak meg.

fémek1

Minimalizáljuk a szájüreg nehézfém-terheltségét

A fogászatban gyakori megoldandó feladat a foghiányok pótlása. A korábbi fogtechnikai és anyagtani lehetőségek különböző fémek ötvözeteire épültek. Sajnos minden felhasznált fém (pl. amalgám) kioldódik a nyálban, nyelés során bejut a szervezet mélyebb területeire és végül kötőszöveti szinten raktározódik.

A nehézfémterheltség ésmérgeződés tünetei nagyon sokrétűek. A legtöbben nem tudják, hogy panaszaik ide vezethetőek vissza. A tünetek mértéke, erőssége a terheltség vagy mérgezés fokától függ. Enyhe toxikózis esetén fáradtság, levertség, fémes íz érzése, míg komolyabb esetben már állandó fáradtság, kimerültség, hangulatingadozás, emésztési zavarok, bőrkiütések, allergiák, alvási problémák jelennek meg. Ha a mérgeződés hosszú ideig fennáll, az hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség kialakulásához is. A fémkivezetésről bővebben itt tájékozódhat.

Személyre szabott anyagok1

Személyre szabott anyagválasztás

Mindannyiunk szervezete más és más: egyéni érzékenységek jelentkezhetnek még a jó minőségű anyagokkal szemben is, így különösen fontos, hogy a beépített anyagokat szervezetünk befogadja. A biológiai fogászati kezelés során a beépítendő anyagokat egyéni tesztelés által választjuk ki, hogy az Ön számára legkedvezőbb kerüljön felhasználásra. Ezáltal az allergiás reakciók és a gyulladások nagymértékben csökkenthetők és elkerülhetők.

hommeopátia golyók 2

Gyógyszerek kiváltása

A hagyományos gyógyászatban sok gyógyszernek van mellékhatása, vagy más szerrel összeférhetetlen. A biológiai fogászatban minden szájüregi problémát a lehető legszelídebb módszerrel oldunk meg.  Fitoterápiával, homeopátiával számos hagyományos gyógyszert  helyettesíteni tudunk, ezzel is csökkentjük a szervezet terhelését. A különböző kórképek (pl. fogágygyulladás, fogbélgyulladás, gyökércsúcs körüli elváltozások, herpesz) okának és tüneteinek gyógyítása a homeopátiával hatékony természetes alternatívát jelent.

biológiai fogászat

Fájdalommentesség

A legtöbb Páciensben a fogorvosi szék ösztönösen összekapcsolódik a fájdalommal és a félelemmel. Minden esetben arra törekszünk, hogy a helyi érzéstelenítőket fájdalommentesen adjuk be. Hozzásegítjük ahhoz, hogy valóban ellazuljon a fogászati székben. (Volt olyan vendégünk, aki el is aludt kezelés közben.)

Együtt a holddal1

Együttműködünk a Holddal

Régen nagyon sok gyógyítási folyamatot összekapcsoltak a Hold ciklusával. Kezeléseinknél figyelembe vesszük a Holdat állását. A fémek eltávolítását, az amalgámtömések cseréjét fogyó Hold időszakában végezzük, amikor a szervezet méregtelenítő funkciói természetszerűleg aktívabbak. A vérzéssel járó beavatkozásokat (foghúzásokat és egyéb szájsebészeti beavatkozásokat, fogkő-eltávolítást) nem végzünk teliholdkor, vagy amikor a Hold a Kos és a Bika jegyében áll, mivel ekkor a fej és nyak területe érzékenyebb, illetve teliholdkor minden ember vérzési hajlama megnő, sokkal nagyobb a szövődmények kialakulásának a lehetősége.

gyermek fogászat

A gyermekeket is sok szeretettel várjuk!

Fogzástól a tinédzserkorig kezeljük a tejfogakat, megmutatjuk a helyes fogmosást a kicsiknek és  tanácsot adunk szüleiknek. Holisztikus szemlélettel követjük a fogváltás kérdéseit, és esetleg felmerülő problémáknál fogszabályzó kollégákhoz irányítjuk kis pácienseinket. A lyukas tejfogak tömésénél többnyire nincs szükség érzéstelenítőre. Alkalmazkodunk a gyerekek tempójához, az első alkalommal játékosan bemutatjuk a rendelőt és a gyermek beleegyezésével történik minden kezelés, mindent elmagyarázunk neki, amit szeretne, és bármikor megállunk, ha szeretné. Célunk, hogy a fogászati kezelés alatt biztonságban érezze magát és jó élményként éljen benne. Fontosnak tartjuk, hogy milyenek az első tapasztalatok. A szülőknek igény szerint elmondjuk, hogy a gyermek fogproblémái mögött milyen lelki témák húzódhatnak meg.

nyolc fog lelki háttere

Minden fogprobléma konkrét lelki okra is visszavezethető

Fogaink nemcsak a szervek állapotára utalnak, hanem lelki minőségekkel is kapcsolatban állnak. Az ősi gyógyászati rendszerekben ismerték ezeket az összefüggéseket, de a nyugati gyógyászatban még csak most kezdik újra felfedezni. Tovább segíthetjük gyógyulásunkat, ha a fogaink által jelzett lelki témákkal tudatosan foglalkozunk, hiszen nemcsak a fizikai folyamatok hatnak a lelkiekre, hanem ez fordítva is igaz.

koshegyi Andrea e1428774598196

Ákoshegyi Andrea

Fogászati asszisztens