Klasszikus homeopátiás konzultáció2023-01-08T15:45:14+01:00

Klasszikus homeopátiás konzultáció

homeopátia golyók

Homeopátiával foglalkozó szakemberünk:

dr. Hargitai Réka

7 dolog a homeopátiáról, amit mindenkinek tudni érdemes!

1. Természetes és működik! Az 1831-es kolerajárvány idején Bakody József és Forgó György homeopátiát alkalmazott, és 92%-os túlélést tudott elérni a megbetegedettek körében.

2. Együtt is alkalmazható hagyományos orvosi kezelésekkel, alternatív gyógymódokkal, terápiákkal.

3. Aktiválja a szervezet öngyógyító mechanizmusait.

4. Pénztárcabarát –  kifejezetten költséghatékony terápiás mód.

5. Nincs mellékhatása (megfelelő alkalmazás mellett) és nem szokik hozzá a szervezet.

6. Bárki számára, minden élethelyzetben sikeresen alkalmazható: gyermekek és idősek, várandósok és szoptatós anyák esetében is veszély nélkül alkalmazható, sőt házi kedvenceink betegségeit is sikeresen gyógyíthatjuk homeopátiával. Széles körben elérhető, a gyakoribb szerek bármelyik patikában megtalálhatóak.

7. Nemcsak a testi tünetekre hat, hanem a kapcsolódó lelki okok  feldolgozását is elősegíti!

Homeopátiás konzultáció árak:

Részletes árlistánkat itt találod >>

Milyen betegségek esetén javasolt a homeopátia?

 • Akut megbetegedéseknél (pl. nátha, torokfájás, köhögés, fülfájás, lázas állapotok, hólyaghurut, hasmenés, hányás, kötőhártya-gyulladás)
 • Krónikus betegségek kezelésére: allergia, asztma, fejfájás, ízületi fájdalmak, neuropátiák, bőrpanaszok, emésztési zavarok, szív- és érrendszeri betegségek, vese-, tüdőbántalmak, stb.
 • Betegségek megelőzésére
 • Megelőzésre – ha tudja, milyen betegségekre hajlamos
 • Várandósság alatti panaszok enyhítésére, a szülés segítéséhez
 • Műtétek előkészítéséhez és műtét utáni felépülés támogatásához
homeopatia alló

mahatmagandhi1-001 „A homeopátia az esetek nagyobb százalékában sikeres, mint bármely más gyógymód, és kétséget kizáróan biztonságosabb és gazdaságosabb.”

/Mahatma  Gandhi/

Hogyan hat a homeopátia?

A víz által hordozott energia és információ gyógyító hatását Masaru Emoto japán tudós kutatta. A természettudomány számára is elfogadható kísérleteket végzett: különböző zenék, képek, szavak hatásának tett ki vízmintákat, majd mikroszkóp alatt vizsgálva azok kristályszerkezetét hatalmas különbségeket tapasztalt.

A Nobel-díjas virológus, Luc Montagnier, aki felfedezte az összefüggést a HIV vírus és az AIDS betegség között, kijelentette, hogy a homeopátiának szilárd tudományos alapja van. A francia tudós akkor döbbentette meg munkatársait egy rangos nemzetközi kongresszuson, amikor bemutatott egy új, a vírusfertőzés kimutatására alkalmas módszert, amely nagymértékű hasonlóságot mutat a homeopátia alapelveivel. Ennek során bizonyította, hogy a víz képes megtartani az „emlékét” annak az anyagnak, amellyel kapcsolatba került.

Mi a különbség az alkati kezelés és az akut betegség kezelése között?

Alkati kezelés esetén a páciens minden létező tünetét és személyiségjegyeit is figyelembe véve keresünk egy homeopátiás szert, amely az elhangolódott életerőt sikeresen visszaállítja egyensúlyi állapotába. Főleg az idült betegségek esetében (pl. magasvérnyomás-betegség, reumatkus bántalmak) elengedhetetlenül fontos ez a megközelítési mód.

Akut betegségeknél (pl. nátha, hasmenés) a főbb tünetek és azok jellege valamint a betegséghez kapcsolódó energetikai és lelki változások ismerete alapján is meg tudjuk határozni a gyógyuláshoz szükséges szert.

Amit mindenképpen tudni kell a homeopátiás szerek tárolásáról és szedéséről!

Fontos! A helytelen tárolás, illetve beszedés csökkenti a homeopátiás készítménytől elvárható hatásfokot.

A legfontosabb bevételi és tárolási szabályok, melyekre mindenképpen figyelnünk kell:

1. Gyógyszereinket tartsuk távol elektromágneses mezőtől (főleg a mobiltelefontól, mikrohullámú sütőtől, számítógéptől), és ne helyezzük őket direkt napfényre, valamint se túl meleg, se túl hideg helyre. Próbáljuk elkerülni erősen aromás anyagok (illóolaj, fűszer) közelségét is.

2. A homeopátiás golyócskákat a nyelv alá helyezve kell elszopogatni, hogy a száj nyálkahártyájáról fel tudjanak szívódni. Gyermekeknek adhatjuk vízben oldott formában: egy-két golyócskát feloldunk fél deci vízben, műanyag kanállal kevergetve, majd pár cseppet a pici szájába cseppentünk. (Háziállatok esetében szintén ez a járható út.)

3. A szer bevétele előtt és után 15 percig semmit ne fogyasszunk, ez idő alatt fogat mosni sem szabad.

4. A kávé és a mentol megszüntetheti a homeopátiás szer hatását! A kúra idejére fel kell függeszteni a kávé és mentolos, illetve egyéb illóolajat tartalmazó cukorkák, rágók fogyasztását.

Hogyan adagoljuk a homeopátiás szereket?

Akut betegségben alacsony potenciában és napi 2-4 alkalommal szükséges bevenni a készítményeket. Az alkati kezelés esetében mindig egyedi adagolásra van szükség, mely a kezelés során többször változhat is.

hommeopátia golyók 2

Milyen fajta homeopátiás szerek közül választhatunk?

A patikai forgalomban kapható, leggyakoribb használni javasolt potenciák:

D 3,4,6,10,12,15,30
C 5,6,7,9,12,15

Elsősorban a „D” potenciákat ajánljuk, azonban ezeket itthon kevés gyógyszertárban lehet elérni. Ezért az alsó sorban szereplő „C” erősségűek is megfelelőek.

Ezektől eltérő potenciájú szerek használatát homeopátiában járatos szakorvos nélkül semmiképpen nem javaslok, mert azok már a lelkivilágunkra is jelentős hatást gyakorolhatnak.

Akut betegségek esetén
a családban a különféle fantázianevekkel ellátott, úgynevezett komplex szereket érdemes bevetni. Ezek közt vannak tabletták, orrspray-k, kenőcsök, kúpok, oldatok és golyócskák.

homeopátia 5

Mennyi időt vesz igénybe a homeopátiás konzultáció?

Alkati kezelésnél az egyéntől és a probléma jellegétől függően nagy eltérések lehetségesek. Ahhoz, hogy biztonsággal meghatározzuk, hogy a páciens számára a több ezer homeopátiás szerből pontosan melyik és milyen erősségben a legmegfelelőbb, legkevesebb 3-4 konzultációra van szükség 4 hetes gyakorisággal. Mivel legalább annyi hónap kell a homeopátiában a gyógyuláshoz, ahány éve fennáll a probléma, a fentinél ritkább konzultációs gyakorisággal, de hosszabb kezelés is előfordulhat.

Alkati kezelésnél az első konzultáció 1 óra.
A további konzultációk, kontrollok 30 percesek.

Akut betegségnél félórás konzultációra van szükség.

Mi várható a szer beszedését követően?

A tünetek enyhülése, és a lelki-energetikai állapot javulása.

Milyen betegségek esetén nem javasolt a homeopátiás gyógymód?

Nincs ilyen betegségAzonban a homeopátia sem csodaszer, így bizonyos esetekben csak kiegészítő kezelésként jöhet szóba, mint:

 • Hiányállapotok (pl. vitamin-, ásványianyag-, hormon hiány, cukorbetegség) kezelésének kiegészítéseként elősegíti a bevitt anyagok felszívódását és beépülését.
 • Szélsőségesen kimerült, a szerekre reagálni nem tudó betegeknél (pl. daganatok előrehaladott stádiuma)
 • Visszafordíthatatlan szervi elváltozásoktól szenvedő páciensek esetében (pl. vesezsugorodás, májzsugorodás stb.)

Alvászavar homeopátiás kezelése

A homeopátia szemléletéből és alapelveiből következik, hogy a szereket a tüneteknek megfelelően, személyre szabottan választjuk ki. Ez érvényes az alvászavarra is, különösen azért, mert többnyire egyéb panaszokkal kombinálódik. Lehet, hogy öt alvászavarban szenvedő beteg ötféle homeopátiás szert kap, a tüneteiknek megfelelően. A gyakorlat azt mutatja, hogy természetesen vannak szerek, amelyek adására gyakrabban, másokra ritkábban kerül sor. Tűzoltásként bevethetjük a Coffea-t vagy a Sedatif PC-t, azonban ha huzamosabb ideig fennáll a probléma, javasolt szakember segítségét kérni.

Várandósság és homeopátia

A várandósság különösen jó alkalmat nyújt a homeopátiával való megismerkedésre, hiszen az ilyenkor előforduló panaszok oroszlánrésze kiválóan megszüntethető homeopátiával. A magzat védelme érdekében ebben az időszakban még fontosabb, hogy minél inkább mellékhatásmentes gyógymódokkal kúrálja magát a várandós kismama. Az utolsó hónap során pedig a szervezet szülésre történő felkészítéséhez nyújt segítséget a homeopátia.

A leggyakrabban alkalmazott homeopátiás szerek otthoni használatra

Amit a házipatikába érdemes lehet beszerezni:

 1. Aconitum
 2. Allium cepa
 3. Apis
 4. Arnica
 5. Arsenicum album
 6. Belladonna
 7. Bryonia
 8. Gelsemium
 9. Hypericum
 10. Ipeca
 11. Kalium bichromicum
 12. Magnesium phosphoricum
 13. Natrium chloratum
 14. Natrium sulfuricum
 15. Phytolacca
 16. Pulsatilla
 17. Rhus toxicodendron
 18. Traumeel gél

Balesetek, sérülések esetén javasolt szerek:

Arnica (százszorszép) – a leggyakrabban használt szer. Minden sérülés esetén bevethetjük.

 • zúzódás
 • horzsolás
 • kisebb vérzés
 • rándulás

Chamomilla (kamilla)

 • főleg gyerekeknél
 • horzsolás
 • nyűgös, szeszélyes

Hypericum (orbáncfű)

 • derékfájás, rándulás

 

Traumeel gél

 • zúzódás
 • rándulás
 • ha nincs nyílt seb a felszínen

Homeopátiához kapcsolódó cikkek

A homeopátia védelmében

Az alábbiakban áll néhány hivatkozás, kutatás és cikk, amely a homeopátiát megvédi az oly gyakori támadásoktól: Az angol Homeopátiás Kutató Intézet válasza Szemére vetjük-e a nyuszinak, hogy nem hasonlít az elefántra? Az állatok nem játsszák