dr. Babics Júlia – belgyógyász, antropozófus orvos, böjttanácsadó

dr babics julia belgyogyasz antropozofus orvos

Az egyetemei éveim alatt véletlenszerű sorscsapásnak tartottam a betegségeket. Csak később, a betegágy mellett, a páciensek életútjára rálátva tanultam meg, hogy a nyavalyáink – vagy azok hiánya – a sorsunk szerves részét képezik; kialakulásukat, kimenetelüket a legtöbb esetben hozzáállásunkkal befolyásolhatjuk. Ez a felismerés vezetett arra, hogy mélyebben tanulmányozzam az akadémiai orvoslástól eltérő, azt kiegészítő módszereket, mivel a hagyományos orvoslás nem adott választ a felmerülő kérdéseimre. Kezdetben pszichoterápiát, majd homeopátiát tanultam, de a teljességet az antropozófus gyógyászatban, valamint Váradi Tibor könyveiben és előadásaiban találtam meg. Ma már azt gondolom, hogy a tüneteink és a betegségeink jelzések, amelyek változásra, fejlődésre hívnak bennünket. A tünet vagy panasz jellege általában szimbolikusan utal a változtatásra váró életterületek, gondolatok, érzések, kapcsolatok mibenlétére, még ha sokszor ezt nem is könnyű megfejteni. Ehhez a kereső, kutató munkához szeretnék hozzájárulni, elsősorban a fizikai tünetek feltérképezése és kiértékelése, valamint azok kezelése által.

Milyen esetben érdemes hozzám fordulni?
– Fizikai betegségeknél (heveny és idült panaszok esetén is);
– Nehezebb lelki folyamatok, enyhébb hangulatzavarok fizikai támogatása céljából;
– Kiemelt szakterületek: klasszikus belgyógyászati betegségek (magasvérnyomás, cukorbetegség, anyagcsere-betegségek, stb.), daganatos betegek kísérése és kezelése injekciós fagyöngy-kezeléssel.

Mi történik az egyéni konzultáció alatt?
– panaszok átbeszélése
– a korábbi betegségek (anamnézis) feltérképezése
– hozott leletek kiértékelése
– rövid rátekintés a betegség elhelyezkedésére a páciens életútjában
– fizikális vizsgálat
– kivizsgálási javaslat
– terápiás javaslat

Az egyéni konzultáció hossza
Lehetőség van 30 vagy 60 perces konzultációt kérni, amit érdemes a panaszok jellege alapján megválasztani. Súlyosabb, idült betegségek esetében az első konzultációhoz mindenképp szükség van 60 percre, de a kontroll vizsgálatra, illetve az enyhébb, jellemzően heveny betegségek esetében elegendő a 30 perces konzultáció is.

A terápiás javaslatok jellege
Az antropozófus gyógyászat számos speciális gyógyszert, illetve módszert (például művészetterápia, önismereti munka, biográfiai munka) ajánl enyhébb esetekben az akadémiai orvoslás eszközei helyett, súlyosabb esetekben azok mellé. Ezek közül javaslok én is a páciens helyzetének és a panaszai jellegének megfelelően. Szívesen ajánlom még a böjt és az életmód-terápia különböző módjait is.
https://www.napfenyesgyogykozpont.hu/alternativ-gyogymodok/antropozofus-orvoslas/

Végzettségeim
1997-2003 Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Kar
2009-től Váradi Tibor természetgyógyászati, életmód és önismereti előadásai, könyvei
2010 Belgyógyászati szakvizsga
2010 Böjtvezető képzés, Magyar Természetgyógyászok Szövetsége
2011-2013 CEDH Klinikai homeopátiás képzés
2013-2016 Antromedicart antropozófus gyógyászati képzés