Íriszdiagnosztika2017-07-25T12:10:24+01:00

Mi az íriszdiagnosztika?

Iriszdiagnosztika 2Az íriszdiagnosztika (iridológia) az írisz (szivárványhártya) vizsgálatával foglalkozik. Minden történés, ami lezajlik a szervezetben, az megjelenik a szemben is! Mégpedig egy meghatározott szerv panasza egy meghatározott helyen és természetesen jellegzetes módon mutatkozik meg.

A vizsgálat során fotót készítünk a szemről és az íriszben található jelek kiértékelésre kerülnek.

Az íriszdiagnosztika nem nevez meg konkrét betegségeket, inkább a szervek, szövetek állapotát jelzi, ahhoz kapcsolódó problémákra utal. Az íriszben jelenlévő számtalan jelzés miatt viszonylag alapos vizsgálatra van szükség. Ezt a célt szolgálja a szemről készített fotó, és a szem nagyítóval és/vagy réslámpával történő vizsgálata is. 

Az írisz képe természetesen változik az évek során, az állapot jobbulása és rosszabbodása egyaránt lekövethető, így megfelelő képet nyújt az egyén gyógyulási képességéről és a szervezet terápiára adott válaszáról, a terápia hatékonyságáról.

Mit tudhatok meg magamról?

iridiológia 1

  • Az emésztési zavarok okának felderítése (renyheség, divertikulum, gyulladás, erjedés, hurut, parazita jelenlét stb.)
  • Gyulladások, gócok, mérgeződések jelenléte
  • Szervek állapota
  • Kórokozók, vírusok, baktériumok, vegyi anyagok jelenléte
  • Alkati erősségek, gyengeségek
  • Öröklött betegséghajlamok

 

Természetesen az állapotfelmérést követően kezelési tervet állítunk fel a mielőbbi gyógyulásért.

iriszdiagnosztikaAz írisz is egy mikro terület, amelyben megjelennek az egyes szervek vetületei, leképeződései. Közismert és alkalmazott tény, hogy az egyes szervek vetülete megjelenik a szervezet bizonyos területein, mint például a talpon, a tenyéren, a nyelven, a fülön, de a szem szivárványhártyáján is. Ha ezeknek a területeknek a vizsgálatát párhuzamosan végezzük, akkor jelentős pontossággal megismerhetjük a szervezet állapotát, energiaszintjét, gyengeségeit, hajlamait és erősségeit is.

Az íriszvizsgálat szinte minden korosztálynak ajánlott és már igen fiatal kortól kezdve megbízható információt nyújt, az egészség, az öröklött hajlamok, valamint a szervi gyengeségek feltérképezésében és a szervezetet érintő folyamatok (pl.: gyulladás, allergia, immungyengeség, autoimmuntás, degeneratív elváltozás) tekintetében.

A vizsgálat a szervezetre nem ártalmas, nem megterhelő, így bármilyen állapotban (normál vagy legyengült, kimerült stb.) bármikor elvégezhető. Nagyon kevés esetben nem végezhető csak el, mint például a szem durva sérüléseinél, erős kötőhártya-gyulladás esetén, vagy egyes szemműtétek után közvetlenül stb.

Neked milyen az alkatod?

A Kék szem – Lymphatikus alkat

Kék Irisz 1

Felismerése: Kék, szürkéskék írisz

Betegséghajlam: Nyirokrendszer zavarai, hurutosodás, nyálkahártya-túlburjánzások, elsavasodás, mikrokristályok képződése a bőrben, nyálkahártyában, izmokban – gyulladások kialakulása: allergia, nátha, szénanátha, asztma, ekcéma, reuma, tbc, ízületi panaszok stb.

A barna szem – Hematogén alkat

Barna irisz 1

Felismerése: Barna szemszín a sötétpirostól a feketéig terjedően.

Betegséghajlam: Az ilyen alkatú egyéneknek az anyagcserezavarok kiváltotta betegségekre van hajlama, de emellett megjelenik a vér, a vérképző és vérlebontó szervek, vérerek, belső-elválasztású mirigyek betegségeire való hajlam is. A vér sűrű, koncentrált, könnyen oxidálódik, vérkeringés lassulása, vértolulások figyelhetők meg. Ennek az alkatnak sajátossága még a májmegnagyobbodás, az elhízás, a lassú emésztés és felszívódási zavarok, felfúvódás, görcsös székrekedés, valamint a test-szöveteinek elégtelen oxigénellátása. Számukra fontos nyomelemek: Mn., Co., Cu., Au., Ag., Jód.

A zöldesbarnás szem – kevert alkat

Zöld barna irisz

Felismerése: kék írisz, amelyben különböző kiterjedésű barna pigment-anyagok lerakódása figyelhető meg: ez vezet zöldes, barnás árnyalathoz.

Betegséghajlam: Máj/epe rendszer zavaraira és az előző két alkat jellegzetes panaszaira lehet számítani.

Kapcsolódó cikkek

Dr. Várhelyi Gábor - Voll-terapeuta (elektroakupunktúrás egészségi állapotfelmérés)

dr. Várhelyi Gábor

Színgyógyászat

A színgyógyászat legelső formái a napfény befogadásának módszerei voltak – ezzel kapcsolatban a legősibb írások Kínából származnak. Az ősi Egyiptomban szintén ismerték a színek és illatok hatását. Bár a színek gyógyhatásait, tulajdonságait mint ősi bölcsességet

Élesztőgombák

Az élesztőgombák közé tartozik a candida. Ezen belül a legtöbb fertőzést a Candida albicans (fehér élesztőgomba) okozza. Egy pár évvel ezelőtti nemzetközi vizsgálat szerint a nők 70%-a, a férfiak 40–50%-a fertőzött candida gombával. Az

Diagnózis

A természetgyógyászatban is központi szerepet foglal el, de máshogy épül fel, másra kíváncsi, mint egy orvosi diagnózis. A nyugati orvostudományban alkalmazott diagnosztika elsősorban a betegségtünetek alapján próbálja a beteg állapotát felmérni.  A természetgyógyászati diagnózis célja

Gombák a testünkben

A gombák nagyon fontos szerepet töltenek be a táplálékláncban, bizonyos elhullott szerves anyagokat újra felhasználnak – valóságos újrahasznosító gyárak. Ha viszont az emberi szervezetbe kerülve elszaporodnak, akkor életellenes működést mutatnak, és akár halálos kimenetelű

Érdeklődés workshop iránt

Ha valamelyik workshopunk érdekel, ezen az űrlapon keresztül jelezheted felénk. Workshopjainkat az érdeklődők számának megfelelően indítjuk! Köszönjük, ha jelzed ezt nekünk. 

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…