Íriszdiagnosztika2023-01-08T15:59:47+01:00

Mi az íriszdiagnosztika?

Iriszdiagnosztika 2Az íriszdiagnosztika (iridológia) az írisz (szivárványhártya) vizsgálatával foglalkozik. Minden történés, ami lezajlik a szervezetben, az megjelenik a szemben is! Mégpedig egy meghatározott szerv panasza egy meghatározott helyen és természetesen jellegzetes módon mutatkozik meg. A vizsgálat során fotót készítünk a szemről és az íriszben található jelek kiértékelésre kerülnek.

Az íriszdiagnosztika nem nevez meg konkrét betegségeket, inkább a szervek, szövetek állapotát jelzi, ahhoz kapcsolódó problémákra utal. Az íriszben jelenlévő számtalan jelzés miatt viszonylag alapos vizsgálatra van szükség. Ezt a célt szolgálja a szemről készített fotó, és a szem nagyítóval és/vagy réslámpával történő vizsgálata is. 

Az írisz képe természetesen változik az évek során, az állapot jobbulása és rosszabbodása egyaránt lekövethető, így megfelelő képet nyújt az egyén gyógyulási képességéről és a szervezet terápiára adott válaszáról, a terápia hatékonyságáról.

Mit tudhatok meg magamról?

iridiológia 1

  • Az emésztési zavarok okának felderítése (renyheség, divertikulum, gyulladás, erjedés, hurut, parazita jelenlét stb.)
  • Gyulladások, gócok, mérgeződések jelenléte
  • Szervek állapota
  • Kórokozók, vírusok, baktériumok, vegyi anyagok jelenléte
  • Alkati erősségek, gyengeségek
  • Öröklött betegséghajlamok

Természetesen az állapotfelmérést követően kezelési tervet állítunk fel a mielőbbi gyógyulásért.

iriszdiagnosztikaAz írisz is egy mikro terület, amelyben megjelennek az egyes szervek vetületei, leképeződései. Közismert és alkalmazott tény, hogy az egyes szervek vetülete megjelenik a szervezet bizonyos területein, mint például a talpon, a tenyéren, a nyelven, a fülön, de a szem szivárványhártyáján is. Ha ezeknek a területeknek a vizsgálatát párhuzamosan végezzük, akkor jelentős pontossággal megismerhetjük a szervezet állapotát, energiaszintjét, gyengeségeit, hajlamait és erősségeit is.

Az íriszvizsgálat szinte minden korosztálynak ajánlott és már igen fiatal kortól kezdve megbízható információt nyújt, az egészség, az öröklött hajlamok, valamint a szervi gyengeségek feltérképezésében és a szervezetet érintő folyamatok (pl.: gyulladás, allergia, immungyengeség, autoimmuntás, degeneratív elváltozás) tekintetében.

A vizsgálat a szervezetre nem ártalmas, nem megterhelő, így bármilyen állapotban (normál vagy legyengült, kimerült stb.) bármikor elvégezhető. Nagyon kevés esetben nem végezhető csak el, mint például a szem durva sérüléseinél, erős kötőhártya-gyulladás esetén, vagy egyes szemműtétek után közvetlenül stb.

Íriszdiagnosztikával foglalkozó szakemberünk:

Íriszdiagnosztika árak:

Részletes árlistánkat itt találod >>

Neked milyen az alkatod?

A Kék szem – Lymphatikus alkat

Kék Irisz 1

Felismerése: Kék, szürkéskék írisz

Betegséghajlam: Nyirokrendszer zavarai, hurutosodás, nyálkahártya-túlburjánzások, elsavasodás, mikrokristályok képződése a bőrben, nyálkahártyában, izmokban – gyulladások kialakulása: allergia, nátha, szénanátha, asztma, ekcéma, reuma, tbc, ízületi panaszok stb.

A barna szem – Hematogén alkat

Barna irisz 1

Felismerése: Barna szemszín a sötétpirostól a feketéig terjedően.

Betegséghajlam: Az ilyen alkatú egyéneknek az anyagcserezavarok kiváltotta betegségekre van hajlama, de emellett megjelenik a vér, a vérképző és vérlebontó szervek, vérerek, belső-elválasztású mirigyek betegségeire való hajlam is. A vér sűrű, koncentrált, könnyen oxidálódik, vérkeringés lassulása, vértolulások figyelhetők meg. Ennek az alkatnak sajátossága még a májmegnagyobbodás, az elhízás, a lassú emésztés és felszívódási zavarok, felfúvódás, görcsös székrekedés, valamint a test-szöveteinek elégtelen oxigénellátása. Számukra fontos nyomelemek: Mn., Co., Cu., Au., Ag., Jód.

A zöldesbarnás szem – kevert alkat

Zöld barna irisz

Felismerése: kék írisz, amelyben különböző kiterjedésű barna pigment-anyagok lerakódása figyelhető meg: ez vezet zöldes, barnás árnyalathoz.

Betegséghajlam: Máj/epe rendszer zavaraira és az előző két alkat jellegzetes panaszaira lehet számítani.

Kapcsolódó cikkek

Élesztőgombák

Az élesztőgombák közé tartozik a candida. Ezen belül a legtöbb fertőzést a Candida albicans (fehér élesztőgomba) okozza. Egy pár évvel ezelőtti nemzetközi vizsgálat szerint a nők 70%-a, a férfiak 40–50%-a fertőzött candida gombával. Az

Diagnózis

A természetgyógyászatban is központi szerepet foglal el, de máshogy épül fel, másra kíváncsi, mint egy orvosi diagnózis. A nyugati orvostudományban alkalmazott diagnosztika elsősorban a betegségtünetek alapján próbálja a beteg állapotát felmérni.  A természetgyógyászati diagnózis célja

Gombák a testünkben

A gombák nagyon fontos szerepet töltenek be a táplálékláncban, bizonyos elhullott szerves anyagokat újra felhasználnak – valóságos újrahasznosító gyárak. Ha viszont az emberi szervezetbe kerülve elszaporodnak, akkor életellenes működést mutatnak, és akár halálos kimenetelű