Dr. Várhelyi Gábor – Íriszdiagnoszta, életmód-tanácsadó, craniosacralis kezelés2024-01-22T13:24:38+01:00

dr. Várhelyi Gábor

Íriszdiagnoszta, vizuáldiagnoszta, életmód-tanácsadó, fülakupunktúrás addiktológus, craniosacralis kezelés

dr varhelyi gabor iriszdiagnosztika

A külsőleg látható és jellegzetes jelzések, jelek utalnak az ember belső állapotának helyzetére. Bizonyos területeken (mint például arcon, talpon, kézen, fülön, szemben stb.) leképeződik az egész test, így ezen rendszerek megvizsgálásával láthatóvá válnak a szervezetben zajló folyamatok. Azokat várom, akik szeretnének gyógyulni, akik mélyebb tudásra és az összefüggések megértésére törekszenek, akik nyitottak a test és lélek kapcsolatának megismerésére.

A megelőzés nagyon fontos nem csak testi, de az életminőségünk szempontjából is. Várom azokat, akik nem csak a betegségük megjelenésekor szeretnének foglalkozni önmagukkal, hanem a komolyabb betegségtünetek kialakulása előtt képet akarnak kapni egészségi helyzetükről, testi-energetikai állapotukról.
Kedvenc területem az anyagcsere, az emésztés helyzetének feltárása és a bélflóra szerepe, egészségünkre tett hatások tükrében. Mivel energetikai felmérést is végzek, képet kaphatunk a meridiánok rendszeréről, azok mentális lelki aspektusairól is, valamint bizonyos anyagok és az allergének károsító hatásairól is.

Workshopok:

  • Javítsd meg az emésztésed workshop
  • Bátorság az élethez – Pajzsmirigy workshop
  • Bach virágterápia a gyakorlatban – Bach virágterápiás workshop
  • Schüssler féle sók használata – Schüssler workshop

Alkalmazott módszerek:

Biográfia:
Már gyerekkorom óta érdekelt a természet és ez meghatározta egész életem. Tanulmányaim elején csodálattal töltött el az emberi test és lélek sokszínűsége, összetettsége. Lelkesedésem csak fokozódott képzéseim során, míg csúcspontját akkor érte el, amikor rátaláltam az íriszdiagnosztikára és a kranioszakrális terápiára.

Széleskörű érdeklődésemnek köszönhetően elmélyedtem még a Bach-virágeszenciák használatában, a homeopátiában, a fitoterápiában és a kínai gyógyászaton alapuló meridiántanban is, amelyek szintén sokat segítenek munkám hatékony végzésében.

Amikor állapotfelmérés miatt keresnek fel, a Dr.Voll-féle elektroakupunktúrát és az íriszdiagnosztikát együttesen is alkalmazom, hogy még teljesebb képet kaphassak. Többféle módszer/szemléletmód együttes használatának eredménye alapján megállapítom a további vizsgálatok szükségességét és összeállítom a kezelési javaslatot.

A Bach-virágeszenciák szelídsége és hatékonysága egyértelművé vált számomra, és ezt másokkal is meg akartam osztani. A módszer népszerűsítése érdekében Szabó Norbert barátommal és kollégámmal 2006-ban megírtuk a „Bach-virágterápia a mindennapokban” és „A Bach-virágterápia zsebkönyve” című könyveket.

A kranioszakrális kezelések révén teljessé válik a munkám, ugyanis a manuális kezelések során egészen más aspektusból nyerhetek információt az emberről és bajairól. A kezelés közben a test „beszél hozzám” és elmondja, hol van leginkább szüksége segítségre. Ezáltal lágyan, mégis hatékonyan kezelhető rendkívül sokféle panasz, a migréntől kezdve egészen a stresszen, asztmán át akár a fogászati beavatkozások, fogszabályzás stb. támogatásáig.

Feleségemmel két gyermeket nevelünk.

Tanulmányok:

2011 Szemtréner képesítés – ETI Egészségügyi Továbbképző Intézet
2010 Íriszdiagnosztika – Dr. Ozsváth Mária
2010 Alternatív masszázs- és mozgásterapeuta képesítés – Egészségügyi Továbbképző Intézet
2010 Kranioszakrális terápia, Emotional Release I. – Upledger Institute
2009 Kranioszakrális terápia I-II. – Upledger Institute
2008 Penzel-féle akupunktúramasszázs – AKUPUNKT-MASSAGE nach Penzel – Zeberer Ervin
2007 Schüssler-féle sók alkalmazása – Homeopátiás Öntevékeny Baráti Kör
2006-07 Természetgyógyász diploma: fülakupunktőr – addiktológus szak – Széchenyi Egészségközpont, Dr. Széchenyi István
2006 Voll-féle elektroakupunktúra – Dr. Rideg Sándor
2006 Fitoterápia – Köteles Ferenc, Varsányi Péter – Ulmus Egészségügyi, Oktatási és Szolgáltató Kft.
2004-06 Shiatsu-képzés – Madocsai Eszter, SHIATSU CENTRUM BUDAPEST
2004 Bach-virágterápia – Köteles Ferenc, Varsányi Péter – Ulmus Egészségügyi, Oktatási és Szolgáltató Kft.
2001-03 Homeopátiás alaptanfolyamok és továbbképzések – Magyar Homeopata Orvosi Egyesület
2001-03 Homeopata állatorvos – Állatorvos-tudományi Egyetem Posztgraduális diploma
1998- Természetgyógyászat, öngyógyítás, természetes életmód, önismeret (Váradi Tibor)
1991-99 Állatorvos-tudományi Egyetem, állatorvos szak

Voll diagnosztika a gyakorlatban 3. rész

A modern élet adta lehetőségek számos előnnyel járnak, hiszen „megkönnyítik” életünket, javítják életminőségünket, feltéve, ha képesek vagyunk élni velük. A többség viszont kényelme érdekében elherdálja legnagyobb kincsét: az egészségét. A modern táplálkozási szokások, a helytelen életmód, a fokozott idegeskedés következtében szervezetünkre egyre nagyobb feladat hárul. A helytelen táplálkozási szokásaink miatt szervezetünk elég gyorsan elszennyeződik, és már idejekorán betegekké válunk,

Voll diagnosztika a gyakorlatban 2. rész

Miért fontos testünk állapotának felmérése? Már szinte közhelyszámba megy az az állítás, hogy az egészség nem a tünetek hiányával kezdődik, hanem a testi-lelki harmónia elérésével. Ez a test és a lélek kiegyensúlyozottságából származik, ha azonban gyakran vagyunk idegesek, ingerültek, nyugtalanok, esetleg lehangoltak, akarat nélküliek, közönyösek, önzőek stb., akkor biztosak lehetünk benne, hogy mindezek mögött mérhető testi folyamatok is állnak. Ha

Voll diagnosztika a gyakorlatban 1. rész

A mai korban egyre jobban szemben áll egymással a tudomány és a természetgyógyászat. Az egyik fél az igazolhatóságot, a kézzel fogható bizonyosságot hangsúlyozza, míg a másik a holisztikus szemléletet, amely nem minden esetben igazolható még az azt elfogadni vagy látni nem akaró tudomány számára. Ezen feszültséget oldhatja a Dr. Reinhold Voll német orvos (1909. február 7. – 1989. február 12.)

Fertőzés-gócok avagy mérgek és gócok a szervezetben

A betegség kialakulása avagy mérgek és gócok a szervezetben A fertőzés góc elméletét a holisztikus gyógyászat alkalmazza, amely tulajdonképpen a modern orvostudomány gócelméletének és a keleti orvoslás bizonyos megfigyelésének az ötvözése. Dr. Josef Jonás orvos-természetgyógyász érdeme, hogy megalkotta ezt az elméletet és gyakorlatban is használhatóvá tette. A fertőzés-góc elméletének és gyakorlatának lényege egy három lépcsős folyamat, amelyben szerepe van egyrészt

Élesztőgombák

Az élesztőgombák közé tartozik a candida. Ezen belül a legtöbb fertőzést a Candida albicans (fehér élesztőgomba) okozza. Egy pár évvel ezelőtti nemzetközi vizsgálat szerint a nők 70%-a, a férfiak 40–50%-a fertőzött candida gombával. Az ember számos gombával él együtt a hétköznapokban. Megtalálhatóak a szervezetünkben, az ételeinkben, a használati tárgyakon stb. Amíg az ember egészséges, addig a gombák nem okoznak

Ételallergia

Az ételallergia legjellemzőbb tünetei Az allergiás megbetegedések száma drasztikusan növekedett a nyugati társadalmakban az elmúlt évtizedekben. Ennek oka többek közt a civilizációs étrendben, a helytelen táplálkozásban, illetve az egyre növekvő levegő- és vízszennyeződésben keresendő. Számos allergiás tünet és allergiás eredetű betegség hátterében ételallergia áll. Ide tartoznak az alábbiak: bőrbetegségek: bőrgyulladás, viszketés, bőrpír, csalánkiütés fülbetegségek: a külső hallójárat gyulladása, a