Hajgyógyászat2023-01-08T15:07:06+01:00

Hajgyógyászat

voroshaj

Hajgyógyász szakemberünk

Csehi-Pogány Frida

Mi a hajgyógyászat?

Sajnos – és egyben szerencsére – a hajunk nagyon gyorsan tükrözi belső állapotunkat. Gyakran tapasztaljuk például, hogy egy betegség alatt hajunk fénytelen lesz, elveszíti tartását, esetleg hajhullás is felléphet.

A konkrét betegségek mellett az is nyomot hagy a hajunk állapotán, ha kizsigereljük a szervezetünket, kiegyensúlyozatlan a táplálkozásunk, ha a rossz felszívódás miatt a tápanyagok nem hasznosulnak, vagy ha az életmódunkból fakadóan túl sok stressz ér minket. Ilyenkor felborul a szervezet egyensúlya, azt az energiát pedig, amire máshol nagyobb szükség van, a hajunktól vonjuk el. Így jelenhetnek meg a sokak által jól ismert tünetek: a hajhullás, zsírosodás, korpásodás stb.

Az első lépés a hajdiagnosztika!

A Napfényes Gyógyközpontban is elérhető hajdiagnosztika egy 200/400-as nagyítású mikrokamera segítségével történik. A vizsgálat alapján a haj és a fejbőr állapotából következtetni lehet:

 • folyadékháztartásunk állapotára,
 • vénás és a kapilláris keringésünk állapotára,
 • a tápanyaghiányokra, felszívódási zavarokra,
 • szervi gyengeségekre,
 • lelki blokkokra,
 • a fejbőr egészségére (csak egészséges fejbőr tud egészséges hajat növeszteni).

Milyen problémák esetén segíthet a hajkezelés?

 • hajhullás;
 • töredezett hajvégek;
 • korpásodás;
 • zsírosodás;
 • idő előtti kopaszodás;
 • a fejbőr bizonyos tünetei.

Hogyan zajlik a hajkezelés?

A hajkezelést minden esetben megelőzi a hajdiagnosztikai állapotfelmérés, ahol megállapítjuk, hogy a hajon és a fejbőrön milyen problémák jelentek meg. A hajdiagnoszta szükség esetén javasolhatja más szakemberek felkeresését is a tünetek mélyebb, adott esetben szervi okának feltárására.

Maga a hajgyógyászati kezelés két irányból közelíthető meg: 

 • közvetlen módon: hajpakolásokkal, samponokkal, természetes alapú hajtonikokkal, melyeket bedörzsölünk a fejbőrbe;
 • közvetve pedig különleges fejmasszázsokkal, amelyek az egész szervezetre és szervrendszerre hatnak és mintegy mellékhatásként gyógyítják a fejbőr és a haj állapotát is.

A kezelés során két, kiváló minőségű termékcsaládot használunk:

 • a Dr. Hauschka készítmények közül a Neem hajtonikot, valamint
 • az Oway márka vegán és organikus hajápoló termékeit.

Gyakran ismételt kérdések

Milyen állapotban lesz a hajam a kezelést követően?

A kezelés után szakemberünk megmossa és beszárítja a hajadat, tehát úgy léphetsz ki tőlünk, mintha fodrásznál jártál volna!

Mennyi idő után hat a kezelés? 

A fejbőr bizonyos problémái (például viszketés, hajhullás) viszonylag gyorsan, már néhány kezelés után jelentősen enyhülhetnek. Általánosságban azonban elmondható, hogy minél régebben áll fönn egy probléma a hajjal kapcsolatban, annál hosszabb idő szükséges a látványos javuláshoz. Általában 3-6 hónap elegendő, de előfordulhat, hogy 1 éven keresztül kitartó odafigyelésre és kúra kell ahhoz, hogy tartós eredményt érjünk el. Megelőzni a bajt mindig egyszerűbb, mint kezelni és helyrehozni.

Hajgyógyászati kezelés árak:

Részletes árainkat itt találod >>

Hajkamera
Hajkezelés

Kapcsolódó cikkek

Metamorf masszázs

Metamorf masszázzsal foglalkozó szakembereink Darai Dóra Laukó-Biró Anna Vodiláné Molnár Ágnes A metamorf masszázs a testen elhelyezkedő reflexpontokon dolgozik. A lábfejen, kézfejen, és fejen megtalálható gerincreflexpontokat érintve oldja az életünksorán keletkezett és eltárolódott lelki és

Fejmasszázs

Fejmasszázzsal foglalkozó szakemberünk Csehi-Pogány Frida https://youtu.be/KcoPNICXfGI Rohanó világunkban a fejünk nagyon kevés érintést kap, pedig már egy kevés érintés is az egész testet és lelket képes teljesen ellazítani. Talán mindenkinek vannak emlékei róla, hogy ha valaki

Hajgyógyászat

Mindannyian szeretnénk dús, egészséges hajkoronát. Van, akinek megadatik, van, akinél az évek múlásával kopik meg a szépsége, és van olyan, aki soha nem is rendelkezett vele. Mi végre van a haj? A fej különösen

A haj egészsége

Hajunk egészsége a hajhagymák állapotától függ. A hajszáltermelés nem folyamatos. Körülbelül ezer napig nő egy hajszál, aztán hamarosan kihullik, majd pár hónapig az adott hajhagyma pihen. Naponta körülbelül 100-120 hajszál elvesztése normális, és ennyinek