Hajdiagnosztika2022-10-06T11:13:54+02:00

Hajdiagnosztika – Hajgyógyászat

hajgyógyászat

Hajkamera

A hajunk tükrözi szervezetünk állapotát!

Mivel a haj nem létfontosságú szerv, ezért ha szervezetünkben probléma, betegség lép fel, az energiák oda összpontosulnak és a haj ellátása háttérbe szorul. Ezért a hajunk a testünk legkisebb változásaira is reagál.

A haj és fejbőr betegségei, elváltozásai, tünetei jóval a konkrét betegség kialakulása előtt már jeleznek, ha valamelyik főbb szervünk „gyengélkedni” kezd. A hajnak nagyon sok tünete lehet: ha hajunk töredezett, hullik, túlzottan zsírosodik, korpás vagy idő előtti kopaszodás lép fel, akkor az a szervezetünk és lelkünk egészséges működésének felborulására utal! Az is sokat elárul, hogy a fejbőr mely területein jelentkezik a probléma, mivel a reflexológiához hasonlóan a fejen is megtalálhatóak a szervek zónái.

A hajgyógyászat első lépése az állapotfelmérés, amely 200/400-as nagyítású mikrokamera segítségével történik.

A haj és fejbőr állapotából következtetni lehet:

 • a folyadékháztartásunk állapotára
 • a vénás és a kapilláris keringésünk állapotára
 • a tápanyaghiányokra, felszívódási zavarokra
 • szervi gyengeségekre
 • lelki blokkokra
 • a fejbőr egészségére (csak egészséges fejbőr tud egészséges hajat növeszteni)
Neem hajviz
Neem hajolaj

Hajtonikok, Samponok – élő elixírek

Gyógyközpontunkban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy vendégeink mindenből a legjobbat kapják. A természetes kozmetikumok között a Dr. Hauschka készítmények képviselik a csúcsot:  a készítmények a gyógynövények teljes életerejét hordozzák az egyedülálló, ritmikus feldolgozási módnak köszönhetően.

Az értékes növényi olaj komponensei, a neem-levél, kamilla, búzacsíra és rozmaringolaj gyógyító erői vitalizálják, selymessé varázsolják a hajat, regenerálják, aktivizálják a fejbőrt, természetes védelmet biztosít a hajnak a külső hatásokkal szemben.  Szabályozza a fejbőr funkcióit, segít megelőzni a korpásodást és hajhullást. Erősíti a haj növekedését, normalizáló hatással van a fejbőr zsírtermelésére. A vékonyszálú hajnak teljességet kölcsönöz. Kiegyenlítő hatású mind száraz, mind zsíros haj esetén.

Miért fontos az állapotfelmérés?

A haj és fejbőr betegségeinél az a legfontosabb, hogy utánajárjunk, hogy mi okozza a problémát. Ebben segít a mikrokamerás állapotfelmérés. Az állapotfelmérés után pedig el lehet kezdeni a célirányos kezelést. Az állapotfelmérés abban is segít irányt mutatni, hogy milyen szakorvoshoz érdemes fordulni a probléma további feltárásának érdekében.

Kezelési lehetőségek

A kezelés két irányból közelíthető meg: közvetlenül a hajpakolásokkal, megfelelő samponhasználattal, természetes alapú hajtonikokkal, ezeknek a fejbőrbe való bedörzsölésével és közvetve különleges fejmasszázsokkal, amelyek az egész szervezetre és szervrendszerre hatnak és mintegy mellékhatásként gyógyítja a fejbőr és haj állapotát is.

Fejmasszázs – teljes ellazulás és feltöltődés

head massage

A fej gyógyászatbeli és egészségügyi szerepét nem lehet eléggé hangsúlyozni. A fejmasszázs az egész testre jótékony hatással van. A fejmasszázs rendkívül kellemes, pihentet, lazít, fájdalmat csillapít, fokozza a szellemi képességeket, felfrissít és nagy mértékben oldja a stresszt. A fejmasszázs természetes betegségmegelőző. Nemcsak a szervekre, hanem szervrendszerekre és a hormonális működésre is hat.

Attól függően, hogy mi a a kezelés célja a fejmasszázs irányulhat az ellazulásra, relaxálásra, érzelmi blokkok oldására, illetve túlzott kimerültség, stressz okozta fáradtság ellensúlyozására, energetizálásra, felfrissülésre.

Gyere el és tapasztald meg, hogy mire képes a fejmasszázs!

A fej rendkívül hálás minden érintésért. A fej érintése alapvetően stresszoldó, immunerősítő és betegségmegelőző. A mai rohanó világunkban a fejünk nagyon kevés érintést kap, pedig már egy kevés érintés is az egész testet és lelket képes teljesen ellazítani. 

csehi pogany frida hajgyogyasz 300

Csehi-Pogány Frida
Hajdiagnoszta, Fejmasszőr

Milyen gyorsan változhat a hajam állapota?

Sajnos és szerencsére a haj nagyon gyorsan tükrözi a belsőnk állapotát. Például egy betegség alatt hajunk fénytelen lesz, elveszíti tartását esetleg hajhullás is felléphet.

Ha hosszútávon kizsigereljük a szervezetünket, nem juttatunk be elég és jó minőségű tápanyagokat, vagy rossz a felszívódás a belekben, illetve az életmódunkból fakadóan túl sok stressz ér és kiegyensúlyozatlan a táplálkozásunk, akkor az egyensúly visszaállításához is több idő szükséges.

Minél régebben áll fönn egy probléma a hajjal kapcsolatban, annál hosszabb a látványos javulás ideje. Általában 3-6 hónap elegendő de vannak esetek, amikor 1 év kitartó odafigyelés, kúra szükséges ahhoz, hogy tartós eredményt érjünk el. Megelőzni a bajt mindig egyszerűbb, mint kezelni és helyrehozni.

Mivel támogathatjuk a hajunk és fejbőrünk egészséges működését?

 • szelíd gyógymódok pl. gyógyteák fogyasztása
 • természetes alapú vitaminok, nyomelemek bevitele
 • életmód változtatás
 • testmozgás
 • fejmasszázs, ami segíti a fejbőr megfelelő vérellátását, oldja a stresszt

Kapcsolódó cikkek

Hajgyógyászat

Mindannyian szeretnénk dús, egészséges hajkoronát. Van, akinek megadatik, van, akinél az évek múlásával kopik meg a szépsége, és van olyan, aki soha nem is rendelkezett vele. Mi végre van a haj? A fej különösen

A haj egészsége

Hajunk egészsége a hajhagymák állapotától függ. A hajszáltermelés nem folyamatos. Körülbelül ezer napig nő egy hajszál, aztán hamarosan kihullik, majd pár hónapig az adott hajhagyma pihen. Naponta körülbelül 100-120 hajszál elvesztése normális, és ennyinek

Szeretnél önmagad legjobb barátjává válni?

Csatlakozz a

7 napos

önszeretet kihívásunkhoz!

Napi 5 perccel megváltozhat minden!