Hajdiagnosztika2023-01-03T19:06:16+01:00

Hajdiagnosztika

hajgyógyászat

Mi a hajdiagnosztika?

Mivel a haj nem létfontosságú szerv, ezért ha szervezetünkben probléma, betegség lép fel, az energiák oda összpontosulnak és a haj ellátása háttérbe szorul. Ezért a hajunk a testünk legkisebb változásaira is reagál és tükrözi szervezetünk állapotát!

A haj és fejbőr betegségei, elváltozásai, tünetei jóval a konkrét betegség kialakulása előtt már jeleznek, ha valamelyik főbb szervünk „gyengélkedni” kezd. A hajnak nagyon sok tünete lehet: ha hajunk töredezett, hullik, túlzottan zsírosodik, korpás vagy idő előtti kopaszodás lép fel, akkor az a szervezetünk és lelkünk egészséges működésének felborulására utal! Az is sokat elárul, hogy a fejbőr mely területein jelentkezik a probléma, mivel a reflexológiához hasonlóan a fejen is megtalálhatóak a szervek zónái.

A haj és fejbőr állapotából következtetni lehet:

  • a folyadékháztartásunk állapotára,
  • a vénás és a kapilláris keringésünk állapotára,
  • a tápanyaghiányokra, felszívódási zavarokra,
  • szervi gyengeségekre,
  • lelki blokkokra,
  • a fejbőr egészségére (csak egészséges fejbőr tud egészséges hajat növeszteni).

Nagyon árulkodó az is, hogy a fejbőr mely területein jelentkezik a probléma, mivel a reflexológiához hasonlóan a fejen is megtalálhatóak a szervek jól elkülöníthető zónái.

Hajdiagnosztikával foglalkozó szakemberünk:

Csehi-Pogány Frida

Csehi-Pogány Frida
Hajdiagnoszta, Fejmasszőr

Hajkamera

Mire jó a hajdiagnosztika, mikor válasszuk?

A hajnak nagyon sokféle tünete lehet, a hajhullás, zsírosodás, korpásodás vagy idő előtti kopaszodás  mind olyan jel, amire érdemes a megszokottnál nagyobb figyelmet fordítani. Ha tehát valamilyen problémát észlelünk a hajunkkal, fejbőrünkkel kapcsolatban, a hajdiagnosztika segítségével időben, még a komolyabb tünetek megjelenése előtt ráirányíthatjuk a figyelmet szervezetünk „gyenge pontjaira”, és így megelőzhetjük a súlyosabb betegségek kialakulását.  

A haj és fejbőr betegségeinél fontos utánajárnunk, hogy mi okozza a problémát. Ebben segít a mikrokamerás állapotfelmérés, amely után el lehet kezdeni a célirányos hajgyógyászati kezelést. Az állapotfelmérés emellett irányt mutat abban is, hogy milyen szakorvoshoz érdemes fordulni a problémánkkal.

Hogyan zajlik a hajdiagnosztikai állapotfelmérés?

Az állapotfelmérés során egy 200/400-as nagyítású mikrokamera segítségével vizsgáljuk meg a hajat és a fejbőrt.

A hajszálakon felfedezhetünk olyan jeleket, melyek bizonyos betegséghajlamokra utalhatnak. Ezeket időben felismerve sokat tudunk tenni azért, hogy a betegségek ne alakuljanak ki. A fejbőr állapotát vizsgálva megállapítjuk, hogy szükség van-e valamilyen kezelésre, ami javítja a fejbőr vérellátását és anyagcseréjét. 

A fejen megtalálhatóak a szervzónák is. Ezekből a zónákból finoman kihúzunk 2-3 hajszálat, mivel a hajhagyma sokat elárul az adott szerv állapotáról. A hajhagyma különböző elváltozásai emellett az egész szervezet energetikai túlterheltségére, egyensúlyának felorulására is utalnak (pl.: vízhiány, nyirokpangás, zsírlebontási nehézségek).

Kapcsolódó cikkek

Metamorf masszázs

Metamorf masszázzsal foglalkozó szakembereink Darai Dóra Laukó-Biró Anna Vodiláné Molnár Ágnes A metamorf masszázs a testen elhelyezkedő reflexpontokon dolgozik. A lábfejen, kézfejen, és fejen megtalálható gerincreflexpontokat érintve oldja az életünksorán keletkezett és eltárolódott lelki és

Fejmasszázs

Fejmasszázzsal foglalkozó szakemberünk Csehi-Pogány Frida https://youtu.be/KcoPNICXfGI Rohanó világunkban a fejünk nagyon kevés érintést kap, pedig már egy kevés érintés is az egész testet és lelket képes teljesen ellazítani. Talán mindenkinek vannak emlékei róla, hogy ha valaki

Hajgyógyászat

Mindannyian szeretnénk dús, egészséges hajkoronát. Van, akinek megadatik, van, akinél az évek múlásával kopik meg a szépsége, és van olyan, aki soha nem is rendelkezett vele. Mi végre van a haj? A fej különösen

A haj egészsége

Hajunk egészsége a hajhagymák állapotától függ. A hajszáltermelés nem folyamatos. Körülbelül ezer napig nő egy hajszál, aztán hamarosan kihullik, majd pár hónapig az adott hajhagyma pihen. Naponta körülbelül 100-120 hajszál elvesztése normális, és ennyinek