Hajkezelés2020-02-12T15:12:13+01:00

Hajdiagnosztika – Hajgyógyászat

hajgyógyászat

Hajkamera

A hajunk tükrözi szervezetünk állapotát!

Mivel a haj nem létfontosságú szerv, ezért ha szervezetünkben probléma, betegség lép fel, az energiák oda összpontosulnak és a haj ellátása háttérbe szorul. Ezért a hajunk a testünk legkisebb változásaira is reagál.

A haj és fejbőr betegségei, elváltozásai, tünetei jóval a konkrét betegség kialakulása előtt már jeleznek, ha valamelyik főbb szervünk „gyengélkedni” kezd. A hajnak nagyon sok tünete lehet: ha hajunk töredezett, hullik, túlzottan zsírosodik, korpás vagy idő előtti kopaszodás lép fel, akkor az a szervezetünk és lelkünk egészséges működésének felborulására utal! Az is sokat elárul, hogy a fejbőr mely területein jelentkezik a probléma, mivel a reflexológiához hasonlóan a fejen is megtalálhatóak a szervek zónái.

A hajgyógyászat első lépése az állapotfelmérés, amely 200/400-as nagyítású mikrokamera segítségével történik.

A haj és fejbőr állapotából következtetni lehet:

 • a folyadékháztartásunk állapotára
 • a vénás és a kapilláris keringésünk állapotára
 • a tápanyaghiányokra, felszívódási zavarokra
 • szervi gyengeségekre
 • lelki blokkokra
 • a fejbőr egészségére (csak egészséges fejbőr tud egészséges hajat növeszteni)
Neem hajviz
Neem hajolaj

Hajtonikok, Samponok – élő elixírek

Gyógyközpontunkban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy vendégeink mindenből a legjobbat kapják. A természetes kozmetikumok között a Dr. Hauschka készítmények képviselik a csúcsot:  a készítmények a gyógynövények teljes életerejét hordozzák az egyedülálló, ritmikus feldolgozási módnak köszönhetően.

Az értékes növényi olaj komponensei, a neem-levél, kamilla, búzacsíra és rozmaringolaj gyógyító erői vitalizálják, selymessé varázsolják a hajat, regenerálják, aktivizálják a fejbőrt, természetes védelmet biztosít a hajnak a külső hatásokkal szemben.  Szabályozza a fejbőr funkcióit, segít megelőzni a korpásodást és hajhullást. Erősíti a haj növekedését, normalizáló hatással van a fejbőr zsírtermelésére. A vékonyszálú hajnak teljességet kölcsönöz. Kiegyenlítő hatású mind száraz, mind zsíros haj esetén.

Miért fontos az állapotfelmérés?

A haj és fejbőr betegségeinél az a legfontosabb, hogy utánajárjunk, hogy mi okozza a problémát. Ebben segít a mikrokamerás állapotfelmérés. Az állapotfelmérés után pedig el lehet kezdeni a célirányos kezelést. Az állapotfelmérés abban is segít irányt mutatni, hogy milyen szakorvoshoz érdemes fordulni a probléma további feltárásának érdekében.

Kezelési lehetőségek

A kezelés két irányból közelíthető meg: közvetlenül a hajpakolásokkal, megfelelő samponhasználattal, természetes alapú hajtonikokkal, ezeknek a fejbőrbe való bedörzsölésével és közvetve különleges fejmasszázsokkal, amelyek az egész szervezetre és szervrendszerre hatnak és mintegy mellékhatásként gyógyítja a fejbőr és haj állapotát is.

Fejmasszázs – teljes ellazulás és feltöltődés

head massage

A fej gyógyászatbeli és egészségügyi szerepét nem lehet eléggé hangsúlyozni. A fejmasszázs az egész testre jótékony hatással van. A fejmasszázs rendkívül kellemes, pihentet, lazít, fájdalmat csillapít, fokozza a szellemi képességeket, felfrissít és nagy mértékben oldja a stresszt. A fejmasszázs természetes betegségmegelőző. Nemcsak a szervekre, hanem szervrendszerekre és a hormonális működésre is hat.

Attól függően, hogy mi a a kezelés célja a fejmasszázs irányulhat az ellazulásra, relaxálásra, érzelmi blokkok oldására, illetve túlzott kimerültség, stressz okozta fáradtság ellensúlyozására, energetizálásra, felfrissülésre.

Gyere el és tapasztald meg, hogy mire képes a fejmasszázs!

A fej rendkívül hálás minden érintésért. A fej érintése alapvetően stresszoldó, immunerősítő és betegségmegelőző. A mai rohanó világunkban a fejünk nagyon kevés érintést kap, pedig már egy kevés érintés is az egész testet és lelket képes teljesen ellazítani. 

Csehi-Pogány Frida

Csehi-Pogány Frida
Hajdiagnoszta, Fejmasszőr

Milyen gyorsan változhat a hajam állapota?

Sajnos és szerencsére a haj nagyon gyorsan tükrözi a belsőnk állapotát. Például egy betegség alatt hajunk fénytelen lesz, elveszíti tartását esetleg hajhullás is felléphet.

Ha hosszútávon kizsigereljük a szervezetünket, nem juttatunk be elég és jó minőségű tápanyagokat, vagy rossz a felszívódás a belekben, illetve az életmódunkból fakadóan túl sok stressz ér és kiegyensúlyozatlan a táplálkozásunk, akkor az egyensúly visszaállításához is több idő szükséges.

Minél régebben áll fönn egy probléma a hajjal kapcsolatban, annál hosszabb a látványos javulás ideje. Általában 3-6 hónap elegendő de vannak esetek, amikor 1 év kitartó odafigyelés, kúra szükséges ahhoz, hogy tartós eredményt érjünk el. Megelőzni a bajt mindig egyszerűbb, mint kezelni és helyrehozni.

Mivel támogathatjuk a hajunk és fejbőrünk egészséges működését?

 • szelíd gyógymódok pl. gyógyteák fogyasztása
 • természetes alapú vitaminok, nyomelemek bevitele
 • életmód változtatás
 • testmozgás
 • fejmasszázs, ami segíti a fejbőr megfelelő vérellátását, oldja a stresszt

Kapcsolódó cikkek

Hajgyógyászat

Mindannyian szeretnénk dús, egészséges hajkoronát. Van, akinek megadatik, van, akinél az évek múlásával kopik meg a szépsége, és van olyan, aki soha nem is rendelkezett vele. Mi végre van a haj? A fej különösen

A haj egészsége

Hajunk egészsége a hajhagymák állapotától függ. A hajszáltermelés nem folyamatos. Körülbelül ezer napig nő egy hajszál, aztán hamarosan kihullik, majd pár hónapig az adott hajhagyma pihen. Naponta körülbelül 100-120 hajszál elvesztése normális, és ennyinek

Érdeklődés workshop iránt

Ha valamelyik workshopunk érdekel, ezen az űrlapon keresztül jelezheted felénk. Workshopjainkat az érdeklődők számának megfelelően indítjuk! Köszönjük, ha jelzed ezt nekünk. 

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…

error: A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll!