Csehi-Pogány Frida

Hajdiagnosztika, hajgyógyászat, fejmasszázs

csehi pogany frida hajgyogyasz

A különböző hajat és fejbőrt érintő problémák kezelésével foglalkozom. Több, mint 20 éve állok szoros kapcsolatban a hajjal, kezdetben fodrászként, majd később a hajgyógyászat és a fejmasszázs révén. Tapasztalatom szerint hajunk egészsége nem csak a fizikai állapotunktól függ, bár kétségtelenül remekül jelzi, ha szervezetünk meggyengül, hanem a lelki egyensúlyunkról is hírt ad.
Legtöbbször hajhullással, a haj elvékonyodásával, kopaszodással, vagy erős korpaszerű tünetekkel és az ezzel járó kellemetlen viszketéssel keresnek fel. A haj és a fejbőr mikrokamerás vizsgálatával és a személyes beszélgetéssel feltérképezzük az esetleges háttérben lévő fizikai és lelki okokat és azt, hogy hogyan lehet visszaállítani mindkettő egyensúlyát. Hiszem, hogy egy fizikai tünet elmulasztása nem csak a fizikai segítségen múlik, hanem a tartós javulás akkor valósul meg, ha lelkünk üzenetét is meghalljuk és párhuzamosan odafigyelve mindkettőnek megadjuk azt, amire szüksége van.

Szeretettel várlak, ha

– hirtelen vagy akár régóta hullik a hajad
– küzdesz a korpásodással, zsírosodással, semmi sem használ tartósan
– fénytelen, fakó, tartás nélküli a hajad
– szeretnéd, ha fejbőröd és hajad is egészséges lenne, amit egy fantasztikus fejbőr- és
hajpakolással segítünk
– szeretnéd megérteni, hogy a hajad hogyan tükrözi a szervezeted és a lelked
állapotát, megtanulni olvasni a hajad jelzéseiből
– szeretnél egy igazán frissítő, ellazító fejmasszázst kapni, ami támogatja az
immunrendszer működését, oldja a nyakban és a fejben keletkező blokkokat
– gyakran szenvedsz a fejfájástól
– rendszeresen ki vagy téve a stressznek
– nehezen alszol el, mert pörögnek a gondolataid

Egyénre szabott javaslatokkal és a közös együttműködéssel jelentős javulást, vagy a probléma teljes megszűnését érhetjük el.
A hajvizsgálat után lehetőség van haj és a fejbőr külső kezelésére is, magas minőségű biodinamikus forrásból származó gyógypakolásokkal. (OWAY)

A hajunk állapota (vékony szálú, korpás, zsíros, hullik, száraz  stb.) tükrözi szervezetünk és lelkünk egészségi állapotát.  A hajdiagnózis segítségével attól függően, hogy melyik szerv zónája érintett az elváltozásban, vagy ha az egész fejbőrt érintő elváltozás van, természetes és szelíd gyógymódokat javasolva sokféle hajbetegséget, például hajhullást, korpát lehet hatékonyan kezelni, valamint az adott szerveket is van lehetőség támogatni. A haj bármiféle egészségestől való eltérése bizonyos negatív lelki állapotokra is utalhat.

Fontos számomra, hogy természetes alapú hajápolókat, samponokat, pakolásokat használjunk és lehetőség szerint kerüljük a mesterséges anyagokat.

Ezt kiegészítve fejmasszázst is végzek, ami közvetlenül hat a fejbőrre és a hajhagymákra (akár hajszesszel vagy olajakkal, akár anélkül) így stimulálva azokat, valamint közvetve hat a létfontosságú  szervekre, amiknek zónái a fejbőrön megtalálhatóak, valamint a fejtől való felesleges energiák elvezetésével segít a mindennapi stressz kezelésében is. A fej masszírozása természetes betegségmegelőző, gyógyító és utókezelő módszer.

Szeretettel várok mindenkit, aki a haját szeretné szebbé és egészségesebbé tenni, szeretné a mindennapi stresszt oldani, ellazulni és ezáltal felfrissülni!

Alkalmazott módszerek:

mikrokamerás fejbőr és hajvizsgálat
haj és fejbőrkezelések természetes, biodinamikus alapanyagokkal
fejmasszázs (stersszoldó, energetizáló)

Videók

Tanulmányok

2015 – Wu féle fejmasszázs képzés
2015 – Indiai fejmasszázs képzés
2015 – Hajgyógyász, skalpdiagnosztikai képzés (Konnektív felnőttképzés)
2014 – O’Rising Trichológia (hajgyógyászat) képzés
2000 Kereskedelmi Továbbképző Intézet Drogérista kereskedő (gyógynövényismeretek)
1997-től Természetgyógyászat, öngyógyítás, természetes életmód, önismeret (Váradi Tibor)

Biográfia

Már gyerekként elhatároztam, hogy fodrász leszek. Egy mesterfodrásznál tanultam 3 évig, de végül mégsem ezt a szakmát választottam hivatásomnak, bár ez a „szerelem” máig megmaradt.

19 éves korom óta foglalkozom a természetes életmód rejtelmeivel, így végül a gyógynövényekkel való természetes és szelíd gyógyítást választottam, ezért gyógynövényszakértői iskolát végeztem.