Csehi-Pogány FridaMár gyerekként elhatároztam, hogy fodrász leszek. Egy mesterfodrásznál tanultam 3 évig, de végül mégsem ezt a szakmát választottam hivatásomnak, bár ez a „szerelem” máig megmaradt.

19 éves korom óta foglalkozom a természetes életmód rejtelmeivel, így végül a gyógynövényekkel való természetes és szelíd gyógyítást választottam, ezért gyógynövényszakértői iskolát végeztem.

Mivel a hajunk állapota (vékony szálú, korpás, zsíros, hullik, száraz  stb…) tükrözi szervezetünk és lelkünk egészségi állapotát, így e két területet össze tudtam kapcsolni.  A hajdiagnózis segítségével attól függően, hogy melyik szerv zónája érintett az elváltozásban, vagy ha az egész fejbőrt érintő elváltozás van, természetes és szelíd gyógymódokat javasolva sokféle hajbetegséget, például hajhullást, korpát lehet hatékonyan kezelni, valamint az adott szerveket is van lehetőség támogatni. A haj bármiféle egészségestől való eltérése bizonyos negatív lelki állapotokra is utalhat.

Fontos számomra, hogy természetes alapú hajápolókat, samponokat, pakolásokat használjunk és lehetőség szerint kerüljük a mesterséges anyagokat.

Ezt kiegészítve fejmasszázst is végzek, ami közvetlenül hat a fejbőrre és a hajhagymákra (akár hajszesszel vagy olajakkal, akár anélkül) így stimulálva azokat, valamint közvetve hat a létfontosságú  szervekre, amiknek zónái a fejbőrön megtalálhatóak, valamint a fejtől való felesleges energiák elvezetésével segít a mindennapi stressz kezelésében is. A fej masszírozása természetes betegségmegelőző, gyógyító és utókezelő módszer.

Szeretettel várok mindenkit, aki a haját szeretné szebbé és egészségesebbé tenni, szeretné a mindennapi stresszt oldani, ellazulni és ezáltal felfrissülni!

Tanulmányok:

1997 től Természetgyógyászat, öngyógyítás, természetes életmód, önismeret (Váradi Tibor)

2000.  Kereskedelmi Továbbképző Intézet Drogista kereskedő (gyógynövényismeretek)

2014.  O’Rising Trichológia (hajgyógyászat) képzés

2015. Hajgyógyász, skalpdiagnosztikai képzés (Konnektív felnőttképzés)

2015.  Indiai fejmasszázs képzés