fejmasszazs 1

Fejmasszázzsal foglalkozó szakemberünk

Csehi-Pogány Frida

Csehi-Pogány Frida

Rohanó világunkban a fejünk nagyon kevés érintést kap, pedig már egy kevés érintés is az egész testet és lelket képes teljesen ellazítani. Talán mindenkinek vannak emlékei róla, hogy ha valaki megsimogatta a fejünket, az nyugtató, stresszoldó hatással volt ránk.

A fej szerepét emellett a gyógyászatban és az egészségmegőrzésben nem lehet eléggé hangsúlyozni! A fejmasszázs az egész testre, így az egyes szervekre, szervrendszerekre és a hormonális működésre is jótékony hatással van. Természetes betegségmegelőző. Emellett rendkívül kellemes élmény is, pihentet, lazít, fájdalmat csillapít, fokozza a szellemi képességeket, felfrissít és nagy mértékben oldja a stresszt. 

A fejmasszázs hatása

  • rendkívül kellemes, pihentet, lazít,
  • fájdalmat csillapít (fejfájás, migrén),
  • fokozza a szellemi képességeket,
  • felfrissít és nagy mértékben oldja a stresszt,
  • csökkenti a stressztüneteket (fejfájás, migrén, ingerültség, alvásproblémák, hajhullás)
  • A fejmasszázs természetes betegségmegelőző, nemcsak a szervekre, hanem szervrendszerekre és a hormonális működésre is hat.
  • A fejmasszázs irányulhat az ellazulásra, relaxálásra, érzelmi blokkok oldására,
  • illetve túlzott kimerültség, stressz okozta fáradtság ellensúlyozására, energetizálásra, felfrissülésre.

Fejmasszázs fejfájás ellen

Sokszor a fejfájás és migrén mögött a stressz általi izomgörcsök állnak, amik a hátban, nyakban keletkeznek. Az izomgörcs miatt összenyomódnak az erek, ezzel megnehezítve az oxigénnel dús vér eljutását a fejbe, és kimozdíthatják a csigolyákat a helyükről. Emiatt rossz a fejbőr keringése is, ami ha hosszú távon fennáll, akkor hajhullást is okozhat.  Előfordulhat az is, hogy a gyorsan, kapkodva megevett étel miatti emésztési problémák húzódnak meg a rendszeresen visszatérő fejfájás mögött. Fontos, hogy idegesen, kapkodva soha ne étkezzünk, mindig adjuk meg az idejét a napi főétkezéseknek!  A stressz vagy akár a túlhajszolt életmód, ha hosszútávon áll fenn, nagyon megterheli a testünket és a lelkünket. Előbb utóbb valamilyen formában jelezni fog a szervezetünk, hogy változtatnunk kell az életvitelünkön. Sokszor elég egy kis tudatos odafigyelés a testünk jelzéseire és néhány változtatással minőségi javulást érhetünk el.

fejmasszazs sarga sav

A kínai fejmasszázs története

A kínai masszázsok több, mint 2000 éves múltra tekintenek vissza. A meridián és akupresszúrás pontok ingerlésével, ami a fejen, nyakon és a vállövön történik, az egész testre kifejti jótékony hatását.

Wu féle fejmasszázs

A Wu féle fejmasszázs elsősorban a fejre hat, de a fejen található akupresszurás pontok által valójában az egész szervezetet kezeljük vele.

Amikor helyreáll a fej harmónikus működése, az képes lesz újra ellátni irányító szerepét, hatással lesz az érzelmi és tudati állapotunkra.

Helyben oldja a stresszt, ezáltal csökkenti a fejfájást, a nyakban és a vállban lévő feszültségeket és jótékonyan hat alvászavarok esetén is.

A fejmasszázs menete

Az arcon lévő reflexpontok érintése hat a távolabbi szervek működésére, ami kihat a bőrünkre és az öregedési folyamatokra. Pihentet, lazít, relaxál, oldja a feszültséget, fokozza a szellemi képességeket és nem mellesleg nagyon kellemes.

Alkalmazható alkalmanként, vagy 4-5 alkalmas kúraként is.

Gyere el és tapasztald meg, hogy mire képes a fejmasszázs!

Fejmasszázs árak:

Részletes árlistánkat itt találod >>

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…