A teakészítés nem nagy varázslat, ugye? Bögre, filter, vízforraló, méz, citrom, és már kész is! Nos, ez a módszer talán elegendő ahhoz, hogy egy élvezhető forró italt készíts magadnak, de ha a teafüvek gyógyító hatását is szeretnéd kiaknázni, érdemes odafigyelned néhány egyszerű, ám annál fontosabb szabályra!

  • Filteres vagy szálas teát használj? 
  • Milyen vízzel készítsd a teádat? 
  • Minden teafélét áztatni kell? 
  • És mi a helyzet az ízesítéssel? 

A fenti kérdésekre választ kaphastz gyógynövényszakértőnk, Csehi-Pogány Frida legújabb videójából! 

Általános szabályok a gyógyteák elkészítéséhez:
– 2.5-3 dl forrás- vagy tisztított vízhez 1 ek gyógyfüvet használunk
– A gyógyteákat mindig éhgyomorra, langyosan és ízesítés nélkül fogyasztjuk.

Forrázat: a virág-, levél- és szárteákból forrázatot készítünk, amit 10 percig lefedve állni hagyunk.
Főzet: a gyökér- és kéregteákat 5 percig fedő alatt főzzük.
Hideg vizes ázatás (macerátum): a magokat és terméseket 8 órán át hideg vízbe áztatjuk (pl.: csipkehús, lenmag, fagyöngy).


ISMERD MEG a videóban szereplő szakértőnket: Csehi-Pogány Frida hajdiagnoszta, fejmasszőr és gyógynövényszakértő

Videónk nem helyettesíti a megfelelő szakemberek felkeresését és az általuk összeállított, személyre szabott terápiás módszerek alkalmazását!

Munkánk során arra törekszünk, hogy közvetlen, barátságos és bizalomteljes hangulatot teremtsünk, ezért vendégeinknek is felajánljuk a tegeződést. Videóinkban is ezt a hangulatot szeretnénk átadni, ezért döntöttünk a tegeződés mellett. Bízunk benne, hogy videóinkban mindenki talál legalább egy hasznos tanácsot vagy gondolatot! Ha van ötleted, kéünk, írd meg kommentben, milyen témában látnál tőlünk videókat! Találkozzunk személyesen is a Napfényes Gyógyközpontban!

Ha szeretnél többet tudni…

YouTube csatornánkon rendszeresen megosztunk olyan videókat, melyekben Frida bemutatja kedvenc gyógynövényeit, illetve felhasználási módjukat. Ha érdekel a fitoterápia és szeretnéd természetes készítményekkel gazdagítani házi patikádat, nézd meg a többi videót is!

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…