Nagyobb stressz esetén az immunrendszerünk képes legyengülni,  ezáltal a védekezőképességünk csökken. A gyengébb immunitás miatt fokozottabban képesek ránk hatni a kívülről támadó különféle vírusok, baktériumok, betegségek, gombák, pollenek és a nehézfémek is.

Ez utóbbiakat azért hívják nehézfémeknek, mert fajsúlyuk több mint négyszer nagyobb a vízénélIde sorolható az amalgám, az ólom, a higany, az arany, az ezüst, a réz, az ón, a cink, a vas, a kobalt, a kadmium és a nikkel.

Nagyon fontos, hogy a nehézfémeket ne keverjük össze az olyan, szervezetünkben található szerves nyomelemekkel, mint például a magnézium, a vas és a kálium.

 

str

Hogyan kerülhetnek nehézfémek a szervezetbe? 

A fémek akkor épülnek be a testbe, amikor nagyfokú stresszhelyzetben legyengül az immunrendszerünk. Ilyenkor a szervezet tévesen veszi fel és juttatja el egy adott szervhez a mérgező anyagokat, melyek lerakódnak, mintha páncélt képeznénk a testen belül az immunitásunk helyett.

 

Mivel és hogyan kerülnek be a szervezetünkbe többletmennyiségként?

szenny

Levegőszennyezettséggel, ivóvízzel, egyéb italokkal, élelmiszerekkel, az élelmiszeripar által használt adalékanyagokkal, tartósítószerekkel, színezőanyagokkal, tengeri és vízi állatokkal, szennyezett talajból víz vagy élelmiszer által, élelmiszerek csomagolásából, elemekből, permetezőszerekkel, drogfogyasztással, védőoltásokkal, ékszerek viselésével, gyógyszerekkel, fogászati anyagokkal (pl. fogtömések, hidak, koronák, fém fogszabályozó), kipufogógázból, dohányzással, kozmetikai termékekből, fémfeldolgozó foglalkozásokkal (ötvös), elektroszmoggal, festő- és lakkozóműhelyekből, háztartási vegyszerekből, és mint örökletes tényező magzati korban a gyermek is átvesz az édesanyjától ilyen anyagokat (erről kicsit később olvashatunk).

A lerakódáshoz hozzájárul még az ásványianyag-hiány is. Ha üres helyet talál a fémion, betölti azt, szabad utat adva ezzel a mérgeződésnek. Ezért a méregtelenítés egyik fontos alapja az egészséges ásványianyag-alap! Ezt lehet támogatni vitaminokkal, nyomelemekkel, Schüssler-sókkal, enzimekkel és bélbaktériumokkal is.

 

Tünetek, betegségek

Ha fizikailag nem tisztítjuk ki a szervezetünkből a felhalmozódott fémeket, előbb vagy utóbb különféle tüneteket és betegségeket okozhatnak, például: bőrelváltozásokat, kiütéseket, ekcémákat, allergiát, bőrviszketést, fejfájást, neurodermitiszt, asztmát, légúti megbetegedéseket, hajhullást, emésztési zavarokat, ízületi fájdalmakat, krónikus fájdalmakat, kimerültséget, fogékonyságot a fertőzésekre, alvászavarokat, depressziót, zavartságot, daganatos betegségeket, gombás fertőzéseket, autizmust, tanulási nehézségeket, pszichés változásokat, súlyosabb esetben halálos betegségeket is.

 

A toxinokról pár szóban

A nehézfémek, toxinok súlyos problémákat tudnak okozni a szervezetben!

 

A higany

higEz az anyag egy idegméreg, és elnyomja az immunrendszer működését is. A higany gyorsan bekerül az idegpályákon keresztül a gerincvelőbe és az agyba, ott pedig képes tönkretenni az ideg ingerületvezető képességét. Súlyos szervi és mozgásszervi elváltozásokat okoz.

Ha a talaj higannyal fertőzött, ürülési ideje kb. 180 év. Az agyban a felezési ideje 18 év!  Dr. Dietrich Klinghardt és más kutatók vizsgálatainak egyik tapasztalata szerint a higany pszichés változásokat okozhat, és ez igaz a szervezetben található más fémekre is. Ez azt jelenti, hogy olyan emberek élnek körülöttünk, akiknek nincsen komolyabb betegségre utaló tünetük, csak éppen más emberek volnának, ha nem volna higany az agyukban.

Dr. Yoshiakai Omura kimutatta, hogy a koriander napi szedése mobilizálja a központi idegrendszerből a higanyt és más mérgező fémeket, melyek a vizeleten, székleten keresztül választódnak ki, vagy átmenetileg a periférikus szövetekbe helyeződnek át.

Olyan nőknél, akik nem esnek teherbe, vagy korán elvesztik magzatukat, a hipofízisben lehet lerakódva higany. Várandósoknál  a magzat számára különös veszélyt jelent. Sőt, az anyatejen keresztül is átmegy a gyermekbe a nehézfém. A gyermekek allergiáit – különösképpen a neurodermitiszt – igen gyakran az anya szervezetéből származó nehézfémek okozzák. Felléphet még tanulási zavar és legaszténia (koncentrációs zavar) is.

A higanyszennyezettséggel terhelt személy lelkiállapotára jellemző lehet:

– a gyakori hangulatingadozás,

– a nagyfokú fáradékonyság,

– az indokolatlan félelmek,

– az önbizalom csökkenése,

– az emlékezet csökkenése,

depresszió, idegesség, feszültség,

önkontrollvesztés, agresszivitás, és

– hajlam a dühkitörésekre jelentéktelen események kapcsán is.

A legsúlyosabb esetekben hallucinációk és delírium léphet fel.

 

Amalgám

Az amalgámból folyamatosan higany és több kevert fém szabadul fel. Ez az ötvözet a melléküregek nyálkahártyáin felszívódik, és részben az idegek közvetítésével, részben pedig a koponyaalapi keringés segítségével a máj méregtelenítő hatását megkerülve rövid úton bejut az agyba, ahol nagy affinitással kapcsolódik az agysejtekhez.

 

Arany

araAz aranytömés például nem aranyból van, hanem aranyötvözetből, platinával, palládiummal, rézzel, ezüsttel, nikkellel vagy más egyébbel keverve. A koronákhoz használt átlagos ötvözet 8-12 különböző fémet tartalmaz, ezen felül még 20-30 más fém nyomai is megtalálhatók benne. Ezért az aranytömés és -korona sem veszélytelen. Alkotóelemeit azonban lassabban adja le, mint a higanyos tömések, emiatt nem annyira mérgező, viszont súlyos allergiákat válthat ki.

 

Ólom

Az ólom sejtméreg, kicsapja a fehérjéket, károsítja a sejtek szerkezetét. Az ólom zavarja az agyfunkciókat, a vérképző és kiválasztó szerveket, valamint elraktározódik a csontokban.

Idült mérgezés alakjában gyakran fordul elő, leggyakrabban a gyomron át hatva. Általában észrevétlenül kerül a szervezetbe. Bejutása történhet szájon vagy bőrön át. Sok zavart tud okozni az ólom: vérszegénységet, soványságot, szürkés foghúst, gyöngeséget, álmatlanságot, bőrviszketést, kézremegést, a bőr helyenként érzéketlenné válását, vízkórságot a bokák körül, nagy fájdalmakkal járó szorulást és hasmenést, valamint izombénulást.

 

Réz

A réz is a gyakori mérgezések okozói közé tartozik ipari és házi használata miatt.  Rézgálicot némelykor a búzakenyérhez is adnak a pékek, sőt elvetés előtt a búzát ebben áztatják. Általában növényvédőszerként használják, így kerül be szájon át a szervezetbe. A rézmérgezés tünetei: kékes-zöldes hányás, feketés széklet, bőrsárgaság, törzsizombénulás, gyomorbélhurut, táplálkozási zavarok. A zsírszerű anyagok, például a ricinusolaj segítik a réz felszívódását.

alu

 

Alumínium

 

 

Évtizedek óta használják oltóanyagokhoz, hogy növelje a vakcina hatékonyságát. Alumínium-felhalmozódás esetén a csont anyagcseréjében rendellenességek léphetnek fel. Gyengíti a vesefunkciót, megmérgezi a központi idegrendszert és a csontokat.

 

Cikk folytatása itt: link

szikorabrigitta

Szikora Brigitta

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…