A”Nehézfémek a szervezetünkben” c. cikk folytatása.

Kadmiumkad

A kadmium a kalcium helyére épül be a csontokba, ezért mérgezés esetén erős és fájdalmas csontritkulás, sőt csontzsugorodás léphet fel. Az élelmiszeripar sárga festékként használja. Magas kadmiumtartalma lehet a gabonáknak, a máknak, a lenmagnak, a burgonyának, a napraforgómagnak, a halaknak és más húsoknak. A kadmium az állatok veséjében halmozódik fel, ezért különösen veszélyes a sertés- és marhavese, valamint -máj fogyasztása. Az idegrendszert erősen károsítja, gyerekeknél higannyal párosítva az intelligenciahányados csökkenését eredményezi. Tünetei: ingerlékenység, fáradtság, szomjúság, légszomj, gyomor- és bélrendszeri panaszok.

Vas

Mind külsőleg, mind belsőleg kaphatunk vasmérgezést. Leginkább belsőleg, ha a vérszegénységre szedett vastartalmú tablettákból és a multivfeitaminokból túl sokat szedünk be! A vas először a gyomrot és az emésztőrendszert irritálja, pár órán belül megmérgezi a sejteket, majd napokkal később a máj is károsodik. Tünetei: hányás, hasmenés, hasi fájdalom, álmosság, eszméletvesztés, görcsroham, gyomorvérzés. Súlyosabb esetekben gyors légzés, gyors szívverés jelentkezhet, de előfordulhat vérzés, alacsony vérnyomás, sárgaság, májelégtelenség, szív- és hasnyálmirigy-elégtelenség, ízületi károsodás is. A jelentős alkoholfogyasztás is megnöveli a vas felszívódó képességét. A nők védettebbek, mert a havi menstruációval a többletvas is távozik a szervezetből.

Arzén

Nagyon mérgező hatású fém! Élelmiszerekben, festékekben, szövetekben, tapétákban, gyerekjátékokban is megtalálható. A szervezetbe jutott arzén az enzimekhez kapcsolódva befolyásolja a sejtfolyamatokat. A fokozott festékanyag-képződés következtében a bőr száraz lesz, és erősen pigmentálttá válhat. Az arzén ezért fájdalmat, zsibbadást és átmeneti bénulást okozhat. Akut mérgezés esetén a bél nyálkahártyájára hat, fájdalmakat, hányást, hasmenést, izzadást, a torokban kaparó érzést okoz. Az arzén, mivel fertőtlenítő hatással is rendelkezik, a rothadást lebontó baktériumokat elpusztítja, ezért kiszárító hatása is van.

Ezüst

ezEzüst található az amalgámtömésekben és különböző fogászati anyagokban, az ezüstkolloidban, orvosságokban, festőszerekben stb. Fogorvosoknál, ötvösöknél különösen veszélyes lehet. Belső szervekben, a belek nyálkahártyáján, az agy burkain, a máj tokjain és a vesék levezetőcsatornáiban és edényeiben szürke szín jelenik meg ezüstterheléskor. Mérgezéskor a foghéjon, a szájpadláson, a szem kötőhártyáján, a bőr különböző területén szürkés foltok jelennek meg. Tünetei: lesoványodás, izmok és a máj elzsírosodása.

Titán

A fogbeültetést sem ajánlom jó szívvel, mivel Dr. Klinghardt értesülése szerint ezek általában titánból készülnek. A titánra sokan igen erősen allergiásak, különösen azok, akiknek korábban amalgámtömésük is volt. Előfordul, hogy a titánbeültetés eleinte nem okoz semmiféle problémát, a gondok csak később kezdődnek, akár öt-hat év múlva: az érintettek egyre erősebb allergiás tüneteket mutatnak, és később autoimmun betegségek fejlődnek ki náluk. Ekkor már persze senki nem hozza összefüggésbe ezeket a tüneteket a titánnal. A páciens végül autoimmun betegségnek esik áldozatul, a statisztika viszont sikert könyvel el, hiszen a fogpótlás élete végéig szépen szolgált!

A fémkivezetés módszerének lényege

Az első állapotfelmérésen megnézzük, milyen fémeket nem tud magától méregteleníteni a szervezet. Ez fekvő helyzetben történik. Az illető thymusára (csecsemőmirigyére)  32 darab ampullából álló palettát helyezünk, majd  izomteszteléssel kiteszteljük, hogy milyen izomjelzést kapunk. Átlagosan 10-16 fém terheli az embert. 

Az első kezelés alkalmával tájékoztatást adunk a fémkivezetésről, illetve arról, hogy mire lesz szükség a méregtelenítésekhez. Többalkalmas módszer, mert a test nem képes egy alkalommal elengedni az összes fémet és a mögötte álló érzelmi-lelki hátteret! Mindig annyi fémet vezetünk ki a testből, amennyit a szervezet képes elengedni. Fémkivezetés után mindig kezeljük a fémallergiát és a gombákat is.

A kezelések alatt feltérképezzük a testet, hol vannak energetikai terhelések (az agyban vagy a mirigyrendszerben), és energetikailag milyen tudatos vagy tudatalatti érzelemmel terheli magát a kliens.

Ezután a fémekhez kötődő szabotázst, korlátozó hitrendszert is feltárjuk, végül konkrétan megnézzük, hogy honnan kell segíteni a fémek kivezetését, és ehhez milyen lelki háttér kötődik. A felszabaduló fémek a véráramba kerülnek, majd onnan vizelet, széklet és izzadás útján ürülnek. A méregtelenítés 3 naptól 10 napig tarthat, amit otthoni erősítő gyakorlatokkal segít a kliens.

szauEz a terhelés mértékétől függ, valamint attól, hogy milyen régóta van a szervezetben a fém. Ilyenkor érdemes szaunába menni, vagy intenzívebb izzasztókúrákat bevetni, és jót tesz a száraz ledörzsölés, masszázs, fürdők, colon-hidroterápia, akupresszúra is. A tisztulási folyamatot támogathatjuk Schüssler-sóval, vitaminokkal, nyomelemekkel, különféle fémmegkötő anyagokkal (algatabletta, szeléntabletta, chlorella, hagymafélék, gyógyteák). A lelki méregtelenítésben segítenek még a különböző légzőgyakorlatok, a meditáció, a káros, blokkoló hatású gondolatok oldása.

Ez a módszer abban egyedülálló, hogy segítségével az agyban és a gerincben lerakódott nehézfémeket is ki tudjuk vezetni. Egyéb méregtelenítési módszerekkel is ki lehet tisztítani a fémeket, de sajnos sok esetben, sőt túlnyomórészt az agyból és a gerincből nem tisztítja ki a méreganyagokat például a homeopátia, az elektroakupunktúra, vagy a méregtelenítő teakúrák. A szervezet megtanulja elengedni azokat a fémeket, amelyekhez odáig ragaszkodott. Egyfajta parancsot adunk az agynak, a két agyféltekének, hogy stressz esetén hogyan tudja beindítani a szervezet a saját tisztító rendszerét. Stresszhelyzetben ugyanis sokszor szétkapcsolnak az agyféltekék, megszűnik a köztük lévő kommunikációs kapcsolat. Ezt az agyi összehangolást egy kineziológiai mozgásgyakorlattal érjük el.

A candidiázis és a fémmérgezés

Mára már az is kiderült, hogy a gombafertőzések hátterében nagyrészt a nehézfémmérgezés áll. A szervezetbe jutó szervetlen fémeket a szervezet próbálja megkötni, szerves, organikus anyaggá alakítani. Ezért szaporodhat túl például a candida-gomba is, mert megköti a fémeket. Ha a gombákat gyógyszerekkel kezeljük és visszaszorítjuk őket a szervezetben (a bélrendszerben), akkor lehetőséget adunk a fémek felszabadulására. Ezzel egy új körforgás kezdődik, egy idő múlva újra elszaporodnak a gombák, amik a fémeket megkötik, ezzel biztosítva az ördögi kört. Sőt, a gombák túlszaporodásának következménye lehet az, hogy a bélrendszerben elpusztítják  a bélflórát.

Mindezek megelőzésére, kezelésére szolgálhat a nehézfémkivezetés. Évente érdemes egy nagy tesztet végeztetni, felmérni a szennyeződés mértékét, mivel folyamatosan érnek bennünket stresszhelyzetek, traumák, ezzel beindítva a lerakódási folyamatokat.

A fémkivezetés általában 3-5 alkalom erejéig tart, akár heti egy kezeléssel. Ilyenkor a legintenzívebb a szervezet méregtelenítése.

Ezután vezetjük ki a fémallergiákat a testből, majd lehetőség szerint következik a gombakivezetés, az élelmiszer-kivezetés, a pollenkivezetés és ezek allergiáinak a kezelése.

Természetes fémkivezető szerek

spirA Chlorella megköti és kivezeti a nehézfémeket és a többi méreganyagot a szervezetből, míg a Spirulina vitalizálja a szervezetet, aminek köszönhetően a szervezet képes lesz elindítani az önregenerációt. Mindkét alga kimagasló lúgosító hatással is rendelkezik.

Ismert dolog az is, hogy a fokhagyma és a koriander az a két növény, amely képes megkötni és kivezetni a higanyt a szervezetből. Sajnos ezekből viszont nagyon sokat kellene ahhoz ennünk, hogy ez hatásos legyen, de kiegészítésként lehet őket alkalmazni. A szeléntabletta is elősegíti a méregtelenítést.

Egy fémkivezetés után javulhat pszichés állapotunk, jobb lesz a közérzetünk, és megszabadulhatunk régi betegségeinktől is.

Nehézfémkivezetéssel foglalkozó terapeutánk: Patay-Luptovits Melinda
Bejelentkezni a +3630/3117777-es mobiltelefonszámon tudtok hozzá.

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…