Vitus István – alternatív mozgás- és masszázsterapeuta

vitus istvan masszazsterapeuta

Gyermekkoromat és felnőttkorom nagy részét a természetben, természetközelben töltöttem Erdélyben. Tulajdonképpen belenőttem a természetgyógyászatba, a nagyszüleim által is megélt népi gyógyászatba: a mindennapok része volt a füves asszonyok, rakó emberek (csontkovácsok) és kenőasszonyok (masszőrök) világa, akik nemcsak az embereket, hanem a jószágot is gyógyították.

Mivel a harcművészet fontos helyet töltött be az életemben, a sérüléseim után én magam is gyakran vettem igénybe a szolgáltatásaikat, és mindig lenyűgözött tudásuk, módszereik hatékonysága.

Az élet nagy kérdéseire válaszokat keresve eljutottam oda, hogy életmódot változtattam és a természetgyógyászat felé fordultam a műszaki pályám helyett. Így kezdtem el különböző masszázstechnikákat tanulni: reflexológiát, fejmasszázst, svédmasszázst. Mindennapi munkám során keresem az összefüggéseket a különböző testi tünetek, mint a fájdalom, a testtartási problémák, és a mozgáskorlátozottság, valamint a lelkünk állapota között. Fontos feladatomnak tartom, hogy minél átfogóbban megértsem a test és a lélek kapcsolatát, tudásomat pedig hatékonyan használjam a segítségre szorulók gyógyulása érdekében

2014-ben költöztem Magyarországra, azóta itt gyakorlom a hivatásomat.

Tanulmányaim:

2015– Mozgásterápia, akupresszúra, reflexológia

2010– Svédmasszázs

2007– Természetgyógyászat, természetes életmód, öngyógyítás, önismeret – Váradi Tibor