Ahhoz, hogy szép arcunk legyen legelőszőr is pozitív gondolatokkal töltsük meg a napunkat. A csúnya, negatív gondolatok kiülnek az arcra. Éppúgy fontos a derűs, megelégedett kedélyállapot fenntartása is.

A szürke arcszín arra utal, hogy a vese túl van terhelve, segítsük a vesét megfelelő folyadékbevitellel és a sófogyasztás csökkentésével. Sárgás arcszín esetén a máj és az epe működik rosszul. A száraz arcbőr arra utal, hogy nem fogyasztunk elég folyadékot, míg a zsíros arcbőr a túlzott zsírbevitelre figyelmeztet. Az arcon lévő kiütések, pattanások esetén a máj tisztítására és méregtelenítésére van szükség, illetve a fehérjebevitel és a cukorbevitel csökkentésére. Mivel az arcon minden belső szervnek meg van a zónája, ezért az arc elváltozásai (pl. foltok, ráncok) a szakértő szemek számára sok mindent elárulnak a belső szervek állapotáról (pl. szem alatt a vese, orrgyöknél a szemöldökök között a máj zónáját találhatjuk).

Az akromegália, amikor idős korban a fül és az orr megnövekszik, a szervezet alumínium túlterheltségére vezethető vissza. Kerüljük az alumínium edényeket! Nem ajánlott benne se hőkezelni, se tárolni. Jótékonyan hat az arcra forró borogatások alkalmazása öt-tíz percig, majd utána enyhén bedörzsölni tiszta mandulaolajjal. A forró borogatás után egy gyors hidegvizes öblítés is áldásos hatású. Jót tesznek az arcnak a Do-in-ból ismert masszázsgyakorlatok is. Az arcápolást legjobb reggel fölkelés után vagy este, lefekvés előtt végezni. (A mazdaznan nem ajánlja az arc mindennapos masszírozását, mert elősegíti a ráncképződést.)

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…