termekekA bőr egy univerzális szerv, tükrözi a belső embert, miközben érzékenyen reagál a külvilág hatásaira is. A bőr beburkolja az embert, határt képez bent és kint között, védelmet biztosít. Szerveink tevékenysége áthatja a bőrünket. A bőr kapcsolatot teremt a belülről kifelé és a kívülről befelé zajló folyamatok között. Emiatt a teljes szervezetért is felelős, de önálló szervként önálló működési területe is van.

Bőrünk felszívja azokat az anyagokat, amikkel találkozik, ezért nem mindegy, hogy mit kenünk a bőrünkre. Érdemes olyan kozmetikai készítményeket használni, amelyek természetes alapanyagokat tartalmaznak. Korunkban igen szélsőséges külső és belső hatásoknak van kitéve az emberi bőr. Ezért a Dr. Hauschka kozmetikumok egyrészt terápiás hatásuk, másrészt kiváló minőségük következtében aktuálisabbak, mint valaha.

A Hauschka kozmetika eredete

rudolfA Dr. Hauschka kozmetikai készítményeket 1967 óta gyártja egy német antropozófus gyógyszergyár, a WALA Heilmittel GmbH. A céget 1935-ben dr. Rudolf Hauschka alapította.

A készítmények előállításához elsősorban biodinamikus termesztésből származó, vagy természetvédelmi területről gyűjtött vadnövényeket használnak. A kertben élő növény a természet ritmusának hatása alatt áll. A WALA előállítási módszerben alkalmazott ritmusok továbbviszik mindazokat az élő ritmusokat, amelyek befolyással voltak a növényre a betakarítás előtt, s ennek eredményeképpen a növény életerejét maradéktalanul megőrző, tartós kivonatok hozhatók létre. A növénykivonatokon kívül olajkivonatokat és eszenciákat is kevernek a kozmetikumokhoz.

A Dr. Hauschka kozmetika szempontjai 

Mindenféle testápolás, bőrápolás és szépségápolás a szó eredendő értelmében véve kozmetika. A kozmetika célja fönntartani vagy helyreállítani a bőr természetes működésének rendjét.  A teljes bőrápolás külső és belső kozmetikát jelent. Belső kozmetikán az egészséges életvitelt értjük. Ide tartozik a megfelelő táplálkozás, a kielégítő éjszakai pihenés, a testmozgás, a friss levegő és a mértékletes napozás. Külső kozmetikán a megfelelő kozmetikai készítmények alkalmazását értjük. A megfelelő kozmetikumok közvetlenül belenyúlnak a bőr anyagcseréjébe, ezáltal képesek a bőr ritmikus légzési és keringési funkcióit kiegyenlíteni.

Általános gyakorlattá vált, hogy a bőrt pillanatnyi állapotképe alapján típusokba sorolják (száraz, zsíros, érzékeny stb.), és ennek megfelelően kezelik. A Dr. Hauschka kozmetika nem a fenti besorolás elvét követi. Készítményei a bőrt, mint egységes szervet szólítják meg. Az alapápoláshoz használt készítmények középpontjában egy, a bőr lényeges funkcióinak általánosan megfelelő gyógynövény (a nyúlszapuka) áll, amely köré speciális növénykivonatok, ásványi szubsztanciák, olajok társulnak harmonikus egységet alkotva. Ezáltal a bőr abba a helyzetbe kerül, hogy a saját harmonizálásához éppen szükséges szubsztanciákat kiválaszthassa. Így a legfontosabb alapkészítmények egyaránt alkalmazhatóak a túlzott zsírt termelő, tág pórusú bőr kezelésére, a száraz, hámló, idő előtti ráncosodásra hajlamos, vagy éppen a túlzottan érzékeny bőrre.

nyulszapuA Dr. Hauschka készítmények sorozatként alkotnak egységet. A szokásos, sematikus kezelési utasítások helyet, újszerű kezelési módot adnak, amelyben fontos szerepet játszik a bőr nappali-éjszakai ritmusa. Éjszakára biztosítani kell a bőr számára azt a lehetőséget, hogy szabadon lélegezzen, és kiválaszthassa a nap folyamán keletkezett anyagcseretermékeket. Ezért este kerülni kell minden olyan kozmetikumot (krémet, olajat), amely megzavarja a bőr kiválasztási folyamatait.

A Dr. Hauschka kozmetikai kezelés

A Dr. Hauschka kozmetika filozófiája: megőrizni az ember és a természet közötti harmóniát. A kezelés megteremti a fizikai-lelki-szellemi regeneráció feltételeit. Harmonizálja és kiegyenlíti a szervezetben lejátszódó életfolyamatokat, illetve elősegítve ezzel a méregtelenítést és a kiválasztást. A Dr. Hauschka termékek használata során nem alakul ki függőség, és a bőr lépésről lépésre megtanul egészségessé válni.

herrerdora

Barna-Herrer Dorottya

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…