bojt

2022. március 28. – április 1.

Jelentkezem

Vezeti: 
dr. Babics Júlia

bojttabor2022

Testi-lelki újjászületés méregtelenítéssel – Böjttáborban orvosi segítséggel


Szeretettel várjuk az egészséges életmód iránt érdeklődőket és a testi-lelki megújulásra vágyókat egy szakemberek által vezetett ötnapos böjttáborba! A tábor során a közösen véghez vitt böjtkúra mellett testmozgás, művészeti foglalkozások és az egészséges életmóddal kapcsolatos előadások teszik tartalmassá a programot.

 • Szeretné megőrizni az egészségét?
 • Enyhítene betegségein?
 • Vagy csak szeretné jó formába hozni magát?

A léböjt egy tökéletes lehetőség mindezekre: segíti a méregtelenítést, a regenerálódást és megfiatalít. A várt eredmény elérése érdekében azonban elengedhetetlen, hogy megfelelő módon böjtöljünk. Táborunkban böjtvezetésben jártas szakorvos és más szakemberek vezetése mellett próbálhatja ki a böjtölést. Az is nyerhet azonban a közösségi böjtölésből, aki már gyakorlott böjtölő: önismereti programokkal, kézműves foglalkozásokkal és az egészséges életmóddal kapcsolatos előadásokkal igyekszünk mélyíteni a léböjt hatásait. És természetesen együtt, távol a hétköznapok rohanásától érdemes igazán böjtölni!

Ízelítő a böjttábor előadásainak témáiból:

 • A böjt és a tisztítókúrák elmélete és gyakorlata
 • Miért és hogyan méregtelenítsünk?
 • Gerincbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai
 • Betegségek lelki háttere, stresszkezelés
 • A természetes életmód alapjai
 • Vizuális diagnosztika

Gyakorlati foglalkozások a böjttáborban:

 • Személyiségfejlesztő és önismereti játékok
 • Kreatív és művészeti foglalkozások
 • Stresszoldó módszerek
 • Gerinctorna, do-in (önmasszázs), légzőgyakorlatok
 • Természetjárás

Fakultatív programok aböjttáborban (térítés ellenében):

 • Írisz diagnosztikai vizsgálat
 • Gyógy-, frissítő- és talpmasszázs
 • Dr. Voll-féle állapotfelmérés

A tábor teljes időtartama alatt jelen lesz egy böjtvezetésben jártas belgyógyász szakorvos, akitől igény esetén személyes konzultáció kérhető!

Helyszín: Piliscsaba
Ellátás:
 gyógyteák, böjti levek, forrásvíz
Elhelyezés: 2-3 ágyas szobákban
Részvételi díj: 80 000 Ft

Jelentkezem

Idézetek a böjtről

 • Hippokratész: Aki erős, egészséges és fiatal akar maradni, éljen mértékletesen, eddze testét, lélegezzen tiszta levegőt és kínját inkább böjtöléssel, mintsem gyógyszerekkel gyógyítsa!
 • dr. Otto Buchinger (német orvos, a böjtterápia atyja): A böjt kétségkívül a leghatásosabb biológiai módja a kezelésnek. Egy kés nélküli műtét.
 • Paul Bragg: A böjtölés hozzásegít ahhoz, hogy azzá tedd magad, ami lenni szeretnél. Képessé válunk önmagunk megvalósítására és olyan emberek lehetünk, amilyenek lenni szeretnénk.
 • Hermann Hesse: Sziddhárta: Mindenkinek van varázsereje, mindenki képes elérni a céljait, ha tud gondolkodni, tud várni és tud böjtölni.
 • Mark Twain: A böjt többet tesz az emberért, mint amit a legjobb gyógyszerek vagy a legjobb orvosok tudnak tenni. Nem egy diétáról beszélek, hanem teljes táplálékmegvonásról. Tapasztalatból mondom.

A böjt 10 fontos hatása

A legtöbb emberben negatív kép él a böjtről, pedig a helyesen végzett léböjt csodákat képes tenni az emberrel.

 1. Tehermentesíti a testünket és felébreszti szervezetünk öngyógyító erejét!
 2. Megfiatalít és vitalitást ad!
 3. Kitisztítja a bőrt és ránctalanít!
 4. Feszesíti az izmokat és a kötőszöveteket, mérsékli a narancsbőrt!
 5. Segít a megfelelő testsúly elérésében!
 6. Enyhíti többek között az emésztési és a mozgásszervi panaszokat!
 7. Megelőzi és gyógyítja a legtöbb betegséget, ellensúlyozza a civilizációs életmód káros hatásait!
 8. Lendületet és erőt ad a lelki problémák megoldásához!
 9. Segíti a spirituális elmélyülést!
 10. Méregtelenít testi, lelki és szellemi szinten!

5 tévhit a léböjtről

Sokan azt hiszik, hogy a böjt ártalmas, vagy egyenesen életveszélyes, pedig ezek a hiedelmek legtöbbször csak az információhiányból fakadnak. A böjt hasznosságáról és szükségességéről több ezer éves feljegyzések is vannak.

 1. tévhit: A böjt nem más, mint éhezés.
  Valójában a böjt nem éhezés és nem koplalás. A léböjt egy tudatosan vállalt és előre meghatározott ideig tartó lemondás az ételről azzal a céllal, hogy a szervezet öngyógyító erejét aktivizáljuk. Ha megfelelő módon készülünk fel a böjtünkre, akkor nem kell tartós éhségérzetre számítanunk.
 2. tévhit: Böjt alatt az ember felemészti a saját testét alkotó anyagokat, elsorvasztja az izmait.
  Valójában a böjt alatt először azokat az anyagokat kezdi felhasználni a szervezet, amelyek feleslegesen vannak jelen a testünkben. Pl. többlet fehérje, többlet zsír, lerakódások, korábbi fertőzésekből visszamaradt baktériumtörmelékek, stb. Tekintettel arra, hogy a civilizációs életmód mellett sajnos igen sok ilyen anyag halmozódik fel a testünkben, megfelelő hosszúságú böjt alatt lényegében nem bomlik le a szervezet számára hasznos anyag.
 3. tévhit: Böjt alatt az ember legyengül.
  Valójában a helyesen végzett böjt vitalizál, frissít, és csökkenti az alvásigényt. A böjt alatt kialakuló fáradékonyság átmeneti és a böjt hatására beinduló tisztulási folyamatok következtében alakul ki.
 4. tévhit: A böjttől az ember megbetegszik.
  Valójában a helyesen végzett böjt célja a méregtelenítés, az egészségmegőrzés és a gyógyulás. Ha megfelelően végezzük a böjtöt és utána az ún. böjttörést is, akkor nagyon sokat teszünk az egészségünkért.
 5. tévhit: Böjt alatt az ember nem képes mentális teljesítményre.
  Valójában a böjt növeli a koncentrációképességet és javítja a mentális funkciókat. A tisztulási folyamatok miatt felléphet tompultság, ingerlékenység, vagy kedvetlenség, de ezek átmenetiek és hamar szűnnek.
Jelentkezem

INGYENES TUDÁSANYAG

7 tisztítókúra

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…