A gyógyító böjt – workshop

aprobojtorjan

Tudja Ön, hogy szervezetünk elmérgeződése jelen életkörülményeink között elkerülhetetlen?

Tudta, hogy a levegővel, a vízzel és az ételeinkkel, a legnagyobb odafigyelés mellett is számos felesleges és mérgező anyag jut a testünkbe?

Több ezer, emberre ártalmas anyag vesz minket körbe, amelyek – többek között – az ételeinkkel, a háztartási vegyszerekkel, a kozmetikumokkal és a gyógyszerekkel folyamatosan bekerülnek a testünkbe. A szervezetünk ebből adódó elmérgeződése hosszú ideig tünetmentesen zajlik, de egy ponton túl a legkülönfélébb egészségügyi problémák és betegségek formájában nyilvánulhat meg.  A természetgyógyászat megközelítése alapján egy betegség nem más, mint egy tisztulási tünet; a szervezet részéről egy kísérlet arra, hogy megszabaduljon a méreganyagoktól. A legtöbb népbetegség, mint pl. az allergiák, a szív- és érrendszeri betegségek, a mozgásszervi betegségek és a rák hátterében a szervezet különböző mértékű elmérgeződése áll.

Mit tehetünk egészségünk megőrzéséért vagy visszaszerzéséért?

A helyes táplálkozás nagyon fontos az egészségünk szempontjából, de a még így is elkerülhetetlen méreganyag-bevitel ellen igazán csak a különböző tisztítókúrák jelentenek megoldást. Sok féle tisztítókúra létezik, de mindközül a leghatékonyabb a léböjt.

A léböjt 10 legfontosabb jótékony hatása

  1. Tehermentesíti a testünket és felébreszti szervezetünk öngyógyító erejét!
  2. Megfiatalít és vitalitást ad!
  3. Kitisztítja a bőrt és ránctalanít!
  4. Feszesíti az izmokat és a kötőszöveteket, mérsékli a narancsbőrt!
  5. Segít a megfelelő testsúly elérésében!
  6. Enyhíti az emésztési és a mozgásszervi panaszokat!
  7. Megelőzi és gyógyítja a legtöbb betegséget, ellensúlyozza a civilizációs életmód káros hatásait!
  8. Lendületet és erőt ad a lelki problémák megoldásához!
  9. Segíti a spirituális elmélyülést!
  10. Méregtelenít testi, lelki és szellemi szinten!

A tudomány alátámasztja a böjt jótékony hatását

A természetgyógyászat mellett az akadémiai orvoslás is kezdi felfedezni, illetve újra felfedezni a böjtölés csodáját. A világ számos pontján működnek böjtklinikák, ahol kiváló eredményeket érnek el a krónikus betegségek gyógyításában. Az utóbbi években sorra jelennek meg azok a klinikai vizsgálati adatok, amelyek a böjt gyógyító hatását igazolják. A vizsgálatok jelentős része a böjtnek a vérnyomásra, az anyagcserére (pl. magas koleszterinszintre, cukorbetegségre, köszvényre) és a testsúlyra kifejtett hatását veszi górcső alá. Például Goldhamer vizsgálata szerint a böjt jótékonyan hat a magas vérnyomásra, illetve Harvey és munkatársai igazolták, hogy a böjt kedvezőbb hatással van az inzulinérzékenységre, mint az egyszerű kalóriamegszorítás. Újabban viszont olyan eredmények is napvilágot láttak, amelyek a böjtnek az immunrendszerre és az öregedési folyamatokra gyakorolt kedvező hatását igazolják.

Csoportos műhelymunka a léböjtről

Ha szeretne többet megtudni a méregtelenítésről és a böjtölésről, akkor a Napfényes Gyógyközpontban kétféle módon is tájékozódhat azok mikéntjéről. Egyrészt rendszeresen tartunk műhelymunkát a léböjtről, ahol csoportosan ismerkedünk a böjtölés elméletével: a civilizációs életmód káros hatásaival, az elmérgeződés folyamatával, a böjtölés történetével és kiemelkedő alakjaival, a böjt alatt fellépő élettani változásokkal, a léböjt hatásaival és a helyes böjtölés szabályaival. Ezen kívül közösen tanulmányozzuk és kipróbáljuk a böjtöléshez szükséges eszközöket, megkóstoljuk a teákat és leveket, megtanuljuk a böjti italok elkészítési módját, stb. A csoportos műhelymunka legnagyobb előnye mindezek mellett mégis a kölcsönös tapasztalatcserében rejlik. A hasonló érdeklődésű emberek közösen, könnyen eloszlatják a böjttel kapcsolatos félelmeket és lelkesítik, bátorítják egymást.

Egyéni konzultáció a léböjtről és a méregtelenítésről

A csoportos műhelymunka mellett lehetőség van egyéni konzultációra is, ahol belgyógyász orvos és böjtvezető szakemberünk segítségével összeállítunk egy, az életkorának, egészségi állapotának és lehetőségeinek megfelelő méregtelenítési programot. Az egyéni konzultáció teret ad a személyes problémák intim környezetben történő átbeszélésére és az Önt érdeklő kérdések, időben leghatékonyabb megtárgyalására.

Ha egyéni konzultációra szeretne jelentkezni, akkor kérjük, keresse munkatársunkat a 06 1 311 7777-es vagy a 06 30 311 7777-es telefonszámok valamelyikén és egyeztessen időpontot.

Tapasztalatok a résztvevőktől

Alább az eddigi résztvevők néhány hozzászólását olvashatja:

„ A személyes tapasztalatok hitelesebbé teszik az egészet.”

„ Eddig is csináltam egy napos böjtöket, de most kedvet kaptam és bátorságot gyűjtöttem egy három naposhoz!”

„Tudatosabban fogok hozzáállni a böjtöléshez ezután, jó és hasznos tippeket kaptam ma is.”