Touch for Health I-IV. – Kineziológia tanfolyam

Pogány Zita

Kineziológus, TFH Oktató

Bíró Anna kieziológus

Laukó-Biró Anna

Kineziológus, TFH Oktató

A Touch for Health az összes kineziológiai ág alapját képezi. Ha valaki kineziológiát szeretne tanulni az angolszász területeken, a Touch for Health-et ajánlják először elsajátítani.

Maga a módszer egy rendkívül gyakorlatias és hatékony eszköz, melynek ismerete minden otthonban hasznos.

A 1960-as évek végén az orvos-kiropraktőr George Goodheart fedezte fel azokat az összefüggéseket, melyek alapján megindultak az alkalmazott kineziológia klinikai kutatásai. Lelkes munkatársa és tanítványa, dr. John F. Thie összeállította a ma ismert Touch for Health rendszerét, mely ötvözi a kiropraktika, a kineziológia, a hagyományos kínai gyógyászat és a táplálkozástudomány elemeit. Thie 48 izmot, különböző szerveket, meridiánokat, színeket, hangokat, érzelmeket ötvözött egységes rendszerré, melyet az 1970-es évek elején kezdett oktatni Amerikában, amely azóta elterjedt az egész világon.

A kutatások során megállapították, hogy fizikai és lelkiállapotunk szorosan összefügg. Életünk során folyamatosan stressz ér minket, mert minden, amire reagálnia kell a testünknek és lelkünknek, alkalmazkodást igényel, azaz stresszt okoz. A feldolgozatlan stressz eltárolódik az izmokban, a testtartásban, ami energetikai blokkokat okoz, s ez testi tünetekhez, betegségekhez, mozgásrendszeri deformitásokhoz vezethet.

Az izmok tesztelésével feltérképezhető az egész szervezet energetikai állapota. Az energetikai kiegyensúlyozatlanság korrigálható a neurolymphatikus reflexzónák, illetve neurovascularis pontok, csigolya-reflexpontok, meridiánok és izmok kezelésével történik.

Segít a mindennapi stresszoldásban, fájdalomcsökkentésben, az energetikai egyensúly visszanyerésében, lelki blokkok oldásában, tanulási nehézségeknél. A legegyszerűbb tünetektől kezdve (fejfájás, migrén, nátha, gyomorrontás, hát- és derékfájás, allergia stb.) a legkomplikáltabb betegségekig gyors és tartós segítséget nyújt gyógyszerek nélkül. Gyerekeken is kiválóan alkalmazható. Nemcsak a tüneteket enyhíti, hanem a szervezet öngyógyító erőit is aktiválja.

A tanfolyam  nemzetközileg elfogadott oklevelet biztosít, az okleveleket az International Kinesiology College (IKC) bocsátja ki. (Jelenleg az IKC honlapján a nemzetközi oklevelek kiadása technikai okok miatt nem üzemel. A hiba elhárításáig tanúsítványt adunk, a rendszer újraindulásakor azonnal kézbesítjük az eredeti okleveleket!)

Oktatóink fontosnak tartják, hogy szakmai tudásukat folyamatos továbbképzések keretén belül fejlesszék. Csak néhány „nagy név” a szakmából, akiknek a kurzusain részt vettek: Aria den Hartog, M.Ed. Mattew Thie, Dr. Wayne Topping Ph.D., Maurizio Piva.

Kurzusunk különlegessége, hogy a csoportjainkkal 2 oktató foglalkozik 6 fő felett, dupla figyelemmel és támogatással!

Kurzusainkon az ismétlő hallgatók 50% kedvezménnyel vehetnek részt!

Gyakorló napokat rendszeresen meghirdetünk, amin diákjaink a felmerülő elméleti és gyakorlati kérdéseikkel megkereshetnek minket. Általában szombati napokon 9.00-12.00 óráig tart, 5000 Ft/fő a részvételi díj. Az aktuális dátumot a recepciós kolléganőktől a 06 1 311 7777-es számon lehet megtudni.

Touch for Health I. 2019. október 4–5.

A tanfolyamon megtanuljuk a blokkolt és szabadon áramló energia közötti különbség érzékelését. Megismerjük a 14 alapizom tesztelését álló és fekvő pozícióban, azok energetikai megerősítési lehetőségeit (neurolymphatikus ill. neurovascularis reflexzónák/-pontok, gerincreflex- pontok,  a 14 főmeridián, izmok eredet-tapadása) és a korrekciók hatékonyságának ellenőrzését. Megtanulunk számos energiakiegyenlítési technikát: a víz stresszoldó szerepe és a vízháztartás egyensúlyának érzékelése, érzelmi stresszoldás, a szem és fül működésének energetikai kiegyenlítése, fájdalomcsökkentés, élelmiszerteszt – a táplálék energetikai értékének megállapítása, bekapcsoló gyakorlatok, testtartás tudatosítása. A kezelés folyamatának felépítése, menete, technikája.

Tanfolyam hossza: 2 nap

A tanfolyam ára: 30.000 Ft+ jegyzet (12.500.-), mely a 4 TfH kurzus tankönyve egyben!

A tanfolyami jegyzet a 4 TfH kurzus tankönyve egyben, plusz az ár tartalmaz egy TfH gyakorló munkafüzetet is, melyet a kurzusok közt folyamatosan kell tölteni, remek segédlet a gyakorláshoz, illetve aki később szakmai vizsgát szeretne tenni, vagy oktatóvá válni, a kitöltött gyakorlófüzetet be kell mutatnia.

A kurzusra való jelentkezés előfeltétele a jegyzet árának (12 500 Ft) előlegben történő személyes kifizetése a Napfényes Gyógyközpontban, vagy a kurzus és jegyzet együttes díjának az alábbi űrlapon történő befizetése. Enélkül sajnos nem tudjuk a jelentkezést érvényesnek tekinteni.

Touch for Health II. 

Ezen a szinten megismerkedünk a 14 főmeridiánhoz tartozó (14) kiegészítő izmok feladatával és elhelyezkedésével, álló és fekvő tesztelési pozícióival, megerősítési technikáival, melyet kibővítünk az akupresszúrás pontok használatával. Bemutatásra kerül a tiszta izomteszt 3 síkon: strukturális – testi, kémiai – szellemi, energetikai – érzelmi síkon és az áramkör-lokalizáció.

Megismerkedünk a meridiánórával: az energia szabad áramlásával, energiahiány és többletenergia korrigálásával és a meridiánóra szabályos mintáival. Elmélyülünk a kínai öt elem tanban és annak összefüggéseiben (az öt elem egyensúlyának szabályai: Sheng-ciklus, Ko-ciklus) és az öt elem balansz részletesen bemutatásra kerül.

A tananyag részét képezi továbbá:  Yin/Yang összefüggések; Napszak-balansz, az érzelmi és fizikai stressz csökkentése,  megszüntetése a meridiánórának megfelelően; az izom felépítése és feladatai; élelmiszerteszt érzékenység móddal, cerebrospinális technika, Spindel-sejt-mechanizmus; a Golgi-apparátus; Alarm-pontok. Újabb fájdalomcsillapítási technikát sajátítunk el a meridiánok segítségével.

Foglalkozunk továbbá az integrált agyműködéssel, a jobb és bal agyfélteke feladatával és a jövőbeli stresszleépítéssel.

Tanfolyam hossza: 2 nap

A tanfolyam ára: 30.000 Ft.