Touch for Health tanfolyam

A tanfolyam vezetői:

Pogány Zita

Pogány Zita

Kineziológus, TFH Oktató

Laukó-Biró Anna

Laukó-Biró Anna

Kineziológus, TFH Oktató

Tanfolyamunk helyszíne: 1066 Teréz körút 46. II. emelet (FBG center)

ws tfh1 datum nelkul

Szeretnél kineziológiát tanulni? A TFH segít a mindennapi stresszoldásban, fájdalomcsökkentésben, az energetikai egyensúly visszanyerésében, lelki blokkok oldásában és sok más területen. A tanfolyam  nemzetközileg elfogadott oklevelet biztosít.

Aktuális tanfolyamidőpontokért és jelentkezésért görgess lejjebb!

A Touch for Health az összes kineziológiai ág alapját képezi. Ha valaki kineziológiát szeretne tanulni az angolszász területeken, a Touch for Health-et ajánlják először elsajátítani.

Maga a módszer egy rendkívül gyakorlatias és hatékony eszköz, melynek ismerete minden otthonban hasznos.

A 1960-as évek végén az orvos-kiropraktőr George Goodheart fedezte fel azokat az összefüggéseket, melyek alapján megindultak az alkalmazott kineziológia klinikai kutatásai. Lelkes munkatársa és tanítványa, dr. John F. Thie összeállította a ma ismert Touch for Health rendszerét, mely ötvözi a kiropraktika, a kineziológia, a hagyományos kínai gyógyászat és a táplálkozástudomány elemeit. Thie 48 izmot, különböző szerveket, meridiánokat, színeket, hangokat, érzelmeket ötvözött egységes rendszerré, melyet az 1970-es évek elején kezdett oktatni Amerikában, amely azóta elterjedt az egész világon.

A kutatások során megállapították, hogy fizikai és lelkiállapotunk szorosan összefügg. Életünk során folyamatosan stressz ér minket, mert minden, amire reagálnia kell a testünknek és lelkünknek, alkalmazkodást igényel, azaz stresszt okoz. A feldolgozatlan stressz eltárolódik az izmokban, a testtartásban, ami energetikai blokkokat okoz, s ez testi tünetekhez, betegségekhez, mozgásrendszeri deformitásokhoz vezethet.

Az izmok tesztelésével feltérképezhető az egész szervezet energetikai állapota. Az energetikai kiegyensúlyozatlanság korrigálható a neurolymphatikus reflexzónák, illetve neurovascularis pontok, csigolya-reflexpontok, meridiánok és izmok kezelésével történik.

Segít a mindennapi stresszoldásban, fájdalomcsökkentésben, az energetikai egyensúly visszanyerésében, lelki blokkok oldásában, tanulási nehézségeknél. A legegyszerűbb tünetektől kezdve (fejfájás, migrén, nátha, gyomorrontás, hát- és derékfájás, allergia stb.) a legkomplikáltabb betegségekig gyors és tartós segítséget nyújt gyógyszerek nélkül. Gyerekeken is kiválóan alkalmazható. Nemcsak a tüneteket enyhíti, hanem a szervezet öngyógyító erőit is aktiválja.

A tanfolyam  nemzetközileg elfogadott oklevelet biztosít, az okleveleket az International Kinesiology College (IKC) bocsátja ki.

Oktatóink fontosnak tartják, hogy szakmai tudásukat folyamatos továbbképzések keretén belül fejlesszék. Csak néhány „nagy név” a szakmából, akiknek a kurzusain részt vettek: Aria den Hartog, M.Ed. Mattew Thie, Dr. Wayne Topping Ph.D., Maurizio Piva.

Kurzusunk különlegessége, hogy a csoportjainkkal 2 oktató foglalkozik 6 fő felett, dupla figyelemmel és támogatással!

Kurzusainkon az ismétlő hallgatók 50% kedvezménnyel vehetnek részt!

Gyakorló napokat rendszeresen meghirdetünk, amin diákjaink a felmerülő elméleti és gyakorlati kérdéseikkel megkereshetnek minket. Általában szombati napokon 9.00-12.00 óráig tart, 5000 Ft/fő a részvételi díj. Az aktuális dátumot a recepciós kolléganőktől a 06 1 311 7777-es számon lehet megtudni.

Touch for Health I.

Tanfolyam időpontja: 2024. május 24-25. (péntek-szombat), 08:30-16:00

A tanfolyamon megtanuljuk a blokkolt és szabadon áramló energia közötti különbség érzékelését. Megismerjük a 14 alapizom tesztelését álló és fekvő pozícióban, azok energetikai megerősítési lehetőségeit (neurolymphatikus ill. neurovascularis reflexzónák/-pontok, gerincreflex- pontok, a 14 főmeridián, izmok eredet-tapadása) és a korrekciók hatékonyságának ellenőrzését. Megtanulunk számos energiakiegyenlítési technikát: a víz stresszoldó szerepe és a vízháztartás egyensúlyának érzékelése, érzelmi stresszoldás, a szem és fül működésének energetikai kiegyenlítése, fájdalomcsökkentés, élelmiszerteszt – a táplálék energetikai értékének megállapítása, bekapcsoló gyakorlatok, testtartás tudatosítása. A kezelés folyamatának felépítése, menete, technikája.

Tanfolyam hossza: 2 nap

A tanfolyam ára: 45.000 Ft

A kurzusra való jelentkezés előfeltétele a tanfolyam díjának az alábbi űrlapon történő befizetése. Enélkül sajnos nem tudjuk a jelentkezést érvényesnek tekinteni.

Tanfolyam jegyzet: 18.000 Ft
Ez a jegyzet a 4 TfH kurzus tankönyve egyben!
Az ár tartalmaz egy TfH gyakorló munkafüzetet is, melyet a kurzusok közt folyamatosan kell tölteni, remek segédlet a gyakorláshoz. Annak, aki később szakmai vizsgát szeretne tenni, vagy oktatóvá válni, a kitöltött gyakorlófüzetet be kell mutatnia.

A jegyzet megvásárlása a tanfolyam kezdete előtt lehetséges a helyszínen bankkártyával, illetve készpénzzel.

Jelentkezem

Touch for Health II.

Tanfolyam időpontja: 2024. június 14-15. (péntek-szombat), 08:30-16:00

Ezen a szinten megismerkedünk a 14 főmeridiánhoz tartozó (14) kiegészítő izmok feladatával és elhelyezkedésével, álló és fekvő tesztelési pozícióival, megerősítési technikáival, melyet kibővítünk az akupresszúrás pontok használatával. Bemutatásra kerül a tiszta izomteszt 3 síkon: strukturális – testi, kémiai – szellemi, energetikai – érzelmi síkon és az áramkör-lokalizáció.

Megismerkedünk a meridiánórával: az energia szabad áramlásával, energiahiány és többletenergia korrigálásával és a meridiánóra szabályos mintáival. Elmélyülünk a kínai öt elem tanban és annak összefüggéseiben (az öt elem egyensúlyának szabályai: Sheng-ciklus, Ko-ciklus) és az öt elem balansz részletesen bemutatásra kerül.

A tananyag részét képezi továbbá:  Yin/Yang összefüggések; Napszak-balansz, az érzelmi és fizikai stressz csökkentése,  megszüntetése a meridiánórának megfelelően; az izom felépítése és feladatai; élelmiszerteszt érzékenység móddal, cerebrospinális technika, Spindel-sejt-mechanizmus; a Golgi-apparátus; Alarm-pontok. Újabb fájdalomcsillapítási technikát sajátítunk el a meridiánok segítségével.

Foglalkozunk továbbá az integrált agyműködéssel, a jobb és bal agyfélteke feladatával és a jövőbeli stresszleépítéssel.

Tanfolyam hossza: 2 nap

A tanfolyam ára: 45.000 Ft

Jelentkezem

Touch for Health III.

Tanfolyam időpontja: –

Az eddig megismert kínai 5 elem tan áttekintése, mélyebb hátterének megértése. Színbalansz az 5 elem alapján.

Újabb 14 izom megismerése: elhelyezkedésük, tesztelésük álló és fekvő pozícióban egyaránt,   megerősítési technikáik. Akupresszúrás pontokkal történő nyugtatási technikával bővül ezen a szinten a Hallgatóink eszköztára.

Foglalkozunk  fájdalomcsillapítással a meridiánok kopogtatásával, illetve fájdalomkopogtató pontok megismerésével és azok használatával.

Megtanuljuk a stressz leépítést a múltban, a járás kiegyensúlyozását a harmonikus mozgásért; a reaktív izmok vizsgálatát és korrekcióját  és a pulzus tesztet.

Tanfolyam hossza: 2 nap

A tanfolyam ára: 45.000 Ft

Jelentkezem

Touch for Health IV.

Tanfolyam időpontja: hamarosan meghirdetjük

Az 5 elem tanról szóló ismeretek tovább gazdagodnak az érzelmi háttérrel, hangbalansszal az 5 elem alapján.

Elmélyülünk az akupresszúrás pontok működési elvében.

További korrekciókat sajátítanak el a Résztvevők: neurolymphatikus nyugtatás, napszakbalansz, Tibeti energia  8-as, Luo pontok helye és alkalmazásuk.

Végül  a tanfolyamok végére a koronát a testtartás analízis és a 42 izomteszt tesztelése (álló és fekvő helyzetben, illetve a meridián óra alapján) teszi fel.

Tanfolyam hossza: 2 nap

A tanfolyam ára: 45.000 Ft

Jelentkezem

Iratkozz fel, hogy értesíthessünk a tanfolyam indulásáról!

GYKP workshop érdeklődők

Érdeklődés workshop iránt

Ha valamelyik workshopunk érdekel, ezen az űrlapon keresztül jelezheted felénk. Workshopjainkat az érdeklődők számának megfelelően indítjuk! Köszönjük, ha jelzed ezt nekünk. 

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…