Touch for Health tanfolyam

A tanfolyam vezetői:

Pogány Zita

Pogány Zita

Kineziológus, TFH Oktató

Laukó-Biró Anna

Laukó-Biró Anna

Kineziológus, TFH Oktató

ws tfh1 datum nelkul

Szeretnél kineziológiát tanulni? A TFH segít a mindennapi stresszoldásban, fájdalomcsökkentésben, az energetikai egyensúly visszanyerésében, lelki blokkok oldásában és sok más területen. A tanfolyam  nemzetközileg elfogadott oklevelet biztosít.

Aktuális tanfolyamidőpontokért és jelentkezésért görgess lejjebb!

A Touch for Health az összes kineziológiai ág alapját képezi. Ha valaki kineziológiát szeretne tanulni az angolszász területeken, a Touch for Health-et ajánlják először elsajátítani.

Maga a módszer egy rendkívül gyakorlatias és hatékony eszköz, melynek ismerete minden otthonban hasznos.

A 1960-as évek végén az orvos-kiropraktőr George Goodheart fedezte fel azokat az összefüggéseket, melyek alapján megindultak az alkalmazott kineziológia klinikai kutatásai. Lelkes munkatársa és tanítványa, dr. John F. Thie összeállította a ma ismert Touch for Health rendszerét, mely ötvözi a kiropraktika, a kineziológia, a hagyományos kínai gyógyászat és a táplálkozástudomány elemeit. Thie 48 izmot, különböző szerveket, meridiánokat, színeket, hangokat, érzelmeket ötvözött egységes rendszerré, melyet az 1970-es évek elején kezdett oktatni Amerikában, amely azóta elterjedt az egész világon.

A kutatások során megállapították, hogy fizikai és lelkiállapotunk szorosan összefügg. Életünk során folyamatosan stressz ér minket, mert minden, amire reagálnia kell a testünknek és lelkünknek, alkalmazkodást igényel, azaz stresszt okoz. A feldolgozatlan stressz eltárolódik az izmokban, a testtartásban, ami energetikai blokkokat okoz, s ez testi tünetekhez, betegségekhez, mozgásrendszeri deformitásokhoz vezethet.

Az izmok tesztelésével feltérképezhető az egész szervezet energetikai állapota. Az energetikai kiegyensúlyozatlanság korrigálható a neurolymphatikus reflexzónák, illetve neurovascularis pontok, csigolya-reflexpontok, meridiánok és izmok kezelésével történik.

Segít a mindennapi stresszoldásban, fájdalomcsökkentésben, az energetikai egyensúly visszanyerésében, lelki blokkok oldásában, tanulási nehézségeknél. A legegyszerűbb tünetektől kezdve (fejfájás, migrén, nátha, gyomorrontás, hát- és derékfájás, allergia stb.) a legkomplikáltabb betegségekig gyors és tartós segítséget nyújt gyógyszerek nélkül. Gyerekeken is kiválóan alkalmazható. Nemcsak a tüneteket enyhíti, hanem a szervezet öngyógyító erőit is aktiválja.

A tanfolyam  nemzetközileg elfogadott oklevelet biztosít, az okleveleket az International Kinesiology College (IKC) bocsátja ki.

Oktatóink fontosnak tartják, hogy szakmai tudásukat folyamatos továbbképzések keretén belül fejlesszék. Csak néhány „nagy név” a szakmából, akiknek a kurzusain részt vettek: Aria den Hartog, M.Ed. Mattew Thie, Dr. Wayne Topping Ph.D., Maurizio Piva.

Kurzusunk különlegessége, hogy a csoportjainkkal 2 oktató foglalkozik 6 fő felett, dupla figyelemmel és támogatással!

Kurzusainkon az ismétlő hallgatók 50% kedvezménnyel vehetnek részt!

Gyakorló napokat rendszeresen meghirdetünk, amin diákjaink a felmerülő elméleti és gyakorlati kérdéseikkel megkereshetnek minket. Általában szombati napokon 9.00-12.00 óráig tart, 5000 Ft/fő a részvételi díj. Az aktuális dátumot a recepciós kolléganőktől a 06 1 311 7777-es számon lehet megtudni.

Touch for Health I.

Tanfolyam időpontja: 2023. október 20-21., 8:30-16:00

A tanfolyamon megtanuljuk a blokkolt és szabadon áramló energia közötti különbség érzékelését. Megismerjük a 14 alapizom tesztelését álló és fekvő pozícióban, azok energetikai megerősítési lehetőségeit (neurolymphatikus ill. neurovascularis reflexzónák/-pontok, gerincreflex- pontok, a 14 főmeridián, izmok eredet-tapadása) és a korrekciók hatékonyságának ellenőrzését. Megtanulunk számos energiakiegyenlítési technikát: a víz stresszoldó szerepe és a vízháztartás egyensúlyának érzékelése, érzelmi stresszoldás, a szem és fül működésének energetikai kiegyenlítése, fájdalomcsökkentés, élelmiszerteszt – a táplálék energetikai értékének megállapítása, bekapcsoló gyakorlatok, testtartás tudatosítása. A kezelés folyamatának felépítése, menete, technikája.

Tanfolyam hossza: 2 nap

A tanfolyam ára: 40.000 Ft

A kurzusra való jelentkezés előfeltétele a tanfolyam díjának az alábbi űrlapon történő befizetése. Enélkül sajnos nem tudjuk a jelentkezést érvényesnek tekinteni.

Tanfolyam jegyzet: 15.000 Ft
Ez a jegyzet a 4 TfH kurzus tankönyve egyben!
Az ár tartalmaz egy TfH gyakorló munkafüzetet is, melyet a kurzusok közt folyamatosan kell tölteni, remek segédlet a gyakorláshoz. Annak, aki később szakmai vizsgát szeretne tenni, vagy oktatóvá válni, a kitöltött gyakorlófüzetet be kell mutatnia.

A jegyzet megvásárlása a tanfolyam kezdete előtt lehetséges a helyszínen bankkártyával, illetve készpénzzel.

Jelentkezem

Touch for Health II.

Tanfolyam időpontja: 2023. november 24-25., 8:30-16:00

Ezen a szinten megismerkedünk a 14 főmeridiánhoz tartozó (14) kiegészítő izmok feladatával és elhelyezkedésével, álló és fekvő tesztelési pozícióival, megerősítési technikáival, melyet kibővítünk az akupresszúrás pontok használatával. Bemutatásra kerül a tiszta izomteszt 3 síkon: strukturális – testi, kémiai – szellemi, energetikai – érzelmi síkon és az áramkör-lokalizáció.

Megismerkedünk a meridiánórával: az energia szabad áramlásával, energiahiány és többletenergia korrigálásával és a meridiánóra szabályos mintáival. Elmélyülünk a kínai öt elem tanban és annak összefüggéseiben (az öt elem egyensúlyának szabályai: Sheng-ciklus, Ko-ciklus) és az öt elem balansz részletesen bemutatásra kerül.

A tananyag részét képezi továbbá:  Yin/Yang összefüggések; Napszak-balansz, az érzelmi és fizikai stressz csökkentése,  megszüntetése a meridiánórának megfelelően; az izom felépítése és feladatai; élelmiszerteszt érzékenység móddal, cerebrospinális technika, Spindel-sejt-mechanizmus; a Golgi-apparátus; Alarm-pontok. Újabb fájdalomcsillapítási technikát sajátítunk el a meridiánok segítségével.

Foglalkozunk továbbá az integrált agyműködéssel, a jobb és bal agyfélteke feladatával és a jövőbeli stresszleépítéssel.

Tanfolyam hossza: 2 nap

A tanfolyam ára: 40.000 Ft

Jelentkezem

Touch for Health III.

Tanfolyam időpontja: –

Az eddig megismert kínai 5 elem tan áttekintése, mélyebb hátterének megértése. Színbalansz az 5 elem alapján.

Újabb 14 izom megismerése: elhelyezkedésük, tesztelésük álló és fekvő pozícióban egyaránt,   megerősítési technikáik. Akupresszúrás pontokkal történő nyugtatási technikával bővül ezen a szinten a Hallgatóink eszköztára.

Foglalkozunk  fájdalomcsillapítással a meridiánok kopogtatásával, illetve fájdalomkopogtató pontok megismerésével és azok használatával.

Megtanuljuk a stressz leépítést a múltban, a járás kiegyensúlyozását a harmonikus mozgásért; a reaktív izmok vizsgálatát és korrekcióját  és a pulzus tesztet.

Tanfolyam hossza: 2 nap

A tanfolyam ára: 40.000 Ft

Jelentkezem

Touch for Health IV.

Tanfolyam időpontja: 2023. november 3-4., 8:30-16:00

Az 5 elem tanról szóló ismeretek tovább gazdagodnak az érzelmi háttérrel, hangbalansszal az 5 elem alapján.

Elmélyülünk az akupresszúrás pontok működési elvében.

További korrekciókat sajátítanak el a Résztvevők: neurolymphatikus nyugtatás, napszakbalansz, Tibeti energia  8-as, Luo pontok helye és alkalmazásuk.

Végül  a tanfolyamok végére a koronát a testtartás analízis és a 42 izomteszt tesztelése (álló és fekvő helyzetben, illetve a meridián óra alapján) teszi fel.

Tanfolyam hossza: 2 nap

A tanfolyam ára: 40.000 Ft

Jelentkezem

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…