Pogány Zita – kineziológus, kineziológus oktató, biográfiai konzulens

pogany zita kineziologus

23 éve foglalkozom kineziológiával, a kineziológiának sok ágával és 17 éve biográfiával. Azt gondolom, hogy az életünk során rengeteg eseménnyel, helyzettel, emberrel találkozunk, akik hatást gyakorolnak ránk. Mindenki kíváncsi arra, hogy ezek a hatások miért jönnek az életünkbe. A saját életemből tudom, mennyi kincset rejthet egy-egy találkozás és az ezek kikutatása milyen izgalmas munka. Nagyon fontos dolognak tartom a mai világban a megértést. Személyes tapasztalatom, hogy már a megértés hozhat egy olyan oldódást a stresszekben, amitől nem megszüntetni akarjuk a helyzeteket magunk körül, hanem használni, hogy minél többet ki tudjunk hozni magunkból és másokból. 

Várom szeretettel azokat az embereket, akik az életüket meg akarják érteni, minél többet kihozni belőle, legyen az gyermek, vagy felnőtt. A közös együtt végzett munka során valódi erőket, önbizalmat találhat az ember, a megértés által. Minél inkább átalakítjuk a hozzáállásunkat, annál inkább az életünk uraivá válhatunk. 

Ha szeretnéd megérteni, hogy a helyzetek és az emberek mit hoznak az életedbe, ha szeretnél a félelmetes, vagy frusztráló helyzetekben minél többet kihozni magadból és felhasználni azokat, hogy erőforrásokká váljanak számodra, ha a gyermeked szorong, vagy nehéz élethelyzetekkel küzd

Milyen esetben érdemes hozzám fordulni?

Leggyakrabban önbizalomhiánnyal, szorongásokkal, szexuális nehézségekkel, negatív hitrendszerekkel, gyermekvállalási problémákkal, vagy gyermekekkel való munkával keresnek fel. A gyermekek gyorsan és hatékonyan tudnak stresszt feldolgozni, kifejezetten ajánlom számukra a kineziológiát. Anyaként tudom, hogy a gondok és nehézségek sokszor a gyermekeken ütköznek ki. Ezért nagyon fontosnak tartom, hogy a gyermekek lelki egészségével törődjünk. A tanulási nehézségek, válások, költözés okozta stressz nagyon jól kezelhetőek kineziológiával. A Touch For Health kineziológia főként az izmokkal dolgozik, ezért képes a különböző izomfájdalmakat, izomsérüléseket, rándulásokat, hátfájást is hatékonyan kezelni.  A meridiánrendszer segítségével pedig az ételallergiákat korrigálhatjuk. 

Alkalmazott módszerek:

Touch for Health, Touch for Health in Depth, Agyformatálás, One Brain, Stress Release, 8 extra meridián, Biokinetikus gyakorlatok, Biográfia

 

 Biográfia:

20 éves koromban Váradi Tiborral való találkozásom után kezdtem el aktívan tanulni és foglalkozni a természetes gyógymódokkal. Asztrológiát, masszázsokat és kineziológiát kezdtem tanulni, de végül a kineziológia maradt a nagy szerelem. Néhány év után hivatalos oktatója is lettem a Touch for Health és a Stress Release ágaknak. 

A közel 20 éves szakmai tapasztalatom során a saját életemben is nagyon sokat kaptam ezektől az eszközöktől. Ezért mindig örömmel tölt el, hogy végigkísérhetem egy embernél, ahogy csökken a megfelelési kényszere, szorongása és bátorságot nyer ahhoz, hogy kiteljesedjen hivatásában és szembenézzen az élet kihívásaival.

Lehetőségem volt személyesen azoktól tanulnom, akik ezeket a módszereket kifejlesztették, mint Dr. Wayne Topping PhD., Matthew A. Thie M.Ed, Rinke Visser, Josien de Vries, Orna Ben Dor.

Rendszeresen tartok nemzetközi diplomát adó és ETI szakvizsgára felkészítő Touch for Health és Stress Release képzéseket a Gyógyközpontban.

Tanulmányok

2020-2021  Biography and Karma online Studies in the Community – Orna Ben Dor, Yael Armony

2017- Hotam Biography School – Orna Ben Dor

2017-2019 Holland Biográfiai Intézet ( Insituut for Biografiek) – Rinke Visser, Josien de Vries, Vera Klein, 

2018 Touch for Health in Depth – 

2016 Agyformatálás

2012    Nyolc Extra Meridián – Dr. Wayne Topping PhD

2011    Biokinetikus gyakorlatok – Dr. Wayne Topping PhD

2011    Klinikai Touch for Health – Dr. Wayne Topping PhD

2006–07  Principi Zivota 1-4 , (Az élet alapelvei) önismereti rendszer – Kovács Mária

2005-     Transzperszonális Pszichológia Képzés – Kheiron Transzperszonális Pszichológia és Tanácsadó Oktató Központ

2004–07 Antropozófiai alapokon nyugvó önismereti és pszichológiai képzés – konfliktuskezelés, közösségalkotás, segítő beszélgetés, életútelemzés – Angela Youdale

2002    Reflexológia alapképzés – Bánszky Judit

2002    Stresszkezelő gyakorlatok kineziológiai képzés – Dr. Wayne Topping PhD

2002    Stress Release Wellness kineziológia oktatói képzés – Dr. Wayne Topping PhD

2001    ETI természetgyógyászati és egészségügyi képzés

ETI kineziológiai szakmai vizsga

One Brain kineziológia oktatói képzés -Carol Ann Hontz

Antropozófiai szemléletű Konfliktuskezelés – Angela Youdale

Touch for Health kineziológia oktatói képzés – Wiecke Feddersen

2000    One Brain kineziológiai képzés – Escher Andrea, János Péter, Baghy-Bátor Teréz, Carol Ann Hontz

2000    Stress Release Wellness kineziológiai képzés – Escher Andrea, Dr. Wayne Topping PhD

1998    Touch for Health kineziológiai képzés – Escher Andrea