1. Magnesium phoshporicum D6

csokiHalvány pirosság figyelhető meg az orr két oldalán és az orcákon. Ezek a vörös foltok nem melegek, annak ellenére, hogy az illető melegséget érez. A hiány mértékére utal a kiterjedés nagysága, a vörösség erőssége, valamint megjelenésének gyakorisága is. Hiányát nagyfokú csokoládé utáni vágy, az arc pirossága, izomgörcsök és kólikás panaszok jelezhetik.

A magnézium sok enzimatikus folyamatban vesz részt, antiallergén, befolyással van az idegizom ingerelhetőségére, a szívműködésre.

Használható még a következő bajokra: lámpalázra, idegességre, epilepsziára, immungyengeségre, görcsoldásra, izomgörcsre (éjjeli lábikragörcsre), cukorbetegségre, fulladási roham fellépésekor, a szülés előkészítésére, illetve megkönnyítésére.

A hiány oka lehet többek között: stressz, görcsös élethelyzetek, elektromagnetikus, geopatikus sugárzások, túl sok csokoládé és zsíros sajtok fogyasztása.

Bevételi idő: este, lefekvés előtt, vagy bármikor hirtelen fellépő fájdalmak, görcsök esetén.

  1. Natrium chloratum D6

nincsHiánya esetén allergiás panaszok, nyálkahártyahurut, száraz bőr figyelhető meg. Tartós hiánynál bűzös vizelet, maró testváladékok, ízületi és reumatikus panaszok, érelmeszesedés, híg hasmenés, az elégtelen felszívódás miatti soványság, étvágytalanság léphet fel.

Az arcon megjelenő tünetek: zselatinszerű fénylés, amely nedves hatású, és nem lehet lemosni. Ezen kívül püffedtség is jelentkezik, amely a testfolyadékok elosztásának zavarát tükrözi. A kitágult pórusok a narancsbőrhöz hasonlatossá teszik az orrszárnyak környékét, azonban fokozott hiány esetén ez a jelenség tovább terjedhet.

A hiányra utal még, ha ragacsosak a szemhéjszélek, az alsó szemhéjak nyálkával fedettek. Tünete még a korpás fejbőr, a száraz nyálkahártya és a gyakori melléküreggyulladás.

Használható még a következő bajokra: szivacsszerű, felpuffadt, sápadt, petyhüdt bőrre, a gerincet tartó izmok gyors kifáradása esetén, bőrviszketésre, bátortalanságra, derékfájdalmakra, égő érzést okozó aranyérre, túl későn jelentkező havivérzésre, az ízületek kattogására, száraz nyálkahártya esetén.

A hiány oka lehet többek között: valamilyen, a szervezet számára méregnek minősülő anyag használata.

Bevételi idő: ebédidő környékén, 12–15 óra között.

  1. Natrium phosphoricum D6

A só hiánytünetei összefüggnek a zsíranyagcserével és a savbázis egyensúly zavarával: zsíros fénylés jelenik meg az arcon, amely az orrszárnyakon, a homlokon és az állon jellegzetes; az arc néha petyhüdt benyomást kelt, olyan, mintha az egész felületét szalonnával kenték volna be. A Natrium chloratum (Nr.8.) hiányára jellemző tünetekkel ellentétben ez a fénylés lemosható. Hiányra utalnak még a mitesszerek. Ha ezek nem zsíros bőrön fordulnak elő, akkor a fenti són kívül a Kalium chloratum (Nr. 4.) hiánya is fennáll.

Ezen kívül még megfigyelhető a hajvégek töredezettsége, kimerültség, levertség, testi-lelki értelemben vett savanykásság.

Használható még a következő bajokra: savas felböfögésre, gyomorsavtúltengésre, húgyhólyaggyulladásra, vesekőre, rosszul gyógyuló sebek esetén, a szájban érezhető savas íz ellen, reggeli rosszullétek enyhítésére.

A hiány oka lehet többek között: túlzott mértékű kávé, alkohol, cukor, édesség, valamint denaturált ételek fogyasztása.

Bevételi idő: este.

  1. Natrium sulphuricum D6

Az anyagcsere terheltsége miatt nagyon sok embernek szüksége van erre a sóra. A szövetekben, illetve a szervekben gyulladásos elváltozások alakulhatnak ki a hiány következtében, amelynek jelei az arcon a következők: az orron megfigyelhető kékesvörös szín („borvirágos orr”), ami az orrnyeregre és az orcákra is átterjedhet. Egyéb sók hiányakor a vörösség sohasem az orron jelenik meg. Megfigyelhető még az arc zöldessárga elszíneződése, amely a halántékon, a külső szemzugban, a fül előtt, az orrnyergen, a homlokon és az ajkak alatti területen jelentkezhet. Jelzésértékű lehet az apró szeplőkkel borított arc és a „vándorló” szemölcsök.

Használható még a következő bajokra: ízületek kattogására, éjjeli felébredés ellen, rothadó tojásszagú bélgázok ellen, székrekedésre, vesepanaszokra, testidegen anyagok kiválasztására, sipoly, tályog esetén. A panaszok gyakran periodikusan jelentkeznealkk.


A hiány oka
lehet többek között: túlzott mértékű kávé, alkohol, és egyéb szenvedélybetegségeket kiváltó anyagok fogyasztása, a máj terhelésének minden formája (akár nem megfelelően véghezvitt méregtelenítő kúra is).

Bevételi idő: délelőtt.

  1. Silicea D12

Ez a szer a kötő és támasztószövetek nélkülözhetetlen segítője a bőr, a nyálkahártya, a körmök, a csontok és a haj felépítésében. Hiánya esetén laza izomzat, ízületek, szalagok figyelhetőek meg. Az arc mázasan fénylik, mint egy tükör, a bőr pergamenhez hasonlít, de az arcon nincsenek elváltozások. A kopaszoknál megjelenő „polírozott” fejbőr is a hiányára utal. A szemgödör beesettsége, a fülek előtti terület feltűnő ráncosodása jelentős mértékbpcen mutatja, hogy a szervezetben a szilícium elégtelen mennyiségben található meg.


Használható még
a következő bajokra: csípőízületi problémákra, árpára, fogsipolyra, kelésre, korai öregedés ellen, érelmeszesedésre, töredező körmökre.

A hiány oka lehet többek között: állandó számítógépes munka.

Bevételi idő: délelőtt.

  1. Calcium sulfuricum D12

A Siliceához hasonló volta miatt sokáig nem is tartozott az életsók közé. Ez a szer fokozza a véralvadást, szabályozza az anyagcserét, hatékonyan gyógyítja a krónikus gennyesedéseket, és csökkenti a tályogképződésre való hajlamot.

Mivel dr. Schüssler nem tekintette funkciószernek, dr. Hicketier (az arcdiagnosztika kidolgozója) nem adta meg a szerhez tartozó, az arcon megfigyelhető jeleket. A szakirodalomban fellelhető néhány olyan tünet, amely a Calcium sulphuricum hiánya esetén kialakul: időskori foltok, amelyek a bőrön barna lerakódásként (pigmentek) jelennek meg, valamint gipszre emlékeztető mészfehér sápadtság.

Használható még a következő bajokra: angolkórra, fekélyekre, gennyes fülre és fogra, gyomorfekélyre, a női meddőség bizonyos eseteinél, petefészek és vesegyulladásra, nehezen gyógyuló sebekre, véres széklet esetén.

A hiány oka lehet többek között: sokkélmények, traumák.

Bevételi idő: délelőtt.

Folytatása következik!

varhelyi

Dr. Várhelyi Gábor

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…