Gyümölcskúrák esetén naponta körülbelül 2-2,5 kg gyümölcsöt kell elfogyasztani, 4-5 alkalomra szétosztva, és a gyümölcs mellett csak tiszta víz és gyógyteák fogyaszthatók, olyanok, amelyek segítik a szervezet tisztulását.


A paradicsomkúra reumatikus panaszok, ízületi gyulladás, vesegyulladás, vesekő, vékonybélhurut, vékonybélbetegség, gyomorsav-túltengés, epebetegségnél (itt meghámozva, ha a paradicsomhéj bántja az epét), illetve rendszeresen fellépő hányás, hányinger esetén javasolt.

Ha valaki panaszmentes, akkor időnként érdemes paradicsomnapokat tartani a szezon alatt, de akinek a felsorolt problémák közül már megjelent valamelyik és valamilyen oknál fogva nem tud vagy nem akar böjtölni, akkor egy hosszabb paradicsomkúrával a böjt kiváltható. Ugyanis a citromkúra után a paradicsomkúra az, ami a legjobb hatékonysággal tisztít.

Édes, érett, lehetőleg vegyszermentes paradicsommal végezzük a kúrát!  A melegházi, fóliás paradicsom semmiképpen sem alkalmas a kúra elvégzésére.

Egy teljes paradicsomkúra 5 hetes.pari

1. hét: 2 főétkezés mellett; délig illetve az ebéd és a vacsora között csak paradicsom fogyasztható

2. hét: 1 főétkezés van 4 és 5 óra között, ezen kívül csak paradicsom fogyasztható

3. hét: ez valójában a csúcspont, amikor is az ember egész nap csak paradicsomot fogyaszt 4-5 alkalomra szétosztva. Ez egy hétig tart, de ha valaki nem bírja, akkor 3-5 napig is tarthat.

4. hét: a második hetet kell megismételni, tehát napi egy főétkezés és a többi időben csak paradicsomfogyasztás.

5. hét: az első hetet kell megismételni, tehát napi két főétkezés és közte csak paradicsomfogyasztás.

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…