A Dr.Hauschka arckezelés zsályás lábfürdővel kezdődik. Az átmelegített lábak segítik az ellazulást és az anyagcserefolyamatok beindulását. A vízbe Dr. Hauschka fürdőolaj kerül, melynek illata is segíti a megérkezést, a relaxálást.

A lábfürdőt a lábak bedörzsölése követi olajjal vagy rozmaringos lábápoló vízzel, ezzel segítve a fej ellazulását, hogy befogadóvá váljon a kezelés további folyamataira.

A lábak ápolása után a fej, nyak lazítása, feszültségeinek feloldása következik.

Ezt követi a test középső része, a kar, a váll, a törzs izmainak ellazítása és a kezek, karok bedörzsölése, ápolása után kezdődik a tulajdonképpeni arckezelés.

Minden eredményes arcápolás alapfeltétele az alapos, kíméletes tisztítás. A Dr. Hauschka kozmetikai kezelésben illatos borogatások segítségével előtisztítást kap a vendég, majd a mandulaőrleményt tartalmazó tisztító krémmel kerül letisztításra az arc, nyak, dekoltázs bőre. A tisztítás ritmikus „adok-kapok” folyamat: a bőr átjárhatóvá válik, fölveszi a tisztító anyagokat és leadja tisztátalanságait. A letisztított bőrre arctonik kerül, ezzel megerősítve a bőrt.

A bőr kitisztítása után gyógyiszap alapú maszk kerül az arcra, ami minden tisztátalanságot magába szív, ezen kívül megnyugtatja a bőrt és ismét zárja a tisztítás során megnyitott pórusokat.

A kezelés „szíve“: a nyirokstimuláció követketik. A nyiroknedvek teljes bőrfelületünket – és teljes organizmusunkat – átáramolják, méregtelenítésünk alapvető szervét képezve. Ez a folyadék a szövetekből a nyirokerekbe áramlik, melyeket számtalan nyirokcsomó tagol. A csomóknak tisztító-méregtelenítő funkciójuk van. A Dr.Hauschka nyirokstimulációt finom ujjmozdulatokkal és ecsetvonásokkal, kézmozdulatokkal végzi a kozmetikus. Ezzel elérve a kötőszöveti folyadék harmonikus áramlását. A kezelés belenyúl folyadéktestünk élő áramlásaiba, ezzel a teljes embert harmonizálja.

A bőr most teljesen nyitott – ismét zárni kell és megerősíteni. Az ampullák segítik a bőr újbóli felépítését és megerősítését, ezt a vendég aktuális bőrállapotának megfelelő pakolás követi.

  • A revitalizáló pakolás segíti a bőr felfrissülését, regenerációját – de jótékonyan hat a tisztátalan, gyulladt bőrre is.
  • A rózsa pakolás egyrészt a bőr folyadékháztartását, ezáltal feszességét, rugalmasságát támogatja, a korán megjelenő finom ráncok megjelenését késlelteti.
  • A krémpakolás a legtartalmasabb pakolás, a nagyon száraz bőr kényeztetésére.
  • A bőrnyugtató pakolás erősíti az érzékeny, kivörösödésre, gyulladásokra hajlamos bőrt, és segíti folyadékainak megőrzésében. Bőrünk kipihent, egyenletes lesz, védekező képessége fokozódik.

Amíg a pakolás kifejti hatását, addig a Dr.Hauschka bőrápoló olajjal dekoltázsmasszázs történik.

A kezelés befejezéseképpen – a pakolás eltávolítása, a bőr újbóli tonizálása után – nappali ápoló készítményt kap a vendég bőre.

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…