fahej

Bármilyen bőrbetegségben szenved valaki, érdemes fahéjolaj-kúrát végezni, bőrtisztító, bőrregeneráló hatása miatt. Emellett a kúra a mirigyrendszert is támogatja, így minden belső elválasztású mirigy problémája esetén ajánlott, valamint emésztési zavarok, fertőzések, görcsök, férgesedés esetén is. (A kúra előtt kis bőrfelületen teszteljük, hogy nem vagyunk-e allergiások a fahéj olajra!)

Eszközök: fahéjolaj, citromolaj, valamilyen hidegen sajtolt olaj (pl. mandula, avokádó)

A kúra tíz napig tart, melynek során minden reggel és este hideg, illetve langyos vízzel bevizezett frottírtörülközővel dörzsöljük át a testünket. Az esti frottírozás után kenjük be magunkat egy evőkanál hidegen sajtolt olajjal, melybe öt csepp fahéjolajat és tíz csepp citromolajat tettünk.

Az első nap reggelén éhgyomorra fogyasszunk egy kiskanál mézet, melybe egy csepp fahéjolajat keverünk. Második nap reggel két cseppet, a harmadik napon három cseppet tegyünk bele a kiskanál mézbe. A negyedik naptól a tizedikig egy csepp fahéjolajat tegyünk egy deciliter meleg vízbe, és kortyolva igyuk meg! A kúra mellett növényi étrend ajánlott. A kúrát a legjobb hideg időszakban végezni, mert kifejezetten fűtő hatású.

Szerzői jogok

A honlap oldalai teljes egészében együtt szerzői jogvédelem alatt állnak, azokból bármely részt kivágni, a megcsonkított részt pedig nyilvánossághoz bármely módon újraközvetíteni tilos. Tilos továbbá a kiadó előzetes írásbeli engedélye nélkül a honlap tartalmát tükrözni, azaz technikai művelet segítségével nyilvánossághoz újraközvetíteni, még változatlan formában is.
A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. A kiadó követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.
További információ