Az eukaliptusz-olajat alkalmazhatjuk belsőleg és külsőleg egyaránt. A holisztikus gyógyászat javaslata szerint minden szert, amit belsőleg használunk, külsőleg is alkalmazni szükséges, amely által elérhető a maximális hatás.

Belsőleg alkalmazhatjuk, mint lázcsillapító, hűsítő, köptető, fájdalomcsillapító, húgyhajtó, vércukorszint csökkentő, élénkítő, sebgyógyulást elősegítő, köhögéscsillapító, görcsoldó, vérzéscsillapító, koncentráló képességet növelő hatású szert. Rovarok elűzésére is alkalmas az eukaliptusz olaj párologtatása.

Külsőleg alkalmazhatjuk torok- és mandulagyulladás kezelésére toroköblítő szer formájában. Magas láz esetén eukaliptusz olajos hideg borogatást tegyünk a bokákra és a csuklókra. Egyes ideg- vagy izomcsoportok, beteg testrészek élénkítésére 10-20 perces forró borogatás vagy lemosás után eukaliptuszolajos bedörzsölés alkalmazható. Köszvény és reuma ellen külsőleg forró teljes test vagy részfürdő javasolt szódabikarbónás vízzel. Egyidejűleg belsőleg naponta háromszor 1-2 csepp eukaliptusz olajat kell bevenni. A fájdalmas testrészekre eukaliptuszolajos borogatást is tehetünk, vagy közvetlenül bekenhetjük vele.eukaliptusz

A kúra menete
Három csepp eukaliptusz olajat keverjünk egy mokkás kanálnyi mézbe, és vegyük be reggel éhgyomorra és este
. A következő napon egy cseppel növeljük az adagot, és így tovább hét cseppig, majd onnan visszafelé egyenként csökkentve a cseppek számát három cseppig.

A kúra tüdőtisztító hatású és a bélférgeket is elűzi. Belsőleg éhgyomorra vagy étkezés előtt félórával fogyasztható, míg külsőleg az egész test, vagy csak a talp, lábfej és a köldöktájék bekenése (bázisolajjal hígítva) ajánlott.

Fertőtlenítésre is alkalmas az eukaliptuszolaj. Egy evőkanálnyi eukaliptuszolajat permetezzünk szét a szobában. A fertőtlenítő hatást párologtatással is elérhetjük.

Az eukaliptuszolaj alkalmas bizonyos lelki tünetek oldására is. Az eukaliptuszolaj erősíti a koncentráló képességet és az egészséges logikus gondolkodást. Segít lecsendesíteni a szenvedélyes megnyilvánulásokat. A lelki problémák sokszor elhomályosítják az ember látását, nehezen fedezi fel a logikus összefüggéseket, nem lát rá tisztán a helyzetére.  Az eukaliptusz olaj eloszlatja a ködöt, hogy az ember helyes módon közelítse meg a problémát.

Az eukaliptuszolaj antibakteriális, antiszeptikus és gyulladáscsökkentő hatású. Felső légúti problémák (asztma, hurutos megbetegedések, megfázás), fertőző betegségek, emésztőrendszer gyulladása, cukorbetegség, láz, reuma (bedörzsölhető vele a fájó testrészt), vese- és hólyagfertőzés, TBC, férgesedés esetén az eukaliptuszolaj kúra ajánlott.

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…