akoshegyi andrea fogaszat 2

Ákoshegyi Andrea

fogászati asszisztens, dentálhigiénikus

Feladatomnak, szinte küldetésnek érzem, hogy támogassam a nálunk dolgozó fogorvosokat – a „szokásos” asszisztáláson túl – a páciensek bátorításában, ha esetleg fél. 

Amikor belépünk egy fogászatra, sokunkban még régről beidegződött félelem vagy szorongás lehet. Erre nagyon jó gyógyír, – az orvos elfogadó nyitottsága és kompetens tájékoztatása mellett–, ha az asszisztensnő is a figyelmével, kedvességével bátorítja a pácienst. 

Szájápolási tanácsokkal ellátom az érdeklődőket. A helyes fogmosást megmutatom annak, aki szájhigiéniai tanácsot kér. Gyógyközpontunkra jellemző holisztikus hozzáállással tájékoztatom a pácienseket, kicsi gyermekek szüleit, milyen lehetőségek vannak már, hogy tényleg szinte fogtömés nélkül élhesse le valaki az életét.

Egyre nagyobb igény van az igényes, modern szájápolásra, ma már tényleg nem gond jó fogkefe típusokat, fogkrémet, fogköztisztító fogkefét beszerezni elérhető áron viszont ezek helyes alkalmazásához szükség van szakemberek tanácsára. Küldetésemnek érzem, hogy minél több érdeklődőnek megmutassam, hogyan és mit tehet a fogaiért és a helyes szájápolásért.

Életrajz

2010 óta vagyok a Napfényes Gyógyközpontban fogászati és szájsebészeti asszisztensnő, a képzést 2011 ben fejeztem be.

1992-93 ban Bécsben dolgoztam fogászati asszisztensként