Az alma magas vitamin- és a nyomelemtartalma miatt minden évszakban jótékony hatású. A legjobb, ha az almából csak a szárát hagyjuk meg, a többi részét el kell fogyasztani. A kúra egész évben végezhető, különösen májbetegségek, bélbetegségek, vesekő, vesehomok, köszvény, mozgásszervi betegségek, bőrbetegségek illetve húgyúti problémák esetén javasolt.


Az összes gyümölcskúránál általános szabály, hogy naponta körülbelül 2-2,5 kg gyümölcsöt kell elfogyasztani, 4-5 alkalomra szétosztva, és a gyümölcs mellett csak tiszta víz és gyógyteák fogyaszthatók, olyanok, amelyek segítik a szervezet tisztulását. Ha valaki panaszmentes, akkor időnként tarthat úgynevezett alma-napokat is, nem kell végigcsinálnia a több hetes kúrát, viszont akinek már vannak panaszai és valamilyen oknál fogva nem tud, vagy nem akar böjtölni, akkor egy hosszabb almakúrával a böjt kiváltható.

A kúra
almaAz almakúrának többféle változata létezik. A legegyszerűbb almakúra esetén tetszőleges számú napig az ember csak almát fogyaszt.

A teljes almakúra viszont 5 hetes.
1.hét: Délig illetve az ebéd és a vacsora között csak alma fogyasztható, egyébként van 2 főétkezés.

2.hét: a főétkezések száma 1-re csökken, amit az ebéd és a vacsora között időre, azaz körülbelül 4-5 óra közé érdemes időzíteni és ezen kívül csak almát fogyaszthat az ember.

3.hét: ez valójában a csúcspont, amikor is az ember csak almát fogyaszt 4-5 alkalomra szétosztva. Ez egy hétig tart, de ha valaki nem bírja, akkor ez lehet rövidebb.

4.hét: a második hetet kell megismételni, tehát napi egy főétkezés és a többi időben az almafogyasztás.

5.hét: az első hetet kell megismételni, tehát napi két főétkezés és közte az almafogyasztás.

Az almatípusok közül a Golden vagy a Ranett alma javasolt ehhez a kúrához, savanyú almával nem szabad gyümölcskúrát végezni! Aki az almát nem tudja megrágni, akkor le lehet reszelni, de reszelés után rögtön el kell fogyasztani.

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…