Az alma magas vitamin- és a nyomelemtartalma miatt minden évszakban jótékony hatású. A legjobb, ha az almából csak a szárát hagyjuk meg, a többi részét el kell fogyasztani. A kúra egész évben végezhető, különösen májbetegségek, bélbetegségek, vesekő, vesehomok, köszvény, mozgásszervi betegségek, bőrbetegségek illetve húgyúti problémák esetén javasolt.


Az összes gyümölcskúránál általános szabály, hogy naponta körülbelül 2-2,5 kg gyümölcsöt kell elfogyasztani, 4-5 alkalomra szétosztva, és a gyümölcs mellett csak tiszta víz és gyógyteák fogyaszthatók, olyanok, amelyek segítik a szervezet tisztulását. Ha valaki panaszmentes, akkor időnként tarthat úgynevezett alma-napokat is, nem kell végigcsinálnia a több hetes kúrát, viszont akinek már vannak panaszai és valamilyen oknál fogva nem tud, vagy nem akar böjtölni, akkor egy hosszabb almakúrával a böjt kiváltható.

A kúra
almaAz almakúrának többféle változata létezik. A legegyszerűbb almakúra esetén tetszőleges számú napig az ember csak almát fogyaszt.

A teljes almakúra viszont 5 hetes.
1.hét: Délig illetve az ebéd és a vacsora között csak alma fogyasztható, egyébként van 2 főétkezés.

2.hét: a főétkezések száma 1-re csökken, amit az ebéd és a vacsora között időre, azaz körülbelül 4-5 óra közé érdemes időzíteni és ezen kívül csak almát fogyaszthat az ember.

3.hét: ez valójában a csúcspont, amikor is az ember csak almát fogyaszt 4-5 alkalomra szétosztva. Ez egy hétig tart, de ha valaki nem bírja, akkor ez lehet rövidebb.

4.hét: a második hetet kell megismételni, tehát napi egy főétkezés és a többi időben az almafogyasztás.

5.hét: az első hetet kell megismételni, tehát napi két főétkezés és közte az almafogyasztás.

Az almatípusok közül a Golden vagy a Ranett alma javasolt ehhez a kúrához, savanyú almával nem szabad gyümölcskúrát végezni! Aki az almát nem tudja megrágni, akkor le lehet reszelni, de reszelés után rögtön el kell fogyasztani.

Szerzői jogok

A honlap oldalai teljes egészében együtt szerzői jogvédelem alatt állnak, azokból bármely részt kivágni, a megcsonkított részt pedig nyilvánossághoz bármely módon újraközvetíteni tilos. Tilos továbbá a kiadó előzetes írásbeli engedélye nélkül a honlap tartalmát tükrözni, azaz technikai művelet segítségével nyilvánossághoz újraközvetíteni, még változatlan formában is.
A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. A kiadó követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.
További információ