szinterapia 4

Színterápiával foglalkozó szakemberünk:

Kerékgyártó Kata

Kerékgyártó Kata

A színterápia egy kreatív módszer, amely a mélyebb önismeretet tűzi ki célul. A színekkel való munka felébreszti bennünk a belső gyermeket, segít kiszabadulni gondolataink börtönéből és szívbe kerülni, az érzések birodalmába.

A holisztikus emberképet alapul véve a színek a lélekhez tartoznak. Mindegyik színhez köthetünk bizonyos témákat, minőségeket, tulajdonságokat. A színterápia rámutat arra, hogy az adott helyzetben mire van szükségünk, melyik területet kell erősítenünk, hogy a lelki békénk, harmóniánk helyreálljon vagy megerősödjön. A vörös színhez például az erő, életerő témája tartozik, abban tud tehát segíteni, hogy visszanyerjük, illetve jó irányba tereljük az életerőinket. A kék szín ugyanakkor többek között a hatalom, kommunikáció, béke és a belső hang témája tartozik, így akkor érdemes segítségül hívni, ha ezeken a terülteken van nehézségünk az életünkben.

Fontos célunk a színterápiás folyamatban, hogy megszülessen a döntés a változás mellett, ami már „fél siker”! Goethe szavaival élve: 

„Abban a pillanatban, amikor valaki határozottan elkötelezi magát, a Gondviselés is működésbe lép.”

A színterápiás folyamat során semmilyen művészi készségre vagy előképzettségre nincs szükség!

Milyen esetekben ajánljuk a színterápiát?

  • Ha intuitív módszerekkel szeretnél rátekinteni egy nehézségedre.
  • Ha művészi beállítottságú vagy és szeretsz a színekkel dolgozni.
  • Ha kimozdítanál a helyéből egy régóta fennálló problémát.
  • Ha új nézőpontból szeretnél magadra és az élethelyzedre tekinteni.
  • Ha nehezen kapcsolódsz az érzéseidhez.
  • Ha érdekel, mi él a tudattalanodban egy adott témával kapcsolatban.
szinterapia 3

Hogyan zajlik egy színterápiás foglalkozás?

A vendég az ülés elején az általa választott színes ceruzával szabadon kiszínez egy lapot, vagy sablont. Amikor elkészült, megállapítjuk, mi a domináns szín és ez mit árul el a jelenlegi probléma hátteréről. Ez a szín, és a hozzá tartozó témák visznek tovább minket a folyamatban. Mintha a szín tenné fel a segítő kérdéseket az adott problémához kapcsolódva. Ezt követően biográfiai szempontból is megnézzük, hogyan alakultak a domináns színhez köthető minőségek a vendég életében.

Arra törekszünk, hogy minden ülésen kikristályosodjon egy eszencia, amivel tudunk dolgozni.  Az ülés végén gyakran adunk személyre szabott házi feladatot, ami lehet például színlégzés, színfestés, színmeditáció, vagy színekhez kapcsolódó jelenlét gyakorlat.

szinterapia 6

Gyere el és tapasztald meg, hogy mire képes a színterápia!

Színterápia árak

Részletes árlistánkat itt találod >>

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…