párterápia
párkapcsolati konzultáció2 e1475140738806

A párkapcsolat, házasság életünk egyik legnagyobb jelentőségű kapcsolata. Ha jól mennek a dolgok, úgy érezhetjük, szárnyalunk, de ha nincs áramlás, ha eltávolodtunk, vagy harcban állunk egymással, az megkeseríti az életünket. Van, amikor elbeszélünk egymás mellett és nem tudjuk építő módon rendezni a konfliktusokat, máskor a hosszú évek óta cipelt sérelmek miatt érzett harag és fájdalom mérgezi a hétköznapokat.

A párkapcsolatoknak van egy természetes hullámzása, a nagyobb változásokat (pl. egy gyermek születése, munkahelyváltás, építkezés, vagy éppen a gyerekek kirepülése) gyakran követi kisebb-nagyobb krízis, amikor meg kell találni az együttműködés új módját, vagy bele kell simulni az új szerepekbe. Előfordulhat, hogy a kapcsolat megreked egy-egy ilyen krízisben, és segítségre van szükség a továbblendüléshez.

Szerencsére ma már egyre elfogadottabb, hogy a párok segítséget kérjenek a nehéz helyzetekben. Hisszük és tapasztaljuk, hogy a segítő folyamat melletti elköteleződés már önmagában gyógyulást hoz a kapcsolatba, hiszen a pár ezzel kifejezi az elköteleződését egymás, és a kapcsolat rendezése mellett is. Mindezek mellett a párkapcsolati tanácsadás mélyebb megértést, együttérzést és közelséget hozhat a kapcsolatokba.

Előfordul az is, hogy a párban már felmerült a válás, szakítás gondolata. Ebben az esetben a párkapcsolati tanácsadás segíthet tisztázni a szándékokat és motivációkat, ahogy azt is, hogy milyen folyamatok vezettek eddig a pontig.

Ha szeretnél többet tudni…

Nézd meg a témában készült videónkat!

Szeretettel várunk Téged és párodat, ha:

  • a konfliktusaitok elhúzódnak vagy elmérgesednek,
  • kommunikációs problémáitok vannak,
  • a kapcsolatotok szintlépés előtt áll (összeköltözés, házasság vagy gyerekvállalás), de valami visszatart benneteket,
  • régóta szeretnétek babát és bár nincs orvosi akadálya, mégsem érkezik meg hozzátok,
  • hűtlenség történt és nem sikerült sem megbocsájtani, sem megérteni, hogy mi vezetett ide,
  • a múlt feldolgozatlan, meg nem bocsájtott sérelmei áthatják a mindennapjaitokat,
  • szakításon, váláson gondolkodtok.

Hogyan zajlik a párkapcsolati tanácsadás?

Az üléseket két szakember, egy férfi és egy nő vezeti. Alapvetően beszélgetünk, de esetenként kreatív, dramatikus, vagy gesztusgyakorlatokkal is színesítjük az ülést. Szükség esetén a pár két tagjával külön-külön is szoktunk találkozni.

A bejelentkezésnél érdemes tudni, hogy folyamatban gondolkodunk, az ülések rendszerint kétheti gyakorisággal követik egymást. Általában a 2. találkozó végére szoktunk megállapodni a párral egy célban, és onnantól kezdve ennek eléréséért dolgozunk együtt.

Párkapcsolati tanácsadással foglalkozó szakembereink

Bratinané Lazányi Krisztina

Bratinané Lazányi Krisztina

Családi tanácsadó, családi és párkapcsolati mediátor

Nagy Gábor Borisz

Nagy Gábor Borisz

Családterapeuta, családi és párkapcsolati mediátor

Párterápia árak

Részletes árlistánkat itt találod >>

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…