A leggyakoribb probléma a csípőizületeknél szokott lenni, főleg csípőizület-gyulladás, vagy csípőizület-kopás. Először a gyulladásról lesz szó, mert általában ez gyakoribb, és korai életkorban is fel szokott lépni. Nagyon fontos az állati fehérjementes étrend, ugyanis vegyes étrend esetén a sav-bázis egyensúly savas irányba tolódik, ami viszont elősegíti a gyulladás fenntartását. Lúgosító étrendre van tehát szükség, és fontosak a rendszeres rövidebb böjtök, ami elősegíti azoknak a mérgeknek a kiürülését, amelyek a gyulladást fönntartják, ill. generálják. Javasoltak még a hideg, ecetes vizes lemosások. Gyógynövények közül a fűzfakéreg és a nyírfakéreg teája ajánlott. A homeopatikus szerek, amit makacs probléma esetén érdemes beszerezni, a következők: Lycopodium D6, Hahnemann D10 és a Silicea D12.
A probléma legfőbb okaként a hibás tartást, a rossz járást és a túlsúlyt szokták megnevezni. Az orvosi megfigyelések szerint a háttérben gyakran az ivarmirigyek működési zavara áll. Ilyen esetben nemi ápolással, vagy ösztrogén tartalmú ételek fogyasztásával segíteni lehet a nemi mirigyek működésének helyreállását.
A csípőizület kopásánál is nagyon fontos a megfelelő étrend, a speciális masszázsok, a ledörzsölések és a helyi hideg iszappakolások, főleg a fájdalmas területekre. A madárkeserűfű, a mezei zsurló és a kákagyökér teáját érdemes használni. Homeopatikus szerek közül a Kalium Chloratum D6, a Natrium Muriaticum D6, és a Magnesium Phosphoricum D6 javasolható.
Ha valaki a döntő pillanatokban fél választani, vagy fél lépni, ez a csípőnél okozhat problémákat. Ide tartozik az is, ha az illetőnek nincs miért előrelépni, vagy esetleg szeretne, de megrekedt az előrehaladásban. Segítő kérdések a csípőproblémákhoz: Hogyan jutottam előre az életben? Hol tartok most belső utamon, és hova szeretnék még eljutni? A pozitív megerősítés, melynek mondogatása, átélése ilyenkor gyógyító hatású: „Tökéletes egyensúlyban vagyok. Életem minden szakaszában boldogan és biztonságban haladok előre.”

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…