A növényi eredetű ételeket két fő csoportra lehet osztani: nyersen és hőkezelve fogyaszthatók. A hüvelyesek és a burgonyafélék az utóbbiak közé tartoznak. A krumpli nem túl könnyen emészthető.
A legtöbb ember hasnyálmirigye a fehércukor fogyasztása következtében nem működik jól. Mivel a krumplinak elég magas a keményítőtartalma, ezért nem javasolt a burgonya túl gyakori fogyasztása. Főleg az R-betűs hónapokban fogyasztandó, de akkor is csak hetente egyszer, maximum kétszer.
A burgonya a föld alatt növekszik főleg az esti órákban „fény nélkül”, ezért nagyon kevés biofotont tartalmaz. A tudomány biofotonnak hívják egy-egy étel napfényérték tartalmát. Ez a mutató az étel élettel-teliségét, szervezetre gyakorolt pozitív hatását fejezi ki. A biofotonok a nyers növényi étel elfogyasztása folyamán aktivizálódnak az ember szervezetében. A burgonya erősíti az emberben a racionális gondolkodást, és csökkenti a kreatív, alkotó gondolkodásmódot.
A krumplifogyasztással lehet a testsúlyt növelni. De ilyen esetekben is a fogyasztása heti egyszeri, maximum kétszeri alkalommal javasolt. Nagyon fontos, hogy a csírázás megindulása után jobb kerülni a burgonyát, mert akkor több homotoxikus anyag található benne. 

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…