A betegség oka: pajzsmirigytúltengés. Nagyon sok és szemmel is látható tünete van: Kidülledt szemek, gyors pulzus, a pajzsmirigy általában tapinthatóan megnagyobbodik, krónikus fáradékonyság és nyugtalanság, álmatlanság, fogyás, váltakozó kedélyállapot, izzadékonyság, enyhe remegés, lehűlt végtagok és gyakori izomgörcsök fordulhatnak elő. 

Természetes módszerekkel való kezelésekor állatifehérje-mentes étrend (hús, tojás, tej, tejtermék abszolút tilos), illetve teljes nyers növényi táplálkozás javasolt. (Gyógyulás után is ez ajánlatos, különben visszatérhet a betegség.) Jótékony az egész test lemosása hideg ecetes vízzel. A fürdővízhez zsurlót érdemes önteni és jót tesz a mezítlábjárás. A pajzsmirigyre érdemes föltenni iszappakolást.

Mivel a pajzsmirigy állapota a torokcsakrától is függ, aminek világoskék a színe, ezért a világoskék színű sál is segíthet. A torokcsakrára ható illóolajok közül a zsálya és eukaliptusz olaj javasolt, valamint a kövek közül a kalcedon és a türkiz. A gyógyteák közül a borókabogyó, a cickafark, a lándzsás útifű, a borsmenta és az angelikagyökér hatékony. A homeopátiás szerekből a Jodum D6-os, a Bronum D4-es, Cactus D2-es és a Silicea D12-es hígítása ajánlott. 

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…