A baktériumok általában mikroszkóp alatt vizsgálhatók, több 10.000 fajtájuk létezik, és tulajdonképpen ők tartják fönn a természetben, a környezetben az anyagcserét. Az esetek többségében nem maga a baktérium betegít meg, hanem az anyagcseréje során keletkező anyagok. A baktériumok egészen kis hányada kórokozó, melyek csak akkor szaporodnak el a szervezetben, ha az immunrendszer legyengült és felszaporodnak a felesleges méreganyagok a szervezetben. A természetgyógyászat megközelítése szerint bakteriális betegségek esetén nem az antibiotikum kúra a megoldás, mert ez a jótékony hatású baktériumokat is kipusztítja (pl. bélflórához tartozó hasznos baktériumok). Ami ennél sokkal fontosabb, a méregtelenítés révén megvonni a szaporodásra alkalmas táptalajt a baktériumoktól. („A kórokozó semmi, a táptalaj a minden.” Dr. Bernard)

„Ha még egyszer kezdhetném az életemet, annak szentelném, hogy bebizonyítsam, a baktériumok a természetes létfeltételüket a beteg szövetekben keresik, és nem pedig a szövetek betegségeinek az okozói. Ugyanúgy, ahogy a szúnyogok a pangó vizet keresik, de nem ők okozzák, hogy a víz pang.” Dr. Virchoff

Az orvostudomány egyre inkább azt vallja, hogy az összes betegség bakteriális, vagy egyéb kórokozó eredetű. Felmerült már a rákvírus, depresszióvírus és a gyomorfekély baktériumának létezése is. Ez a szemlélet kényelmes, mert eszerint nem lehet a betegségek ellen védekezni, a betegség kiszámíthatatlanul ránk tör, amikor „megkapjuk a baktériumot”. Bieler és sok más orvos felfedezése, hogy a baktériumok nem a betegségek okozói, hanem a helytelen életmód által a szervezetben keletkezett mérgek az immunrendszer legyengüléséhez vezetnek, emiatt tudnak a baktériumok behatolni és elszaporodni.

A baktériumok savas közegben életképesek, így a legjobb védelem és egyben terápia testi szempontból a szervezet lúgos állapotának fenntartása, mert egész egyszerűen így nem tudnak szaporodni. Érdemes kerülni a magas fehérjetartalmú ételeket (hús, tojás, sajt, stb.), melyek megrothadnak a szervezetben, számos savas kémhatású anyagcsereterméket eredményezve. A lúgosításra a legjobb a sok nyers zöldség és zöldséglé fogyasztása.

A legtöbb friss növény immunerősítő és baktériumölő hatású. Fertőző betegségek megelőzésére és kezelésére javasolt a fokhagymakúra, eukaliptuszolaj kúra, citromkúra. Továbbá használható: kasvirágcseppek, ezüstkolloid, nagyfokú C-vitamin bevitel, grapefruitmag-kivonat, stb.

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…