Az angolkór legfőbb tünetei: a csontlágyulás, a csontdeformitás, a görcshajlam és vérszegénység, illetve általános rossz közérzet, szédülés, fejfájás.
Testi szempontból az angolkór elsődleges oka a D-vitamin hiány. A hőkezelés tönkre teszi a D-vitamint, ezért nyers ételekből pótoljuk! D-vitamint tartalmaz: a zabpehely, a búzacsíra, a hidegen sajtolt olajok és a sörélesztő. A napsugár elősegíti a D-vitaminképződést. Sós fürdők javasoltak, sós borogatások elsősorban arra a csontra, ahol az angolkór problémát okoz. Lúgosító étrend javasolt továbbá, és kerülni kell a fogamzásgátlókat és az altatókat, mert ezek akadályozzák a D-vitamin hasznosulását! Étkezés előtt fél órával fél narancs levét kell elfogyasztani. Illóolajok közül ajánlott a lucfenyő, a fokhagyma, a zsálya és a kakukkfű.
Az angolkór lelki oka az érzelmi alultápláltság, a szeretet és a biztonság hiánya.
Pozitív megerősítés, amivel oldható ez a stressz: “A világegyetem szeretete véd és táplál engem.”