Hőtérképes diagnosztika
Hőkamerás állapotfelmérés

Mi az a hőtérképes állapotfelmérés?

A hőtérképes diagnosztika, vagy másnéven hőkamerás állapotfelmérés magyar és nemzetközi szinten is ismert és elismert diagnosztikus módszer, Magyarországon és a világ több pontján is sikeresen alkalmazzák. A hőtérképes állapotfelmérés során a test felületén létrejövő hőmérsékletet mérjük egy speciális kamerával. Az így kirajzolódó hőkép alapján felismerhetők az egyes betegségek, illetve betegségmegelőző állapotok.

A hőkamerás állapotfelmérést a természetgyógyászatban, antropozófus gyógyászatban és homeopátiában jártas orvosaink végzik, így a hőkamerás állapotfelmérés során egy megbízható képalkotó vizsgálat és orvosaink átfogó tudása együttesen szolgálja egészségeteket. Mindezek által egy sokkal átfogóbb rálátásuk van az egészségre és a betegségekre, és ez lehetővé teszi, hogy egyénre szabott holisztikus terápiát tudjanak javasolni mindenkinek.

A hőkamerás diagnosztika az alábbi állapotok, betegségek korai jeleit segít időben felismerni:

  • egyes gyulladások,
  • légúti fertőző betegségek,
  • felsőlégúti allergiák,
  • arcüregi, fogászati és más elhelyezkedésű gócok,
  • egyes anyagcserezavarok (például inzulinrezisztencia),
  • emésztési zavarok, egyes tápcsatorna betegségek (például reflux),
  • hisztamin intolerancia,
  • stressz fizikai hatásai,
  • egyes daganattípusok.

A hőkamerás vizsgálatnak köszönhetően általában sokkal hamarabb felfedezhetőek ezek a rendellenességek, mint más módszerekkel! Érdemes viszont tudni, hogy hőkamerás vizsgálattal az agyról és a szívről nem kapunk értékelhető képet.

Az alábbi két illusztráción egy egészséges (bal oldali kép) és egy szénhidrátanyagcsere-zavarral küzdő (jobb oldali kép) ember hasáról készült hőképek láthatóak, a kettő közötti különbség önmagáért beszél.

hoterkepes allapotfelmeres egeszseges napfenyes gyogykozpont
hoterkepes allapotfelmeres szenhidratanyagcserezavar napfenyes gyogykozpont 2 e1628844892636

Röviden a hőkamerás készülékről

A hőtérképes állapotfelméréshez egy nagyfelbontású kézi hőkamerát használunk, amely már 0,1 Celsius fokos hőkülönbséget is ki tud mutatni. Maga a készülék nem érintkezik a testtel, nem sugároz ki magából semmit, így az állapotfelmérés során semmilyen káros hatás nem éri a vizsgált személyt. Nemre és korra való tekintet nélkül mindenkinél alkalmazható ez a módszer!

A hőtérképes diagnosztikai vizsgálat menetéről

A hőkamerás képek elkészítése pár percig tart csupán, a képek kiértékelésével és az eredmények alapján adott terápiás javaslattal együtt az állapotfelmérés összesen 50-55 percet vesz igénybe.

Érdemes tudni, hogy a ruhával fedett testrészek nem vizsgálhatóak ezzel a módszerrel, ezért a képek elkészítésének rövid idejére csak alsónemű (bugyi, alsónadrág) viselése javasolt.

A hőkamerás képek kiértékeléséről

A hőkamerás állapotfelmérés kiértékelését a konvencionális medicinában és a természetgyógyászatban jártas orvosaink végzik, akik a vizsgálat eredménye alapján átfogó orvos-természetgyógyászati javaslatot adnak a további szükséges vizsgálatokról, illetve a hatékony gyógymódokról.

Hőkamerás állapotfelméréssel foglalkozó szakembereink:

dr. Babics Júlia
dr. Babics Júliabelgyógyász, antropozófus orvos, böjttanácsadó
dr. Hargitai Réka
dr. Hargitai Réka homeopátiás orvos, antropozófus orvos, életmód tanácsadó

Hőkamerás állapotfelmérés árak:

Részletes árlistánkat itt találod >>