„Akaraterővel és kitartó szorgalommal minden bajt, betegséget meg lehet szüntetni. Ha gyönge az akaraterő, akkor naponként való kis légzőgyakorlatok pontos betartásával könnyen lehet azt növelni és erősíteni. Ez addig ismétlendő, míg a beteg nekibuzdul és magától is tovább végzi legalább a kilégzőgyakorlatokat.”
Dr. Hanish

Ha legalább annyi akaratereje van valakinek, hogy a méregtelenítő légzést képes megcsinálni (tehát a mély belégzést, amelyet minél hosszabb kilégzés követ), akkor ettől növekedhet az akaraterő, a kitartás, és akkor lehet, hogy egy étrendváltoztatásra is elég erőt gyűjt. Ha semmi akaratereje nincs a betegnek, akkor az úgynevezett ellenállási gyakorlatokat érdemes végeztetni vele. Az egyik legegyszerűbb ezek közül, amikor az álló beteget kissé hátrafelé dőlni engedjük, de mindjárt meg is fogjuk, hogy hanyatt ne essen. Háttal áll a gyógyítónak a beteg, a gyógyító lapockatájékon fogja meg, visszatolja, mire a beteg újra hátradől. Ezt elsősorban olyan embereknél kell alkalmazni, akik elvileg meggyógyulhatnának, csak ők maguk mondtak le az életükről, életuntak, és emiatt nincs akaraterejük, hogy saját magukat rendbe hozzák.

Az életunt betegeknek segít a meleg szódabikarbónás vízzel való ledörzsölés, ugyanis ha valaki lelkileg besavanyodik, akkor fizikailag is ez történik vele, ezért a lúgosító módszerek támogatják a gyógyulást. A növények virágjából készült teák az akaraterőt erősítik (pl. bodzavirág, hársfavirág).


Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…