Rendkívüli gyógyító hatása van, ami három dologra vezethető vissza elsősorban:  magnetoterápiás, antibakteriális és végül a radioaktív hatásra. 

Külsőleg ötféle használata a leggyakoribb: a tapasz, a borogatás, a fürdő, a bedörzsölés és a földre fekvés.

Van egy fontos természetgyógyászati alapszabály: minden olyan anyag, amit az ember külsőleg használ, azt belsőleg is alkalmazni kell, és fordítva is igaz. Ez az alapelv rögtön leszűkíti azoknak az anyagoknak a spektrumát, amit az ember ugyanígy külsőleg használhat, hiszen így csak olyan dolgot kenhet az ember magára, amit szíves-örömest el is fogyasztana.

Ha valaki belsőleg alkalmazza az agyagot, akkor naponta kétszer egy kávéskanálnyi port kell bevenni egy deciliter vízben elkeverve. Az agyagkúrát növekvő Holdnál érdemes végezni,
Az agyagkúra használható köszvény, reuma, érelmeszesedés, cukorbaj/cukorbetegség, máj- és vesebetegségek és gyomorfekély esetén, mivel megköti a savakat, bélhurut és bélgyulladás, bármilyen alhasi gyulladások, vastagbélgyulladás, hólyaghurut, férgesedés, daganatos betegségek, és bármilyen bakteriális és vírusos betegség előfordulásakor is javasolt.

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…