Szabó Norbert

Művészetterápiás csoportvezető, kineziológus, Bach virágeszenciák konzulens

szabo norbert kineziologus

Az elmúlt 15 éves segítői munka tapasztalatai, a mérnöki és az alkotói látásmód ötvözésével olyan embereknek segítek, akik úgy érzik, megrekedtek az életükben:

Céltalanság: nem tudod, merre indulj az életedben, utálod a munkádat, de félsz váltani. (életközépi válság)

Elakadás: például nem találsz párt magadnak, régi, nyomasztó élethelyzetben vagy, ugyanazokat a köröket futod.

Szorongás a jövővel kapcsolatban, nem mersz lépni, dönteni, bizalmatlan vagy az emberek és az élet felé. 

Kommunikáció: nem mered kifejezni magad, inkább elbújsz, mintsem hogy kiállj azért, amit szeretnél 

Közös munkánk során “lelki Scherlock Holmes-ként” meg tudom láttatni veled azt, hogy a látszólag rendezett gondolkodásmódodban mi az a puzzle darab, ami miatt tíz éve nem tud továbbgördülni a kerék. 

Ezért azokat várom akik nem merik élni az életüket.

Az én feladatom, hogy segítsek neked az érzelmeid kifejezésében, kreativitásod mozgósításában, és erősségeid felfedezésében az alkotó munka és/vagy bach virágeszenciák segítségével. A közös munkánk eredménye az lesz, hogy felszabadulsz érzelmi blokkjaid alól megnő az önbizalmad, és nem lesz gyomorgörcsöd a hétköznapjaidban. Így leszel képes az az élethez, az áramláshoz kapcsolódni.

Milyen esetben érdemes hozzám fordulni

céltalanság, elakadás, önbizalom, önszeretet hiánya, nincs párod

Alkalmazott módszerek

Művészeti módszerekkel segített problémakezelés

Kreatív kapcsolatrendezés

Bach-virágeszenciák

Kineziológia

A konzultáció menete:

A foglalkozások beszélgetésből, valamint rajz vagy festés gyakorlatokból állnak, amelyek segítenek rálátni a problémád jellegzetességeire. A művészeti munkával segített problémakezelés nem egy tipikus rajzelemzés, hanem egy olyan kifejezésmód, ami segít megérteni és átélni az életed eseményeit. A gyakorlatokhoz nem szükséges semmilyen előképzettség. A vendégek általában egy konzultáció sorozatot járnak végig, ami heti egy alkalom, és 10 hétig tart. ettől persze el lehet térni. 

Miért rajzolunk, vagy festünk? A képi gondolkodás, és az alkotás segítségével olyan dolgok jöhetnek a felszínre, amelyek egyébként a hétköznapi gondolkodás számára rejtve maradnak. Mivel az alkotás révén máshogy  nyúlunk a problémádhoz, más, új dolgok jöhetnek/jönnek elő. Ebben rejlik az alkotás különlegessége. 

Magamról

2006 óta tartok rajz- és festőtanfolyamokat, 2009-től tartok művészeti munkával segített problémakezelést  egyéni konzultáció keretében. Célom, hogy minél többen felismerjék, és megtapasztalják az alkotó tevékenységben rejlő felszabadító minőségeket.

2002 óta foglalkozom Bach-virágeszenciákkal. 2005 óta folyamatosan tartok tanfolyamokat és ismeretterjesztő előadásokat a Bach-virágeszenciákról, és azok önismereti jelentőségéről. A Bach-virágterápia a mindennapokban és A Bach-virágterápia a gyakorlatban című könyvek társszerzője vagyok.

Magam is festek, rajzolok, amatőr művészként megtapasztalom, hogy az alkotás miként visz közelebb önmagam megismeréséhez, megértéséhez. A festészet tanítása során sokszor mutatkozik meg az, hogy az alkotás nem a technikai tudás, hanem inkább a lazaság, az önismeret és bátorság kérdése. Ezeknek a minőségeknek a művészet általi begyakorlása vezet el oda, hogy az életed más területeiben is beleáramlanak az erőt adó minőségek.

Alkalmazott módszerek:
Bach virágeszenciák,
Művészeti Munkával segített problémakezelés

Tanulmányok:

1993-1996 Kandó Kálmán Műszaki Főiskola, automatizálási szak
1998- Természetgyógyászat, öngyógyítás, természetes életmód, önismeret (Váradi Tibor)
2001 Bach-virágeszenciák tanfolyam
2001-2002 Kínai festészet (Gao Xue Hai festőművész)
2006 I. Bach-virágterápia konferencia – Anglia, Cromer
2010-2013 Művészetterápiás csoportvezető, szocioterapeuta képzés (MMSZKE)