Kreatív kapcsolatrendezés

parkapcsolati tanacsadas napfenyes gyogykozpont scaled

Mi az a kreatív kapcsolatrendezés?

Az elmúlt év tapasztalataira alapozva a legnagyobb problémát abban látjuk, hogy a felek a párkapcsolatot csatatérnek tekintik, a sérelmek felhánytorgatása pedig teljesen ellehetetleníti egymás valódi megismerését. Az első feladatunk épp ezért az, hogy aki hozzánk fordulók ki tudják fejezni, hogy vannak lelkileg, a társuk pedig ezt látni, érezni tudja. Ha úgy tetszik, a „kinek van igaza” játszmát szeretnénk átváltoztatni „hogyan mondjam el neked…” című játékra, amelyet mindenki élvez, hiszen egyszerre élheti át mindkét fél, hogy megértést kap és megérti a másikat.

Mi a kreatív kapcsolatrendezés menete?

A foglalkozásokon a Gyógyközpontban megszokott rajz és festő eszközökkel dolgozunk, van, hogy külön-külön, máskor együtt, és van, amikor ketten ugyanazt a ceruzát fogva alkottok majd.

A kreatív kapcsolatrendezés előnye

Ezzel az újszerű kommunikációs eszközzel máshogyan, őszintébben tudod kifejezni magad, és máshogy hat az is, ha a párod érzéseit színekben, formákban látod megjelenni. Az együttműködés pozitív élményével gazdagodhattok, ami idővel a hétköznapokban is megtapasztalhatóvá válik. A közös alkotás során valódi tapasztalatokat szerezhettek arról, hogy valójában mi is zajlik köztetek, a megélt élmény pedig segít abban, hogy ki tudjatok lépni a megszokott működésből.

Mikor érdemes a kreatív kapcsolatrendezés módszerét választani?

  • Ha ellaposodott a kapcsolatotok, és már lemondtál arról, hogy a társad megértsen, vagy ráérezzen arra, hogy is vagy valójában.

  • Ha másra sem vágysz, csak együttérzésre és békére, de már nem tudod, hogyan fejezd ezt ki.

  • Ha a jól működő kapcsolatodat szeretnéd minőségében magasabb, érzelmileg mélyebb szintre emelni.

  • Ha bármilyen más kapcsolatodat (baráti, munkatársi, testvéri stb.) feloldhatatlannak látszó konfliktus, eltávolodás, múltbeli sérelmek terhelik és úgy érzed, új megközelítésre van szükséged ahhoz, hogy továbblendüljetek.

Más módszerekhez hasonlóan itt is egy  folyamatban érdemes gondolkodni, melyben heti vagy kétheti rendszerességet javaslunk.

Kreatív kapcsolatrendezéssel foglalkozó szakembereink:

Bereczné Győrfi Mónika
Bereczné Győrfi MónikaMűvészeti munkával segített problémakezelés
Szabó Norbert
Szabó NorbertMűvészeti munkával segített problémakezelés

Kreatív kapcsolatrendezés árak:

Részletes árlistánkat itt találod >>