Csehi István

Coach, önismereti tanár, vallásbölcsész

csehi istvan napfenyes gyogykozpont vportre

Mindannyiunk életében rengeteg érdekes és izgalmas dolog történik folyamatosan. Nincs olyan nap, ami ne múlna el örömök, kihívások, próbák és tanulságok nélkül. Ezek átélése és tudatosítása hozza az élet teljességének érzését, a boldogságot. Minden ami ezt a jelenlétet és átélést akadályozza, megnehezíti a tanulást, a fejlődést, amiért végső soron itt vagyunk.  Gyermekkori lelki sebeink, téves hitrendszereink, fel nem dolgozott traumáink, kudarcaink mind mind hozzájárulnak a jelenben átélt hiánytudathoz, betegségekhez, szomorúsághoz, kapcsolati problémáinkhoz és így boldogtalanságunkhoz.

Hiszem, hogy az ember mindig képes a fejlődésre. Mindig képes arra, hogy tökéletesedjen abban amit célként tűzött maga elé. Nincs olyan mély krízis vagy állapot, amiből ne lehetne előrébb lépni. Lehet, hogy segítséggel, de mindenki képes arra, hogy kiformálja magából önmaga legjobbját. 

Tapasztalatom szerint ehhez két területet kell összhangba hozni. 

Az egyik a saját egyéni képességeink, erényeink, gyengeségeink felfedezése, tudatosítása és fejlesztése. Ez az önismeret végtelen útja, amely által folyamatosan magunkra találunk egyre magasabb szinten. Az önismereti módszerek tárháza szinte végtelen, bárki választhat belőle szabadon.

A másik út a világképünk formálása. Két évtizedes előadói tevékenységem során felismertem mennyire fontos saját magunk ismerete mellett a minket körülvevő világ megismerésére is törekedni. Ebbe beletartoznak a fizikai világ működésének törvényei, a szociális-társadalmi folyamatok ismerete ugyanúgy mint akár a filozófia, spirituálitás vagy a vallások alapvetéseinek az elmélyitése is. 

Egy stabil, rugalmas és élő világkép, kiegészülve egy mély, alapos önismerettel, olyan embert alapoz meg, aki sikerrel oldja meg élete kihívásait, képes feldolgozni a kudarcait. A folyamatos fejlődés által pedig egyre közelebb kerül egy boldog és kiteljesedett élethez. 

Szeretettel várlak ha:

  • úgy érzed megrekedtél, nem tudod hol vagy, nem tudod merre van előre
  • csak sodródsz az életedben és saját célokra lenne szükséged
  • erőtlennek, gyengének érzed magad és motivációra, biztatásra vágynál
  • fejlődni szeretnél és előrébb lépni életed egy területén
  • krízisben vagy, életed nagy próbája előtt állsz
  • kapcsolati problémáid vannak és  nem találod a hangot az emberekkel.
  • úgy tapasztalod, hogy mostani világképed nem ad kielégítő választ életed nagy kérdéseire és formálni szeretnéd a világlátásodat.

Találkozásaink alkalmával feltérképezzünk problémáid mélyben meghúzódó okait, a negatív hitrendszeridet és ezáltal megformáljuk a közös munka célját is. Az önismereti és a coach módszertan eszközeivel csiszolgatjuk, kísérjük ezt az izgalmas folyamatot.

 Mindig a hozott anyagból dolgozunk, hiszen fejlődésed fő motorja az, ami Te vagy, amit gondolsz és képviselsz. A saját magadból megszülető megtapasztalásaid és felismeréseid lesznek a legerősebb élményeid. Ezek azok az alapok, amire építve már önállóan és szabadon is képes leszel önmagad és világképed formálására.

Tanulmányok

2018 Önismereti és Business Coach képzés

2009-2012 Antropozófus orvos és terapeuta képzés

2004-2008 Sola Scriptura Teológiai és Lelkészképző Főiskola vallásbölcsész diploma

2003 ETI egészségügyi és természetgyógyászati vizsga, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta szak

1999-2001 Önismereti Tanárképzés

1998- Váradi Tibor vallásbölcsészeti, önismereti, természetgyógyászat képzése

Workshopok:

Belső Harcos 

Mondj igent önmagadra! Önszeretet workshop