Szabadi-Nagy Katalin – Gerinctorna oktató

szabadi nagy katalin 2 400

NMPT gerinc trénerként a célom az, hogy az évek előrehaladtával az emberek teste ne essen áldozatul a fájdalomnak, a kopásoknak, degenerálódásnak, hanem egy komfortos, erős, rugalmas testben tudjunk élni idős korunkban is.

Milyen esetben érdemes hozzám fordulni gerinctornára?
A leggyakoribb esetek, amikkel felkeresnek:

  • Fáj a hátad?
  • Időnként elalszod a nyakad?
  • Néha becsípődik a derekad?
  • Vagy csak szeretnéd mindezeket megelőzni?

Alkalmazott módszerek:

  • NMPT –  Bene Máté Gerincakadémia

Gerinctorna vélemények

„Az egész hetem fénypontja ez az egy óra. Fényadója pedig Kattka, aki teljes szakértelemmel, tudással és kedves, figyelmes ugyanakkor energikus hozzáállással visz minket közelebb az egészséghez és testünk tudatossághoz, tudatosításához. Minden alkalom öröm számomra, amely után feltöltődve és sokkal erősebben folytathatom a mindennapjaimat. Köszönet érte!”
(Andrea)

“ Csontritkulásom es gerincferdülésem miatt kezdtem járni az órákra. Rájöttem, hogy ez a legjobb amit tehetek az állapotom megőrzése sőt javítása érdekében. Megtaláltam a legjobb terapeutát és gyakorlat sorozatot, ami nekem a legjobb. A testem már kéri a rendszeres tornát, ha kihagyom, érzem, hogy a fájdalmaim visszatérnek. Mindenkinek szívből ajánlom! “
(Zsuzsanna)

„Az egész hetem fénypontja! 1 óra, amikor csak magamra, a testemre figyelek. Hétről hétre érzem a javulást magamhoz képest.”
(Kata, 3 gyermekes anyuka)

„Katalinnal együtt lenni alapjában véve is öröm. Egyértelmű gyakorlatokkal, finom korrigálással teszi még hatékonyabbá az órákat. Komoly gerincműtét után is biztonságban érzem magam mellette. Napokig érzem a hatását a gyakorlatoknak! Mindenkinek szívből ajánlom!”
(Éva)

„Azért szeretem, az órát, mert szépen elmagyarázza Katalin, hogy milyen gyakorlat mire jó. Meg a személyes odafigyelése, a kedves, mosolygós, toleráns lénye sokat ad számomra.”
(Mihály)

Tanulmányok

2019 NMPT Tréner Bene Máté Gerincakadémia
2016 Alternatív Mozgás-, és Masszázsterapeuta
2001 Jóga oktatói vizsga a Szlovák Jóga Szövetség

Biográfia

Gyermekként 12 éven át versenyszerűen szertornáztam. Testnevelő Tanár pályára készültem. Torna edző szerettem volna lenni. A mozgás volt az életem , de sajnos a versenyzés okozta túlterhelés gerincferdülést okozott és az izületeim is nagyon ropogtak. A sportorvos, amikor azt kérdeztem mit tudok tenni a fájós hátammal azt mondta, semmit! Ússzak és akkor nem lesz rosszabb. Már így is nagyon rossz volt, ezért nem hittem el neki, hogy nem tehetek semmit.

Elmentem egy masszőrhöz, aki csontkovácsolást is csinál. 10 alkalom kellett, és megszűnt a gerincferdülésem és a fájdalmam. Viszont az évek úgy telltek, hogy mindig vissza kellett mennem, mert újra és újra visszatért a problémám. Kellett terápiás mozgás, hogy ami a helyére került a masszőr segítségével, az a helyén is maradjon.
Ennek megoldására találtam a jógára. A jóga nagyon intenzív figyelmet fektet a gerinc egészségére. A torna edző álmom így kiteljesedett egy egészség károsító mozgás helyett egy egészségmegőrző rendszerben.
15 évig voltam jógaoktató. Magán praxisom is volt és számos helyen tartottam órákat. Viszont a jóga elsősorban nem a test egészségéért lett kifejlesztve, az egy spirituális rendszer, sok egyéb hatással.
Az én célom az, hogy az évek előrehaladtával az emberek teste ne essen áldozatul a fájdalomnak, a kopásoknak, degenerálódásnak, hanem egy konfortos, erős, rugalmas testben tudjunk élni idős korunkban is. Számomra hiányzott a jógából a modern tudomány.
Így találtam rá Bene Máté Gerincakadémiájára. Ahol a gyakorlatok tű pontosan be lettek állítva. Az orvostudomány legújabb felfedezéseivel kiegészítve a jóga óráim átalakultak gerinctornává. 7 éve tartok a Napfényes Gyógyközpontban minden héten gerinctornát. NMPT trénerként egy csapat tagja vagyok, ahol mindenki azon dolgozik, hogy az életet minél fittebb testben tudjuk élni! Rendszeresen megbeszéljük egymás tapasztalatait. Így folyamatos a fejlődésünk.