Köles Klára – kineziológus, családállító

Köles Klára

Tudományosan igazolt tény, hogy a tudatalattink olyan nagy hatalommal bír, hogy megéléseink és cselekvéseink 80-90 százalékát meghatározza. Gyermekkori tapasztalataink nagy részére nem emlékszünk tudatosan, de azok mélyen bevésődtek a tudatalattinkba. A félelmeink, szorongásaink és nehézségeink, amelyeket átéltünk, sokszor „kényszerítő erővel” hatnak ránk, emiatt öntudatlanul olyan dolgokat vonzunk az életünkbe, amit nem is szeretnénk. Ilyen módon nagy mértékben befolyásolják életünk milyenségét és minőségét. Ráadásul sokkal erősebben, mint értelmünk. Valójában olyan helyzeteket és olyan kapcsolatokat alakítunk ki, amiben hasonlóan érezhetjük magunkat, mint gyerekkorunkban. Ez sajnos akkor is így van, ha kifejezettem fájdalmas élményeket őrzünk a gyerekkorunkról. Bármilyen tapasztalatot is szereztünk hajdan, tudatosan vagy tudattalanul olyanná formáljuk életünket, mert az ahhoz hasonlóban fogjuk „otthon érezni” magunkat. A gyermekkori tapasztalatunkon túl életünk történéseit tovább árnyalja, hogy sorsunk sokkal mélyebben összefonódik az elődeink sorsával, mint azt érezzük. Mindez felnőttként sok fejtörést és fájdalmat okozhat.

Az évek során a következő kérdésekkel kerestek meg leggyakrabban a hozzám forduló emberek:

  • Hogyan találhatnám meg a párom? Hogyan tehetném boldogabbá a kapcsolataimat?
  • Miért szeretek bele mindig ugyan olyan típusú nőbe/férfiba?
  • Hogyan dolgozzak fel bizonyos veszteségeket?
  • Miben gyökereznek a jelenlegi, felnőttkori elakadásaim (munkahelyi kihívások, anyagi nehézségek, félelem a sikertől, félelem a felelősségtől, stb.) milyen gyermekkori sérülések állhatnak a hátterükben?
  • Milyen korábbi, fel nem dolgozott sérülések lehetnek a jelenlegi fizikai és lelki problémáim mögött? (Bármilyen betegség, sorozatos balesetek, szorongás, alvási nehézségek, stb.)
  • Hogyan tudnám helyrehozni a kapcsolatomat az édesanyámmal/édesapámmal/gyerekeimmel…stb?
  • Hogyan tudnám megállítani azt a „hógolyót”, ami generációk óta hömpölyög lefelé a családi rendszeremben, és újra és újra problémákat okoz? Ha én megoldom, akkor megmenthetem-e ettől a gyerekeimet?
  • Miért nem engedem meg magamnak, hogy éljek a bennem rejlő lehetőségekkel, hogy kiteljesedjek, holott nagyon vágyom erre?
  • Miért szabotálom a sikereimet, miért torpanok meg a cél előtt, amikor már a nagy áttörés következne?

Mindezekből a kivezető út az önismereten át vezet. Mindaddig, amíg én magam nem vagyok tisztában azzal, hogy hogyan és miért cselekszem mindig ugyanúgy és nem másként, amíg nem ismerem személyes viselkedési mintáimat, addig nem fogok hozzáférni a bennem működő tudatalatti mechanizmusokhoz sem. Az általam használt kineziológia módszerek és a családállítás fő célkitűzése, hogy feltárja, felismerhetővé és ezáltal bizonyos mértékig kezelhetővé tegye ezeket a tudatalatti mechanizmusokat, az öntudatlanul ismételt mintákat. Az önismeret sok esetben szinte már fél siker, olykor már maga a megértés teljes gyógyulás. Az önismereten túl azonban konkrét gyakorlatokat és életvezetési tanácsokat is adunk, melyek segítenek elszakadni azoktól a régi mintáktól, amelyek zsákutcába vezetnek és boldogtalanná, beteggé tesznek. Ehelyett segítünk új és hasznos hozzáállásokat és magatartásmódokat találni, amelyekkel lényegesen boldogabban alakíthatod az életedet és a kapcsolataidat.
Ha az ember képes rálátni saját magára, akkor közelebb kerül a belső indítékaihoz, érzelmeihez és gondolataihoz, és ezeket összefüggésbe tudja hozni a tetteivel. És ha meglátja ezt az összefüggést, akkor pozitívan tudja ezeket befolyásolni.

Ha mi megváltozunk a világ is megváltozik körülöttünk!

Megtiszteltetés számomra, hogy életének egy szakaszán elkísérhetem.

Alkalmazott módszerek:

AFT (Attractor Field Technique) kineziológia
One Brain kineziológia

Családállítás

Biográfia

Kereskedelmi közgazdászként diplomáztam, majd pár éven keresztül a marketing és felnőttképzés területén tevékenykedtem, de folyamatosan azt éreztem, hogy máshol van feladatom.  2000-ben kezdtem intenzíven önismerettel, természetes életmóddal és természetes gyógymódokkal foglalkozni.

Kutatásomat ezen területeken nagyon megkönnyítette és elmélyítette, amikor 2003-ban megismertem Váradi Tibor előadásait ezekben a témákban, valamint elkezdtem kineziológiával foglalkozni. Munkám alapvető céljának tekintem, hogy felhívjam az emberek figyelmét egy tudatosabb, felelősebb élet megélésére, és hogy segítsek nekik abba az állapotba kerülni, amikor képesnek és erősnek érzik magukat arra, hogy életük kihívásait kezeljék.

A terápiákon elhangzó információk, életvezetési tanácsok és a kineziológiai módszerek (AFT (Attractor Field Technique) kineziológia, One Brain kineziológia) egy mély belső átalakulást eredményeznek, segítenek felismerni és feloldani az életünket gátló negatív viselkedési mintákat, enyhíteni lelki fájdalmainkat, hozzájárulnak, hogy megtaláljuk helyünket a világban, hogy jobban boldoguljunk a mindennapokban, és hogy tisztázódjon számunkra, mi a lényegi célunk az életben. A Családállítás módszere pedig segít megoldani a generációs úton szerzett lelki blokkokat és sérüléseket.

Megtiszteltetés számomra, hogy életének egy szakaszán elkísérhetem.

Tanulmányai:
1992               Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola
2003–2009  One Brain kineziológiai képzés I-X. AFT, Erőtér-terápia, Principy Života, Brain Gym
2005-             Természetgyógyászat, öngyógyítás, természetes életmód, önismereti előadások – Váradi Tibor
2006               Egészségügyi és Természetgyógyász vizsga
2009               ETI, Kineziológiai szakvizsga
2008–2010   Családállítás kineziológiával (Dr. Arnold Polivka)