Rügyterápia

Egy napos műhelymunka – elmélet és gyakorlat

rugy tavasz
rügyterápia

Szeretettel várom a jelentkezőket:
dr. Jakab Tibor

Testi-lelki erő a gyógyuláshoz.
Az immunrendszer aktiválásával küzdhetünk a vírusok ellen is!

Belgyógyász szakorvos, és természetgyógyász orvos vagyok. Ez utóbbi szakterületen az úgynevezett Antropozófus orvoslás elvei és gyakorlata szerint dolgozom évtizedek óta.

A rügy terápiával 4-5 éve foglalkozom intenzíven. Több ezer embert kezeltem már a gemmoterápia klasszikus szereivel. Tekintettel a módszer hatékonyságára, és az ennek következtében egyre fokozódó érdeklődésre, időszerűnek látszik, hogy tapasztalataimat megosszam másokkal is.

A rügyterápiával foglalkozó egy napos műhelymunka délelőttjén a résztvevők betekintést nyerhetnek a témával hosszú évtizedek óta foglalkozó irodalom, ezt kiegészítve pedig a sokkal régebbre nyúló hagyomány megállapításaiba is. Elmélyedhetünk a rügyterápia (nemzetközileg ismert nevén gemmoterápia) tapasztalataiba, tudományos hátterébe, hatásmódjába, a kezelés néhány elvébe, és nem utolsó sorban gyakorlatába. A műhelymunka fontos része, hogy a felmerülő kérdések megválaszolására is legyen elegendő idő. A délelőtti munka végén mindenki elkészítheti saját magának a gyűjtéshez szükséges alap oldatokat.

Délután a Pilisben, a Sziklakápolna környékén zajlik maga a gyűjtés, melynek során mindenki begyűjtheti saját magának a később öngyógyításra is felhasználható rügy cseppeket. Ekkor beszéljük meg az előállítás véglegesítésének további részleteit is.

Testi-lelki erő a gyógyuláshoz.
Az immunrendszer aktiválásával küzdhetünk a vírusok ellen is!

Részletes program

Időpont: március 07, szombat. A rügyek érésétől függően a gyűjtés, de csakis ennek az időpontját esetleg változtatnunk kell. Remélem erre nem lesz szükség.

Kezdés 9 órakor, Solymáron, az Euritmeumban. Ha valakinek segítségre van szüksége a helyszín elérésében, kérem, jelezze! A délelőtti programot – természetesen kisebb szüneteket beiktatva – 13 óráig tervezzük.

13–14 óráig ebédszünetet tartunk. Az Euritmeumban lesz lehetőség mindenkinek a magával hozott étel elfogyasztására, vagy a közelben található cukrászda meglátogatására. Itt vegán termékek is kaphatóak.

14 órakor indulunk a gyűjtés helyszínére, a közelben, a Pilisben található Sziklakápolna környékére. A helyszín kellő gyorsasággal, tehát mintegy 15 perc alatt Solymárról autóval megközelíthető. Ha valakinek az autós megközelítés nem lehetséges, tehát szállításra van szüksége, kérem, jelezze. Ha valaki tud autójában magával vinni egy-két jelentkezőt, kérem azt is jelezni. Az autó utat együtt tervezzük megtenni.

14 órától 17 óráig gyűjtés, a rügy cseppek előállításának további megbeszélése.

Csipke- és Galagonya rügyeket tudunk gyűjteni, esetleg még Kökényt is.

 

Ajánlott felszerelés: kényelmes, a dimbes-dombos terepen való ide-oda sétálásra alkalmas cipő. A szabadban eltöltendő 2-3 órás időt lehetővé tevő felső ruházat.

Továbbá 3-4 db, két-három dl térfogatú, alaposan tisztára mosott befőttes, vagy egyéb, szélesebb szájú üveg. Az üvegekre címke, hogy tudni lehessen, melyik rügy van benne. Ezekbe az üvegekbe lehet majd gyűjteni. Úgy készülünk, hogy a gyűjtéshez szükséges alap folyadék anyagait (növényi glicerin, tiszta, cukor hozzáadása nélkül készült gyümölcs pálinka és tisztított víz) biztosítjuk a helyszínen a résztvevőknek.

Jegyzeteléshez papír, írószerszám.

További kérdéseket a Napfényes Gyógyközpont telefonszámán és honlapjára írva tehet fel.

Helyszín: Solymár – Euritmeum, Szőlőkert utca 23.

Részvételi díj: 15 000 Ft