germann annamaria kineziologus

Biográfiával (életútáttekintéssel), kineziológiával és masszázzsal foglalkozom. 16 éves koromtól kezdve érdeklődöm a természetgyógyászat és önismeret iránt. Ekkor került kezembe egy Rüdiger Dahlke könyv, amely által megtapsztaltam, hogy egy betegség lelki hátterének megértése mekkora változást hozhat.

Életem első szakaszában a keleti filózófiákkal és a keleti gyógymódokkal találkoztam, a Tan Kapuja Buddhista főiskolára jártam. Később az antropozófia világszemléletével ismerkedtem meg Váradi Tibor által, amely új utakat nyitott nekem a mind a személyes, mind a szakmai életemben.

Rendszeresen tartok tanfolyamokat önismereti témákban, illetve az érintés gyógyító erejéről. Sok módszerrel ismerkedtem meg az évek során, mint pl. az Erőszakmentes Kommunikáció, Enneagram, Ritmikus masszázs, tradicionális japán masszázs.

A ritmikus masszázs azért különleges számomra, mert ez az egyik masszázs, amely kiegészíti a biográfiai munkát, segítve az emésztetlen fájdalom vagy élethelyzet feldolgozását.

Mindenki kap nehézségeket, mindenkinek más a sorsa, ilyenkor a nehéz helyzetekben sokszor nem tudjuk, mi történik velünk és miért élünk át kríziseket. A krízis azt jelenti, hogy valami meghal az életünkben és valami új születik.

A betegségek pedig egyik megközelítésben a meg nem ünnepelt ünnepekből és meg nem gyászolt veszteségekből fakadnak. Az egyik legnagyobb ünnep és változás egy ember életében a foganás és a születés, ezért kismamamkíséréssel is foglalkozom. Másik fontos életesemény, amikor elveszítünk valakit vagy valamit. Ilyenkor fontos szerepet kap a gyásszal való munka, az elengedés tanulása.

Ebben nyújtok segítséget a hozzám a fordulóknak. Fontosnak tartom megérteni, hogy miért történnek velünk a dolgok. Szemléletem szerint azért vagyunk itt a Földön, hogy tanuljunk, de mindenkinek kicsit mást kell megtanulnia. Ha áttekintjük az életutunkat, akkor együttérzéssel tudunk fordulni önmagunk és mások felé és meg tudunk bocsátani magunknak és másoknak a hibákért. Ha mélyebben ránézünk fájdalmas életeseményeinkre megérthetjük, miért volt szükséges átélnünk azokat.

Tanulmányok:

2007 ETI egészségügyi és természetgyógyászati vizsga, kineziológia szak

2006-07   Touch for Health kineziológiai képzés

2006 Principi Zivota 1-4 (Az élet alapelvei) önismereti rendszer – Kovács Mária

2006 Brain Gym kineziológiai képzés

2004-07 Antropozófiai alapokon nyugvó felnőttoktatói képzés

2003-04 Antropozófiai alapokon nyugvó önismereti és pszichológiai képzés – konfliktuskezelés és közösségalkotás, segítő beszélgetés, életútelemzés

2001-04 Erőszakmentes kommunikációs tanfolyam

2001- Természetgyógyászat, öngyógyítás, természetes életmód, önismeret (Váradi Tibor)

1995-01 A Tan Kapuja Buddhista Főiskola; jógaoktatói szak