emesztes es bach virageszenciak ws 2

2023. 
1 alkalmas

Részvételi díj: 20.000 Ft

Betegségeink kialakulásáért még a szerényebb orvosi becslések szerint is 40-50%-ban az étrend tehető felelőssé. A természetgyógyászat viszont úgy tartja, hogy majdnem minden betegség kialakulásában szerepet játszik a helytelen étrend, táplálkozás, illetve emésztés. Mivel a táplálék megemésztésében elsősorban a bélrendszer játszik szerepet, különösen fontos, hogy emésztőrendszerünk minél egészségesebb legyen.

A workshopot tartják – Szabó Norbert és dr. Várhelyi Gábor – a Bach-virágterápia a mindennapokban és a Bach-virágterápia a gyakorlatban könyvek szerzői

Norbi Vgs

Minden nap emberekkel foglalkozunk, testi-lelki bajaikra keresünk megoldásokat. A majd húsz évig tartó tanulmányaink során a Bach-virágeszeniákon kívül sok más módszert is megismertünk, és ezeket napi szinten alkalmazzuk. Személyes tapasztalatainkból születtek meg könyveink, melyekkel azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a legkönnyebben, legérthetőbben átadjuk neked azt a tudást, ami segít téged az önismeret útján. Gyógyközpontunk, melyben dolgozunk, egy olyan természetgyógyászati központ, mely a maga 38 fős gyógyító közösségével egyedülálló az országban.

Biztos lehetsz benne, hogy amit mi tanítunk neked, az nem egy száraz elmélet, hanem az a gyakorlat, ami működik, és hatásos. Célunk, hogy a Bach-virágeszenciákkal együtt a világban egyre szélesebb körben elterjedjen az a gondolat, hogy a betegség lelki eredetű.

Egymás közötti kapcsolatunk harmincéves barátságon alapszik, mely közös sportolással indult. Már akkor is egy hajóban eveztünk, mint ahogy ezt tesszük most is minden nap. Ez a barátság ad alapot arra, hogy egy közös cél érdekében egymást támogatva hatékonyan tudjunk dolgozni.

Hálásan köszönöm Nektek a szombati workshopon átadott ismereteiteket, tapasztalataitokat és technikákat, amikkel elláttatok minket. Nekem személyesen is sokat jelentettek a hallottak, átéltek, hasznosítani tudom az életemben, az egészségem helyreállításában. Külön hálás vagyok az eszenciákért, amiket javasoltatok. Nagyon találónak érzem azokat, sok bennem lévő ellentmondásra és feszültségre adnak magyarázatot és gyógyírt. Szeretettel kívánok minden jót számotokra is a mindennapokban!

Annamari, 39

Betegségeink 80%-a gyenge emésztés  következménye!

De nem elég csak az étrendünket megváltoztatni…

Azt valljuk, hogy a vegetáriánus, vegán étrend nagyon fontosak az egészség megőrzése szempontjából, de ez önmagában nem elegendő. A lelki problémáink is meghatározzák az emésztésünket!

AMIVEL A WORKSHOPON TESTI-LELKI SZINTEN FOGLALKOZUNK

 • Puffadás

 • Székrekedés – amit a reggeli kávéval próbálsz orvosolni

 • Hasmenés

 • Étkezés utáni kimerültség – képtelen vagy megmozdulni

 • Súlyfelesleg, soványság

 • Candidiázis

 • Reflux, savhiány, savtöbblet

 • Áteresztő bél (Leaky gut) és IBS – Irritábilis bél szindróma

 • Ételallergia, intolerancia (laktóz, glutén, stb..)

 • Bélflóra eltolódás

Segítünk neked:

 1. Megérteni, hogyan működik az emésztésed, és hol lehet a gond vele;
 2. Felismerni az emésztési problémák hátterében meghúzódó lelki folyamatokat;
 3. Megtalálni, milyen konkrét lépéseket tehetsz az egészségedért

Nézzünk egy példát: A gyomorhurut hátterében lelki szinten bizonytalanság, határozatlanság található. Fizikai szinten túl hideg vagy túl meleg, illetve hurutképző ételek (pl. tej), erős fűszerek fogyasztása áll. Ha bizonytalan vagy akkor hajlamos leszel össze-vissza enni, ami gyomorhuruthoz vezethet. A külvilággal való kapcsolatot a nyálkahártya képezi le. A hurut, mintegy védőréteg, a külvilággal szemben. A hurut gátolja a felszívódást, ezért ásványi anyag, nyomelem és vitaminhiány alakulhat ki. Következményei lehetnek hasmenés, hányás, bőrtünetek, krónikus esetben gyulladásokat okozhat, sőt még a testtartásra is kihathat görnyedés formájában.

Megoldás fizikai szinten hurutoldó ételek és teák: alma, almahéjtea, hársfa, menta. Erős fűszerek és hurutképző táplálékok elhagyása. Lelki szinten a vörösfenyő, bohócvirág és kékgyökér, stb. Bach-virágesszenciák segítenek. Fontos a lelki megerősítés, magabiztosság kialakítása egyéb módszerekkel is.

A lelki munka hatására felszabadultabb leszel, nő az önbizalmad, testileg és lelkileg is könnyebbnek érzed majd magad. Úgy érzed, bármit meg tudsz tenni. Felszabadultan, könnyedén tudod megemészteni az ételt – és persze az életedet is.

Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy a bélrendszer pszichoszomatikus szerv! Minden betegség, így az emésztési zavarok hátterében is lelki okok állnak! Bármilyen emésztési vagy más egészségügyi problémával küzdesz is, azt soha nem elég csak fizikai szinten kezelned. A teljes javulás érdekében a kezeléshez minden esetben lelki munkának is kapcsolódnia kell! A workshopon kiemeljük azokat a Bach-virágeszenciákat, melyek kiválóan segítik a jó emésztéshez szükséges lelki témákat.

Tematika:

Ez a workshop az elméleti anyag ellenére egy rendkívül gyakorlati foglalkozás sok saját élménnyel és felismeréssel!

 • A természetes táplálkozás 12 alapelve
 • Szájüreg és gyomor folyamatai – A világ külső benyomásainak magadba engedése
 • Túlevés, bűntudatos evés, nassolás, habzsolás, stresszevés és hatásai
 • Agresszió, befogadás, elfogadás a táplálkozás fényében
 • Tranzitidő, ételpárosítások
 • A rágás titkai – miért fontos és mit árul el rólad ahogyan rágsz?
 • Vékonybél folyamatai – a befogadott benyomások kiválasztása – mire van szükségem és mire nem?
 • Vékony- és vastagbél – Élmények feldolgozása, személyessé tétele (individualizálás).
 • Vastagbél – A megemészthetetlen, felesleges tartalmak, hatások elengedése
 • Művészi gyakorlatok az emésztéshez
 • Bach-virágeszenciák, melyek hatékonyan segíthetnek helyes mederbe terelni az emésztésedet

Helyszín: Napfényes Gyógyközpont Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 46. Mark Center,

Részvételi díj: 20.000 Ft

Gyere el Te is a Napfényes gyógyközpontba, és ne hagyd ki ezt a workshopot!

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…