A földsugárzás megfigyelése és a tapasztalatok felhasználása több ezer éves múltra tekint vissza. Kínában és más kultúrákban is figyelembe vették a földsugárzást a szakrális épületek helyének kiválasztásánál. Számos ma is létező templom, székesegyház, kultikus hely a szent vonalak mentén helyezkedik el.

A különböző földsugárzások vizsgálatával a radiesztézia foglalkozik. A földsugárzás mérésének számos területen jelentősége van, és többféle felhasználási módja ismert. Segítségével kutatják például a föld alatt található vizeket, kőolajat, ásványokat és fémeket. Létezik orvosi radiesztézia is, ami a diagnózis felállításában vagy pontosításában játszhat szerepet. A környezetvédelemben is helye van a földsugárzás mérésének, a fitoradiesztézia pedig a növényekkel kapcsolatban használja fel az eredményeket, például azt méri, hogy melyik növény hol terem jobban.

A cikk a hét legfontosabb földsugárzást foglalja össze, de még a részletek ismertetése előtt fontos leszögeznünk, hogy minél jobb testi-lelki állapotban van valaki, annál kisebb az esélye, hogy megbetegítsék a földsugárzások. A fő cél tehát önmagunk megerősítése.

  1. Geológiai törésvonal

Ez a leggyorsabban megbetegítő földsugárzás, a magmában zajló folyamatok sugárzása. A földköpeny alapvetően megvéd ezektől, ám ahol a földköpeny lemezei elmozdulnak, ott rés keletkezik és a sugárzás felszínre tör. A rés 1-2 centiméterestől szinte bármekkora méretet elérhet. Az iránya és a vonala nem szabályos. A résnél a radioaktív anyagok lebomlásakor keletkező Gamma-sugárzást mérhetjük, melynek mértéke a törésvonal nagyságától és mélységétől függ. A törésvonalak a földrengések, földmozgások által keletkeznek és szűnnek meg.

Ha erős geológiai törésvonalon alszik valaki, akkor éjszaka felborul az energetikai egyensúlya, és másnap fáradtan ébred. Pár nap után már fájdalom jelentkezhet, 1-2 hét múlva pedig komolyabb betegségek is kialakulhatnak. Ha csak a fejet éri a sugárzás, akkor felléphet pánikbetegség, szorongás, depresszió, látás- és hallásromlás.

A megfigyelések szerint összefüggésbe hozható ez a sugárzás korai bölcsőhalállal is főként, ha a szívet éri. A természeti népeknél a gyermeket állandóan ringatják, szinte éjjel-nappal mozgásban tartják, hogy ne legyen sokáig egy helyen, és így ne tudjon hatni rá a földsugárzás. Ennek eredményeként sokkal ritkábban fordul elő bölcsőhalál.

  1. Hartmann-sugárzás

Az egész Földet behálózza, gömbszerűen sugárzik kifelé. A felszínen sávokba rendeződik, sík terepen szabályos É-D, K- Ny irányba. A pólusok felé a sávok közelítenek egymáshoz. Erdős területen módosul a sugárzás, mivel a fák magukhoz vonzzák a kereszteződéseket. Az oszlopszerű tárgyak és a forgószékek is hasonló „mágnesként” működnek, ez utóbbi így felelős lehet például a nemi szervek problémáiért.

A lakások és a benne lévő sugárzások szintén módosítják a hálót. A lakásban a sávok a falakkal párhuzamosan haladnak. Népi bölcsesség, hogy az új házba először a macskát engedték be, és ahová lefeküdt, oda az emberek nem feküdtek. A macskák ősei odúlakók, ezért szeretik a kereszteződéseket, töltődnek belőlük. Szabad téren 2,3 méter magasan futnak a sávok, ezt a plafon módosítja: 4 méteres belmagasságnál 2 méterre csökken, 2,5 méternél 1,3 méterre. Ebből a szempontból a magas plafonú lakások szerencsésebbek.
A sugárzás delelő napnál a leggyengébb, éjfélkor a legerősebb. A Hartmann-háló érzékeny a frontokra, ilyenkor eldől, így egy adott ponton sokkal több sáv megy keresztül, mint normál esetben. A frontérzékenység egyik oka lehet az is, hogy nehezebben tűrjük a többletsugárzást.
A Hartmann-sugárzás sokféle betegséget okozhat attól függően, hogy hol halad át az emberen, vagy hova esik kereszteződés. Általában gyulladásos folyamatokat indít el (torok-, tüdő-, ízületi gyulladás stb.), de a kereszteződés akár daganatos betegséget is generálhat.
Érdekesség, hogy a templomi harangszó több száz méterre kitolja a harang környezetéből a Hartmann-hálót, ami ezután csak lassan rendeződik vissza. A közös imák, szent énekek, mantrák és az élő komolyzene is hasonló hatással van rá. A Hartmann–háló intelligens rendszer. Oda mozdul el és ott okoz betegséget, ahol eleve valamilyen testi vagy lelki problémával küzdünk. Éppen ezért minden fizikai védekezés csupán átmeneti lehet, a sugárzás újra megtalál minket. Ha azonban megoldjuk a gondjainkat, a sugárzás elmegy. Sőt, ha testileg-lelkileg rendben van valaki, szétnyílik előtte a háló.

  1. Vízérsugárzás

Ezt a sugárzást a vízzáró rétegek között áramló szivárgó víz okozza. Nem a víz a probléma, hanem az áramló víz okozta módosulások. Ha nagyobb a víz sebessége, a sugárzás is nagyobb. Minél közelebb van a felszínhez, annál erősebb a vízér, viszont minél szélesebb, annál jobban megoszlik a hatása. Egy vízér három sugárzást hoz létre: egyet egyenesen felfelé, kettőt pedig 45°-os szögben két oldalra, felfelé.
A vízér attól függően okoz betegségeket, hogy a sugárzása hol halad át a testen. Köze lehet az állandó fejfájáshoz, a pajzsmirigyproblémákhoz, az asztmához, az emésztési panaszokhoz, a végtagok vérellátási nehézségeihez stb. A vízerek kereszteződése elősegíti a daganatos betegségek kialakulását.
A padlófűtés is vízérnek tekinthető, amely bizonyos magasságig a lábunkra hat, az ágyban fekve azonban akár az egész testre, ezért legalább éjszakára kapcsoljuk ki.
Abba házba, ahol gólya fészkel, nem csap be a villám – szól a népi hagyomány. Valóban: a villám általában vízerek kereszteződésénél csap be, a gólyák pedig oda fészkelnek, ahol nincs vízér. A legtöbb háziállat nem kedveli a vízérsugárzást, viszont bizonyos növények igen. (pl. paradicsom, tölgyfa, fűzfa, diófa, fokhagyma stb.).

  1. Curry-háló

Az ÉK-DNy irányú háló, a Hartmann-hálóhoz hasonló szerkezetű, de gyengébb. A sávok között 3,5 méter távolság van. Állandó sugárzás, nem befolyásolja sem az időjárás, sem az emberi építmények. Polarizált sugárzás, a negatív sáv fáradékonyságot, figyelmetlenséget okoz, a pozitív sáv ellenben növeli a koncentrációs képességet.

  1. Szent György-vonal és Ley-vonal

A Szent György-vonal a földfelszínre merőleges, több kilométer hosszú, és 250-300 méter széles. A középső két-három méteres sáv a legaktívabb. Két oldalán mindig 2,5 méter széles Ley-vonalak kísérik. Ezekre a vonalakra régen templomokat, kultikus helyeket, ingóköveket építettek, úgy, hogy a kereszteződésre kerüljön az oltár. A két sugárzás alapvetően pozitív hatású, de a jóból is megárt a sok, „túladagolva” megbetegítő hatásuk lehet.

  1. Mária-vonal

Ezek a vonalak két Szent György-vonal kereszteződést kötnek össze. A nagyobb Mária-kegyhelyek a Mária-vonalak kereszteződésében találhatóak.

Ismerjük még többek között a falsugárzás, az elektroszmog, a rádiótelefonok és antennák sugárzásának hatását. A sugárzások kivédésének legjobb módja, ha valaki megerősíti immunrendszerét, gyógyítja lelkét. Amíg ez nem megy, átmeneti megoldásokat is bevethetünk, de ezek csak ideig-óráig hatnak.
A szobaváltás vagy a fekhely áthelyezése pár nap könnyebbséget jelenthet. A kókuszmatrac, a gyapjú derékalj szintén védő hatású. A legfőbb védelem azonban az egészséges életmód és a lelki erényekben (pl. türelem, szelídség) való fejlődés.

A cikket Váradi Tibor előadásai és könyvei alapján állítottuk össze.

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…