Mindannyiunknak van sorsa és életfeladata. Igaz, hogy vannak keretek, amelyek adottak, mint a család és az ország, ahová születtünk, valamint a környezet, amely alakított bennünket gyerekkorban. Formálnak a szüleink, tanáraink, barátaink, betegségeink, még a nyelv is, amelyen beszélünk, kulturális, szellemi közegünk.

A születési képletünkből következtetni lehet a személyiségünkre, amely ezek hatására alakult ki (nehézségeink, félelmeink, szükségleteink és  képességeink útjában álló gátló tényezők).

A horoszkópunkkal adott lesz az is, hogy mikor fogunk átmenni bizonyos kríziseken, sorsfordulókon. Azt is előrejelezhető, hogy az adott kihívás milyen élet és lelki területeket fog érinteni esetünkben. Azt viszont már nem lehet látni, hogyan, milyen módon változunk, hogy ellenállunk-e a változásnak vagy együttműködünk-e vele.

Hol van akkor a szabadságom? Szabadon dönthetünk, hogy mit kezdünk mindezzel, szembenézünk vele és átalakítjuk, vagy hátat fordítunk azoknak a kihívásoknak, amelyeket sorsunk és lelkünk kér tőlünk.

Egy példa, hogy érthető legyen miről is van szó: az egyik leggyakoribb kérdés, hogy mikor lesz párkapcsolatom? Erre ma nem lehet egyértelműen válaszolni, mert nagyon sokban múlik rajtunk – a szabad akaratunkon! Hogyan?

Nézzük, milyen belső akadályok állhatnak a párkapcsolat útjában a teljesség igénye nélkül:

Én akarom irányítani az életem és fontosabb a szabadságom
Félelem a közelségtől, hogy fájdalmas lesz, mint a múltban, újra csalódok
Félelem a kiszolgáltatottságtól
Félelem az elköteleződéstől stb.

A horoszkópunkból látni lehet, hogy milyen jellegű félelmek és akadályok állhatnak a párkapcsolatunk útjában. Utalásokat pedig arra is találhatunk, hogy mikor vannak olyan időszakok, amikor nagyobb lehetőség van, nyitottabbak vagyunk, hogy találkozzunk valakivel. De ha a fenti blokkokat nem oldottuk fel, akkor azok erősebbek lesznek a lehetőségeknél, amelyek jöhetnének felénk.

Alternatív módszerek

Ismerd meg, hogy mi mindennel tudunk segíteni neked…